Nieuw tankstation Kuster Olie biedt energie voor auto én klant

Het nieuwe tankstation van Kuster Olie langs de N18 in Groenlo heeft z’n deuren officieel geopend. Afgelopen maanden konden klanten alvast kennismaken met de hagelnieuwe locatie op bedrijventerrein De Laarberg. “We zetten in op een brede mix aan brandstoffen, bieden volop wasmogelijkheden aan en hebben een zeer royale shop voor onze gasten in petto. Kortom, we zijn klaar om onze klanten te verrassen”, benadrukt Jan Pieter de Wilde van het Gelderse familiebedrijf.

De nieuwe locatie van Kuster Olie ziet er allesbehalve doorsnee uit. De architect heeft z’n uiterste best gedaan om geen standaard tankstation op papier te zetten. “Het materiaalgebruik is zeer onderscheidend. Door de toepassing van hout hebben we echt een bijzondere uitstraling weten te realiseren. De locatie gaat mooi op in de omgeving”, vindt De Wilde.

Het design heeft zeker een rol gespeeld in de aanbestedingsprocedure. Maar ook het uitgebreide aanbod aan brandstoffen viel in de smaak bij de Gemeente Oost Gelre. Klanten kunnen op het voorterrein – naast benzine en diesel – namelijk ook terecht voor groengas, GTL, Blauwe Diesel (100% HVO) en AdBlue. Ook zijn er twee snelladers geplaatst waar elektrische auto’s met 50 kW kunnen laden. Een eiland is vrijgehouden voor toekomstige uitbreiding met waterstof. “We willen niet alleen nu al inspringen op de veranderende vraag, maar ook voorbereid zijn op de verdere toekomst.”

Energie voor de klant

De nieuwe tanklocatie biedt niet alleen energie voor de auto, maar zeker ook voor de klant zelf. “We hebben een uitgebreide menukaart en de broodjes en gerechten worden direct in de keuken van de shop bereid. We hebben ook heerlijke tosti’s, salades, smoothies en sappen, snacks en verse frites. En natuurlijk kwalitatief zeer goede koffie. Afgelopen tijd hebben we al veel klanten mogen verwelkomen – vooral tijdens de lunchtijd. Ook van nabijgelegen bedrijven is er volop interesse. En op zondag kunnen klanten verse Duitse broodjes bestellen. Die kunnen ze ophalen via onze ‘drive through’.

Boven in de shop is een flink aantal werkplekken gerealiseerd en kunnen vergaderruimtes gehuurd worden. De inrichting ziet er piekfijn uit. “We hebben een handige tussenwand om de grootte te kunnen aanpassen. Voor vergaderingen, bijeenkomsten of recepties bijvoorbeeld. Ook kun je flexwerken op deze locatie. We hebben alle voorzieningen voor de gasten onder een dak. Dat maakt het zeer interessant.”

Carwashfaciliteiten

Ook voor het wassen van auto en truck kunnen klanten aankloppen bij de nieuwe locatie. Daarvoor is een samenwerking met Christ aangegaan. Er is een kettingwasstraat voor personenauto’s gerealiseerd en in de hal links ernaast kunnen twee trucks tegelijk worden gewassen. Bovendien zijn er op het terrein vijf wasboxen gebouwd waar klanten zelf aan de slag kunnen. Ook aan een stofzuigplein is gedacht. “Veel bedrijven uit de omgeving hebben ons inmiddels gevonden. Vooral het wassen van trucks is populair.”

Het zijn zonder meer spannende tijden voor Kuster Olie. Het familiebedrijf uit Babberich, dat sinds 1970 actief is in de oliebranche, is vooral terug te vinden in het oosten van het land en net over de grens in Duitsland. Het netwerk bestaat op dit moment uit dertig stations, waarvan acht bemande locaties. Onder leiding van eigenaar Paul Kuster wil de onderneming uitgroeien van tankstation naar energieaanbieder.

Zonnige toekomst

De Wilde: “Dit is uiteraard een megaproject voor ons. Dat doe je niet elke dag. We steken ons nek uit en willen inspelen op de energietransitie. We waren nog niet actief in Groenlo en moeten onze klant hier nu leren kennen en zij ons. Dat mag best wat tijd kosten. Het gaat niet van vandaag op morgen. We bouwen een mooie band op met de bedrijven in de omgeving en laten aan nieuwe klanten zien wat we allemaal in huis hebben. Door ons uitgebreide aanbod aan brandstoffen, onze fraaie shop en de carwashfaciliteiten heb ik er volop vertrouwen in dat we hier een zonnige toekomst tegemoet gaan. We zijn er helemaal klaar voor!”

