Mesa Coatings: milieu-eisen worden steeds strenger

Voor de plaatsing van vloeren bij wasboxen en pompeilanden gelden wettelijke eisen. Zo moet de ondergrond van deze werkplaatsen vloeistofdicht zijn, zodat er geen olie, water en chemicaliën in de bodem kunnen infiltreren. Uiteraard speelt veiligheid ook een belangrijke rol. Accountmanager Jan-Peter van Eeden van vloerenbedrijf Mesa Coatings vertelt er meer over: “Ik verwacht dat wet- en regelgeving op het gebied van milieu steeds strenger wordt.”

Voor de exploitatie van wasboxen en autowasstraten geldt de Wet Milieubeheer. Deze eisen komen voort uit het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer. Het wassen van auto’s wordt doorgaans als een milieubelastende activiteit gezien, waarvoor maatregelen genomen moeten worden. Een voorschrift is bijvoorbeeld dat bedrijfsafvalwater niet in het openbaar riool terecht mag komen. Dit voorschrift is van toepassing als het bedrijfsafvalwater meer minerale olie bevat dan 20 mg/l. Er is sprake van een ruimere eis als er bij de wasbox een olieafscheider of slibvangput aanwezig is, namelijk 200 mg/l.

Deze eis geldt ook als er uitsluitend sprake is van het wassen van de carrosserie van motorvoertuigen. Een andere strikte eis voor wasboxen is de toepassing van een vloeistofdichte vloer of voorziening. Deze regel moet de ondergrond tegen milieubelastende praktijken beschermen. Van Eeden denkt dat de wetgeving op dit gebied alleen maar strenger wordt: “Ik verwacht dat wet- en regelgeving op het gebied van milieu steeds strenger wordt. Pompeilanden en wasboxen krijgen zeker met verstrengde wetgeving te maken.”

Certificaten

De vloersystemen van Mesa Coatings voldoende aan de wettelijke eisen en voorschriften voor tankstations en de carwashbranche. “Het team van Mesa Coatings houdt de eisen op het vlak van milieuwetgeving nauwlettend in de gaten. We beschikken altijd over alle vereiste certificaten en documenten op dit gebied. Dit doen we in samenspraak met onze leveranciers. Ook zij moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen uiteraard. Door samen te werken blijven we altijd up to date, zodat we aan alle regels en wetten voldoen”, verduidelijkt de accountmanager.

De vloersystemen zijn vloeistofdicht en tegen chemicaliën bestand. Daarnaast kenmerken de vloeren zich door de antisliplaag. Behalve de plaatsing van compleet nieuwe vloeren, kan Mesa Coatings ook herstelwerkzaamheden uitvoeren. Zo krijgen vloeren die op zich prima mee kunnen, een tweede leven. “Stel nou dat een vloer van een jaar oud een scheur heeft. Dit betekent dat de ondergrond niet meer vloeistofdicht is en daarom niet aan de geldende eisen voldoet. Het is echter zonde van je investering om deze vloer er dan volledig uit te halen. We kunnen die scheur opvullen en de schade herstellen. Het is geen enkel probleem om bestaande vloeren bij te werken en een update te geven”, weet Van Eeden.

Bewezen werking

De vloeren voor wasboxen en tankstations zijn volgens Van Eeden gemakkelijk te reinigen. “We raden het Mesa Fast vloersysteem aan voor plaatsing in pompeilanden en wasboxen. Dat systeem heeft zijn werking allang bewezen en is in honderden wasgelegenheden geplaatst. Wij nemen een adviserende rol aan, maar de klant heeft het laatste woord.”

