Eerste openbare laadstation voor trucks in de maak

Het eerste openbare oplaadstation voor elektrische vrachtwagens in Nederland is in de maak. Vervoersbedrijf Tinie Manders en bouwer van laadpunten Allego willen volgend jaar in Nuenen starten met de aanleg hiervan. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Elektrische vrachtwagens rijden al enige tijd rond in Nederland. Zo worden diverse winkels van Jumbo en Albert Heijn bevoorraad door e-vrachtwagen. Ook het Brabantse transportbedrijf Tinie Manders heeft een stekkertruck.

Het opladen hiervan vindt nu nog plaats bij een klant van de vervoerder. Een andere plek om op te laden is er momenteel niet. Want hoewel het aantal openbare laadpunten in Nederland de afgelopen jaren explosief steeg, zit daar geen plek bij voor vrachtwagens. Daar moet veranderingen in komen, vinden zowel Tinie Manders als Allego.

Planning

De gemeente heeft inmiddels een geschikte locatie gevonden, aan de Collse Hoefdijk in Nuenen. In het naastgelegen Geldrop, waar Tinie Manders gevestigd is, was geen plek beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt, begint de bouw van het laadpunt in het eerste kwartaal van 2020, melden de initiatiefnemers aan het dagblad

Het station is nadrukkelijk niet alleen voor de vervoerder zelf, maak ook voor collega-transportbedrijven. Naast één laadpunt voor vrachtwagens, krijgt het station ook twee of drie oplaadpunten voor personenauto’s. Het komt bij het Avia-station aldaar.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste openbare laadstation voor trucks in de maak | TankPro.nl

Eerste openbare laadstation voor trucks in de maak

Het eerste openbare oplaadstation voor elektrische vrachtwagens in Nederland is in de maak. Vervoersbedrijf Tinie Manders en bouwer van laadpunten Allego willen volgend jaar in Nuenen starten met de aanleg hiervan. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Elektrische vrachtwagens rijden al enige tijd rond in Nederland. Zo worden diverse winkels van Jumbo en Albert Heijn bevoorraad door e-vrachtwagen. Ook het Brabantse transportbedrijf Tinie Manders heeft een stekkertruck.

Het opladen hiervan vindt nu nog plaats bij een klant van de vervoerder. Een andere plek om op te laden is er momenteel niet. Want hoewel het aantal openbare laadpunten in Nederland de afgelopen jaren explosief steeg, zit daar geen plek bij voor vrachtwagens. Daar moet veranderingen in komen, vinden zowel Tinie Manders als Allego.

Planning

De gemeente heeft inmiddels een geschikte locatie gevonden, aan de Collse Hoefdijk in Nuenen. In het naastgelegen Geldrop, waar Tinie Manders gevestigd is, was geen plek beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt, begint de bouw van het laadpunt in het eerste kwartaal van 2020, melden de initiatiefnemers aan het dagblad

Het station is nadrukkelijk niet alleen voor de vervoerder zelf, maak ook voor collega-transportbedrijven. Naast één laadpunt voor vrachtwagens, krijgt het station ook twee of drie oplaadpunten voor personenauto’s. Het komt bij het Avia-station aldaar.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.