PitPoint maakt overstap naar groengas op alle CNG-locaties

Op alle openbare CNG-tankstations van PitPoint wordt vanaf 1 juli groengas aangeboden, de duurzame variant van compressed natural gas. Rijden op groengas is mogelijk voor personenauto’s en bestelwagens met benzinemotoren die uitgevoerd zijn met een aardgasinstallatie. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. 

De stap naar 100 procent groengas kon niet eerder worden gezet door problemen met de langdurige beschikbaarheid van de brandstof. Daardoor bood PitPoint tot nog toe zowel CNG als groengas aan. “Dit is een enorme stap voor ons”, laat directeur Marja Versleijen weten. “Het is altijd ons streven geweest om op al onze openbare locaties volledig hernieuwbare brandstof te leveren. Dat dit nu al is gelukt, is een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn.”

Investeren in groengas

De voorlopers van PitPoint – DutCH4 en vervolgens CNG Net – zijn jaren terug begonnen met het aanbieden van CNG voor het Nederlandse wegvervoer. Het door PitPoint geleverde groengas is afkomstig uit eigen land en vindt zijn oorsprong in reststromen zoals mest, gft-afval en rioolslib. Dit groengas is onder andere geproduceerd bij Meerlanden, Biogas Leeuwarden en Ecofuels. Ook investeert PitPoint zelf in de productie van groengas. Het bedrijf werkt hiervoor actief samen met ontwikkelaars van projecten zoals de biobrandstoffenfabriek in Hardenberg.

PitPoint is een internationale leverancier van schone brandstoffen. Het bedrijf werd in 2017 overgenomen door Total. Het bouwt, ontwerpt, bouwt, financiert, beheert en onderhoudt openbare en privé-tankstations voor LNG, CNG en groengas, waterstof en elektrische laadpunten, voor zowel bedrijven als overheden. Ook een groot aantal tankstationbedrijven en ondernemers werkt samen met de aanbieder.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “PitPoint maakt overstap naar groengas op alle CNG-locaties”

Viktoria Dmitrieva|16.06.19|10:13

Wij van Mertz zijn bezig met wat voor ons een goede betrouwbaar partner kan zijn om samen met in in onze regio een cng installatie neer te zetten en ook een h2 pompstation te gaan plaats wij hebben 35 jaar ervaring neem kontakt op met William de groot
Wij wachten af of u u zo geïnteresseerd te zijn om met om zo mooi project te maken. Met vriendelijk groet en met openmindend kijken of gesprek kan plaats vinden

William de groot
Kantoor 0413 274486

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint maakt overstap naar groengas op alle CNG-locaties | TankPro.nl

PitPoint maakt overstap naar groengas op alle CNG-locaties

Op alle openbare CNG-tankstations van PitPoint wordt vanaf 1 juli groengas aangeboden, de duurzame variant van compressed natural gas. Rijden op groengas is mogelijk voor personenauto’s en bestelwagens met benzinemotoren die uitgevoerd zijn met een aardgasinstallatie. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. 

De stap naar 100 procent groengas kon niet eerder worden gezet door problemen met de langdurige beschikbaarheid van de brandstof. Daardoor bood PitPoint tot nog toe zowel CNG als groengas aan. “Dit is een enorme stap voor ons”, laat directeur Marja Versleijen weten. “Het is altijd ons streven geweest om op al onze openbare locaties volledig hernieuwbare brandstof te leveren. Dat dit nu al is gelukt, is een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn.”

Investeren in groengas

De voorlopers van PitPoint – DutCH4 en vervolgens CNG Net – zijn jaren terug begonnen met het aanbieden van CNG voor het Nederlandse wegvervoer. Het door PitPoint geleverde groengas is afkomstig uit eigen land en vindt zijn oorsprong in reststromen zoals mest, gft-afval en rioolslib. Dit groengas is onder andere geproduceerd bij Meerlanden, Biogas Leeuwarden en Ecofuels. Ook investeert PitPoint zelf in de productie van groengas. Het bedrijf werkt hiervoor actief samen met ontwikkelaars van projecten zoals de biobrandstoffenfabriek in Hardenberg.

PitPoint is een internationale leverancier van schone brandstoffen. Het bedrijf werd in 2017 overgenomen door Total. Het bouwt, ontwerpt, bouwt, financiert, beheert en onderhoudt openbare en privé-tankstations voor LNG, CNG en groengas, waterstof en elektrische laadpunten, voor zowel bedrijven als overheden. Ook een groot aantal tankstationbedrijven en ondernemers werkt samen met de aanbieder.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “PitPoint maakt overstap naar groengas op alle CNG-locaties”

Viktoria Dmitrieva|16.06.19|10:13

Wij van Mertz zijn bezig met wat voor ons een goede betrouwbaar partner kan zijn om samen met in in onze regio een cng installatie neer te zetten en ook een h2 pompstation te gaan plaats wij hebben 35 jaar ervaring neem kontakt op met William de groot
Wij wachten af of u u zo geïnteresseerd te zijn om met om zo mooi project te maken. Met vriendelijk groet en met openmindend kijken of gesprek kan plaats vinden

William de groot
Kantoor 0413 274486

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.