Bekijk hieronder de uitgebreide fotoreportage:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw tankstation Kuster Olie biedt energie voor auto én klant | TankPro.nl

Nieuw tankstation Kuster Olie biedt energie voor auto én klant

Het nieuwe tankstation van Kuster Olie langs de N18 in Groenlo heeft z’n deuren officieel geopend. Afgelopen maanden konden klanten alvast kennismaken met de hagelnieuwe locatie op bedrijventerrein De Laarberg. “We zetten in op een brede mix aan brandstoffen, bieden volop wasmogelijkheden aan en hebben een zeer royale shop voor onze gasten in petto. Kortom, we zijn klaar om onze klanten te verrassen”, benadrukt Jan Pieter de Wilde van het Gelderse familiebedrijf.

De nieuwe locatie van Kuster Olie ziet er allesbehalve doorsnee uit. De architect heeft z’n uiterste best gedaan om geen standaard tankstation op papier te zetten. “Het materiaalgebruik is zeer onderscheidend. Door de toepassing van hout hebben we echt een bijzondere uitstraling weten te realiseren. De locatie gaat mooi op in de omgeving”, vindt De Wilde.

Het design heeft zeker een rol gespeeld in de aanbestedingsprocedure. Maar ook het uitgebreide aanbod aan brandstoffen viel in de smaak bij de Gemeente Oost Gelre. Klanten kunnen op het voorterrein – naast benzine en diesel – namelijk ook terecht voor groengas, GTL, Blauwe Diesel (100% HVO) en AdBlue. Ook zijn er twee snelladers geplaatst waar elektrische auto’s met 50 kW kunnen laden. Een eiland is vrijgehouden voor toekomstige uitbreiding met waterstof. “We willen niet alleen nu al inspringen op de veranderende vraag, maar ook voorbereid zijn op de verdere toekomst.”

Energie voor de klant

De nieuwe tanklocatie biedt niet alleen energie voor de auto, maar zeker ook voor de klant zelf. “We hebben een uitgebreide menukaart en de broodjes en gerechten worden direct in de keuken van de shop bereid. We hebben ook heerlijke tosti’s, salades, smoothies en sappen, snacks en verse frites. En natuurlijk kwalitatief zeer goede koffie. Afgelopen tijd hebben we al veel klanten mogen verwelkomen – vooral tijdens de lunchtijd. Ook van nabijgelegen bedrijven is er volop interesse. En op zondag kunnen klanten verse Duitse broodjes bestellen. Die kunnen ze ophalen via onze ‘drive through’.

Boven in de shop is een flink aantal werkplekken gerealiseerd en kunnen vergaderruimtes gehuurd worden. De inrichting ziet er piekfijn uit. “We hebben een handige tussenwand om de grootte te kunnen aanpassen. Voor vergaderingen, bijeenkomsten of recepties bijvoorbeeld. Ook kun je flexwerken op deze locatie. We hebben alle voorzieningen voor de gasten onder een dak. Dat maakt het zeer interessant.”

Carwashfaciliteiten

Ook voor het wassen van auto en truck kunnen klanten aankloppen bij de nieuwe locatie. Daarvoor is een samenwerking met Christ aangegaan. Er is een kettingwasstraat voor personenauto’s gerealiseerd en in de hal links ernaast kunnen twee trucks tegelijk worden gewassen. Bovendien zijn er op het terrein vijf wasboxen gebouwd waar klanten zelf aan de slag kunnen. Ook aan een stofzuigplein is gedacht. “Veel bedrijven uit de omgeving hebben ons inmiddels gevonden. Vooral het wassen van trucks is populair.”

Het zijn zonder meer spannende tijden voor Kuster Olie. Het familiebedrijf uit Babberich, dat sinds 1970 actief is in de oliebranche, is vooral terug te vinden in het oosten van het land en net over de grens in Duitsland. Het netwerk bestaat op dit moment uit dertig stations, waarvan acht bemande locaties. Onder leiding van eigenaar Paul Kuster wil de onderneming uitgroeien van tankstation naar energieaanbieder.

Zonnige toekomst

De Wilde: “Dit is uiteraard een megaproject voor ons. Dat doe je niet elke dag. We steken ons nek uit en willen inspelen op de energietransitie. We waren nog niet actief in Groenlo en moeten onze klant hier nu leren kennen en zij ons. Dat mag best wat tijd kosten. Het gaat niet van vandaag op morgen. We bouwen een mooie band op met de bedrijven in de omgeving en laten aan nieuwe klanten zien wat we allemaal in huis hebben. Door ons uitgebreide aanbod aan brandstoffen, onze fraaie shop en de carwashfaciliteiten heb ik er volop vertrouwen in dat we hier een zonnige toekomst tegemoet gaan. We zijn er helemaal klaar voor!”

Bekijk hieronder de uitgebreide fotoreportage:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.