GP Groot plaatst snellader bij Texaco-tankstation in Alkmaar

Klanten van het Texaco-tankstation aan de Smaragdweg in Alkmaar kunnen hun elektrische auto sinds woensdag opladen bij een 50 kW snellader. Met de plaatsing van de laadpaal zet GP Groot in op de opkomst van elektrisch rijden in Nederland.

Volgens Erik Metselaar van GP Groot ligt het tankstation in de Boekelermeer strategisch goed voor een snellader. “We hebben zorgvuldig gekeken naar welke locatie het beste voldoet aan onze criteria. Het ligt dichtbij de A9, in een stedelijk gebied en midden op een bedrijventerrein. Bovendien is er bij het station een shop, waar koffie en verse broodjes verkrijgbaar zijn. Dat is prettig, omdat het laden nog altijd zo’n 20 tot 30 minuten duurt. Verder staat direct naast het laadstation een stofzuigerinstallatie. Je kunt de wachttijd dus niet alleen prettig, maar ook nog eens nuttig besteden.”

Het laadstation valt onder het NXT-label, het eigen merk van GP Groot dat ontwikkeld is om de verkrijgbaarheid van minder milieubelastende brandstoffen en energieproducten te vergroten. Vorige maand werd bekend dat de bestaande tankstations van NXT in Alkmaar en Zaanstad worden uitgebreid met een waterstofinstallatie. Het is de bedoeling dat waterstof vanaf 2020 beschikbaar is op beide Noord-Hollandse stations.

Uitbreiding brandstoffen

Metselaar: “Met NXT geven we gestalte aan de toekomst. Het concept zal zich steeds verder uitbreiden. Een snellader past daar helemaal bij. Voor ons is het prettig dat deze installatie bij ons om de hoek staat. We kunnen de ontwikkelingen goed en snel monitoren en de ervaringen weer gebruiken voor volgende laadstations die we gaan plaatsen. We willen het netwerk van NXT-laadpunten verder uitbreiden, want deze passen volledig in ons streven naar schonere mobiliteit en een klimaatbestendige toekomst.”

GP Groot brandstoffen en oliehandel is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Texaco, Firezone, Argos en NXT worden ruim vijftig bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GP Groot plaatst snellader bij Texaco-tankstation in Alkmaar | TankPro.nl

GP Groot plaatst snellader bij Texaco-tankstation in Alkmaar

Klanten van het Texaco-tankstation aan de Smaragdweg in Alkmaar kunnen hun elektrische auto sinds woensdag opladen bij een 50 kW snellader. Met de plaatsing van de laadpaal zet GP Groot in op de opkomst van elektrisch rijden in Nederland.

Volgens Erik Metselaar van GP Groot ligt het tankstation in de Boekelermeer strategisch goed voor een snellader. “We hebben zorgvuldig gekeken naar welke locatie het beste voldoet aan onze criteria. Het ligt dichtbij de A9, in een stedelijk gebied en midden op een bedrijventerrein. Bovendien is er bij het station een shop, waar koffie en verse broodjes verkrijgbaar zijn. Dat is prettig, omdat het laden nog altijd zo’n 20 tot 30 minuten duurt. Verder staat direct naast het laadstation een stofzuigerinstallatie. Je kunt de wachttijd dus niet alleen prettig, maar ook nog eens nuttig besteden.”

Het laadstation valt onder het NXT-label, het eigen merk van GP Groot dat ontwikkeld is om de verkrijgbaarheid van minder milieubelastende brandstoffen en energieproducten te vergroten. Vorige maand werd bekend dat de bestaande tankstations van NXT in Alkmaar en Zaanstad worden uitgebreid met een waterstofinstallatie. Het is de bedoeling dat waterstof vanaf 2020 beschikbaar is op beide Noord-Hollandse stations.

Uitbreiding brandstoffen

Metselaar: “Met NXT geven we gestalte aan de toekomst. Het concept zal zich steeds verder uitbreiden. Een snellader past daar helemaal bij. Voor ons is het prettig dat deze installatie bij ons om de hoek staat. We kunnen de ontwikkelingen goed en snel monitoren en de ervaringen weer gebruiken voor volgende laadstations die we gaan plaatsen. We willen het netwerk van NXT-laadpunten verder uitbreiden, want deze passen volledig in ons streven naar schonere mobiliteit en een klimaatbestendige toekomst.”

GP Groot brandstoffen en oliehandel is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Texaco, Firezone, Argos en NXT worden ruim vijftig bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.