Benzineprijs ligt circa 5 cent lager dan record van 2012

De prijs voor 1 liter Euro95 steeg in een tijdspanne van enkele weken flink en staat nu bijna 5 eurocent onder het record van 1,895 euro. Dinsdagochtend bedroeg de gemiddelde adviesprijs 1,834 euro. Dat is 3,5 eurocent duurder dan drie weken geleden.

Begin dit jaar bedroeg de benzineprijs nog 1,604 euro. Een aantal maanden later is de prijs met 14 procent gestegen. Ook diesel is dit jaar duurder geworden. Voor een liter van die brandstof betaalt men 1,49 euro aan de pomp. De stijging van de brandstofprijzen hangt momenteel vooral samen met de stijging van de olieprijs stellen analisten.

Dinsdag werd voor een vat Brentolie 71,9 dollar betaald. Enkele dagen geleden stond de prijs al bijna op 74,5 dollar en dat is een stijging van 33,5 procent ten opzichte van begin dit jaar. De olieprijzen stijgen volgens analisten door productiebeperkingen van oliekartel OPEC. Ook de pogingen van de Amerikaanse overheid om de grote olieproducent Iran te isoleren, hebben volgens de experts een aandeel in de prijsstijgingen.

De Amerikaanse regering heeft gezegd de olie-export van Iran te willen verlagen naar nul. Alle kopers van Iraanse olie kunnen vanaf 1 mei sancties verwachten. De Iraanse president Hassan Rouhani zei dinsdag nog dat het land ondanks Amerikaanse tegenwerking zal doorgaan met de export.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Benzineprijs ligt circa 5 cent lager dan record van 2012 | TankPro.nl

Benzineprijs ligt circa 5 cent lager dan record van 2012

De prijs voor 1 liter Euro95 steeg in een tijdspanne van enkele weken flink en staat nu bijna 5 eurocent onder het record van 1,895 euro. Dinsdagochtend bedroeg de gemiddelde adviesprijs 1,834 euro. Dat is 3,5 eurocent duurder dan drie weken geleden.

Begin dit jaar bedroeg de benzineprijs nog 1,604 euro. Een aantal maanden later is de prijs met 14 procent gestegen. Ook diesel is dit jaar duurder geworden. Voor een liter van die brandstof betaalt men 1,49 euro aan de pomp. De stijging van de brandstofprijzen hangt momenteel vooral samen met de stijging van de olieprijs stellen analisten.

Dinsdag werd voor een vat Brentolie 71,9 dollar betaald. Enkele dagen geleden stond de prijs al bijna op 74,5 dollar en dat is een stijging van 33,5 procent ten opzichte van begin dit jaar. De olieprijzen stijgen volgens analisten door productiebeperkingen van oliekartel OPEC. