‘Veel Nederlanders niet blij met verbod op benzine- en dieselauto’s’

De meeste Nederlanders zien het belang in van een schoner klimaat, maar vinden het plan van het kabinet om de verkoop van diesel- en benzineauto’s vanaf 2030 te verbieden te rigoureus. Dat blijkt althans uit een onderzoek onder 850 respondenten. Bijna vier op de vijf ondervraagden (79%) geeft aan tegen de invoering te zijn.

Denemarken heeft onlangs het voorstel ingediend om vanaf 2030 in heel Europa de verkoop van benzine- en dieselauto’s te verbieden. Volgens persbureau Reuters krijgt Denemarken de steun van tien andere Europese lidstaten voor dit voorstel. Ook in Nederland is het kabinet voor invoering van de maatregel.

Of een Europees verbod daadwerkelijk wordt ingevoerd valt nog te bezien. De meeste lidstaten staan nog niet achter het voorstel. Wel worden er maatregelen genomen in verschillende steden. Amsterdam heeft bijvoorbeeld aangekondigd om in 2030 diesel- en benzineauto’s vrijwel volledig uit de stad te willen weren. Andere grote Europese steden hebben vergelijkbare plannen om vervuilende auto’s te verminderen of helemaal tegen te gaan.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van automattenproducent Just Carpets. Deze peiling is onderdeel van een groter onderzoek naar ontwikkelingen in de autobranche.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Veel Nederlanders niet blij met verbod op benzine- en dieselauto’s’ | TankPro.nl

‘Veel Nederlanders niet blij met verbod op benzine- en dieselauto’s’

De meeste Nederlanders zien het belang in van een schoner klimaat, maar vinden het plan van het kabinet om de verkoop van diesel- en benzineauto’s vanaf 2030 te verbieden te rigoureus. Dat blijkt althans uit een onderzoek onder 850 respondenten. Bijna vier op de vijf ondervraagden (79%) geeft aan tegen de invoering te zijn.

Denemarken heeft onlangs het voorstel ingediend om vanaf 2030 in heel Europa de verkoop van benzine- en dieselauto’s te verbieden. Volgens persbureau Reuters krijgt Denemarken de steun van tien andere Europese lidstaten voor dit voorstel. Ook in Nederland is het kabinet voor invoering van de maatregel.

Of een Europees verbod daadwerkelijk wordt ingevoerd valt nog te bezien. De meeste lidstaten staan nog niet achter het voorstel. Wel worden er maatregelen genomen in verschillende steden. Amsterdam heeft bijvoorbeeld aangekondigd om in 2030 diesel- en benzineauto’s vrijwel volledig uit de stad te willen weren. Andere grote Europese steden hebben vergelijkbare plannen om vervuilende auto’s te verminderen of helemaal tegen te gaan.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van automattenproducent Just Carpets. Deze peiling is onderdeel van een groter onderzoek naar ontwikkelingen in de autobranche.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.