Overeenstemming bereikt over overname biodieselfabriek Kampen

Sunoil Biodiesel neemt de biodieselfabriek in Kampen over. Daarover is overeenstemming bereikt met de curator van de fabriek. De fabriek werd op 26 augustus failliet verklaard na een omvangrijke fraude. Handelaar in biodiesel Cees B. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan witwassen en valsheid in geschrifte.

Alle activa van de fabriek in Kampen, vastgoed, installaties en machines, worden door Sunoil Biodiesel overgenomen. De productie zal zo snel mogelijk weer op gang worden gebracht. In eerste instantie met vijf medewerkers, maar dat aantal kan in de komende maanden verdrievoudigd worden. De productie van het bedrijf ligt al enige maanden stil. Sunoil verwacht van de biodieselfabriek een winstgevende onderneming te kunnen maken. Daarnaast zal de onderneming aan alle wettelijke regelgeving op het gebied van biobrandstoffen voldoen.

Onder voorbehoud

Het koopcontract is gesloten onder het voorbehoud van onder meer toestemming van de marktautoriteit ACM. Naar verwachting zal het nog enige maanden vergen om de overname volledig af te ronden. Tot die tijd worden geen nadere mededelingen gedaan. Financiële details van de transactie worden door Sunoil niet bekendgemaakt.

Sunoil Biodiesel is gestart in 2006 met de biodieselproductie. Met totaal 25 medewerkers is de onderneming actief op de Europese markt met een productielocatie in Emmen en opslaglocaties in onder meer Rotterdam. Sunoil levert met een productiecapaciteit van ca 100.000 metric ton een aanzienlijke bijdrage aan de verduurzaming van de transportbranche.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overeenstemming bereikt over overname biodieselfabriek Kampen | TankPro.nl

Overeenstemming bereikt over overname biodieselfabriek Kampen

Sunoil Biodiesel neemt de biodieselfabriek in Kampen over. Daarover is overeenstemming bereikt met de curator van de fabriek. De fabriek werd op 26 augustus failliet verklaard na een omvangrijke fraude. Handelaar in biodiesel Cees B. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan witwassen en valsheid in geschrifte.

Alle activa van de fabriek in Kampen, vastgoed, installaties en machines, worden door Sunoil Biodiesel overgenomen. De productie zal zo snel mogelijk weer op gang worden gebracht. In eerste instantie met vijf medewerkers, maar dat aantal kan in de komende maanden verdrievoudigd worden. De productie van het bedrijf ligt al enige maanden stil. Sunoil verwacht van de biodieselfabriek een winstgevende onderneming te kunnen maken. Daarnaast zal de onderneming aan alle wettelijke regelgeving op het gebied van biobrandstoffen voldoen.

Onder voorbehoud

Het koopcontract is gesloten onder het voorbehoud van onder meer toestemming van de marktautoriteit ACM. Naar verwachting zal het nog enige maanden vergen om de overname volledig af te ronden. Tot die tijd worden geen nadere mededelingen gedaan. Financiële details van de transactie worden door Sunoil niet bekendgemaakt.

Sunoil Biodiesel is gestart in 2006 met de biodieselproductie. Met totaal 25 medewerkers is de onderneming actief op de Europese markt met een productielocatie in Emmen en opslaglocaties in onder meer Rotterdam. Sunoil levert met een productiecapaciteit van ca 100.000 metric ton een aanzienlijke bijdrage aan de verduurzaming van de transportbranche.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.