Als een klant meer wil weten over de ondergrond, kan Mesa Coatings daarbij helpen. “Wij zijn een vloerenbedrijf en voeren zelf geen bodemonderzoek uit, maar wij hebben wel connecties die dat kunnen. We kunnen als de klant dat wil partijen inschakelen die hen kunnen helpen. Daar zijn kosten aan verbonden, maar feit is dat we onze klanten kunnen ontzorgen. Wij kunnen hen het zoekwerk uit handen nemen”, besluit Van Eeden.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mesa Coatings: milieu-eisen worden steeds strenger | TankPro.nl

Mesa Coatings: milieu-eisen worden steeds strenger

Voor de plaatsing van vloeren bij wasboxen en pompeilanden gelden wettelijke eisen. Zo moet de ondergrond van deze werkplaatsen vloeistofdicht zijn, zodat er geen olie, water en chemicaliën in de bodem kunnen infiltreren. Uiteraard speelt veiligheid ook een belangrijke rol. Accountmanager Jan-Peter van Eeden van vloerenbedrijf Mesa Coatings vertelt er meer over: “Ik verwacht dat wet- en regelgeving op het gebied van milieu steeds strenger wordt.”

Voor de exploitatie van wasboxen en autowasstraten geldt de Wet Milieubeheer. Deze eisen komen voort uit het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer. Het wassen van auto’s wordt doorgaans als een milieubelastende activiteit gezien, waarvoor maatregelen genomen moeten worden. Een voorschrift is bijvoorbeeld dat bedrijfsafvalwater niet in het openbaar riool terecht mag komen. Dit voorschrift is van toepassing als het bedrijfsafvalwater meer minerale olie bevat dan 20 mg/l. Er is sprake van een ruimere eis als er bij de wasbox een olieafscheider of slibvangput aanwezig is, namelijk 200 mg/l.

Deze eis geldt ook als er uitsluitend sprake is van het wassen van de carrosserie van motorvoertuigen. Een andere strikte eis voor wasboxen is de toepassing van een vloeistofdichte vloer of voorziening. Deze regel moet de ondergrond tegen milieubelastende praktijken beschermen. Van Eeden denkt dat de wetgeving op dit gebied alleen maar strenger wordt: “Ik verwacht dat wet- en regelgeving op het gebied van milieu steeds strenger wordt. Pompeilanden en wasboxen krijgen zeker met verstrengde wetgeving te maken.”

Certificaten

De vloersystemen van Mesa Coatings voldoende aan de wettelijke eisen en voorschriften voor tankstations en de carwashbranche. “Het team van Mesa Coatings houdt de eisen op het vlak van milieuwetgeving nauwlettend in de gaten. We beschikken altijd over alle vereiste certificaten en documenten op dit gebied. Dit doen we in samenspraak met onze leveranciers. Ook zij moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen uiteraard. Door samen te werken blijven we altijd up to date, zodat we aan alle regels en wetten voldoen”, verduidelijkt de accountmanager.

De vloersystemen zijn vloeistofdicht en tegen chemicaliën bestand. Daarnaast kenmerken de vloeren zich door de antisliplaag. Behalve de plaatsing van compleet nieuwe vloeren, kan Mesa Coatings ook herstelwerkzaamheden uitvoeren. Zo krijgen vloeren die op zich prima mee kunnen, een tweede leven. “Stel nou dat een vloer van een jaar oud een scheur heeft. Dit betekent dat de ondergrond niet meer vloeistofdicht is en daarom niet aan de geldende eisen voldoet. Het is echter zonde van je investering om deze vloer er dan volledig uit te halen. We kunnen die scheur opvullen en de schade herstellen. Het is geen enkel probleem om bestaande vloeren bij te werken en een update te geven”, weet Van Eeden.

Bewezen werking

De vloeren voor wasboxen en tankstations zijn volgens Van Eeden gemakkelijk te reinigen. “We raden het Mesa Fast vloersysteem aan voor plaatsing in pompeilanden en wasboxen. Dat systeem heeft zijn werking allang bewezen en is in honderden wasgelegenheden geplaatst. Wij nemen een adviserende rol aan, maar de klant heeft het laatste woord.”

Als een klant meer wil weten over de ondergrond, kan Mesa Coatings daarbij helpen. “Wij zijn een vloerenbedrijf en voeren zelf geen bodemonderzoek uit, maar wij hebben wel connecties die dat kunnen. We kunnen als de klant dat wil partijen inschakelen die hen kunnen helpen. Daar zijn kosten aan verbonden, maar feit is dat we onze klanten kunnen ontzorgen. Wij kunnen hen het zoekwerk uit handen nemen”, besluit Van Eeden.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.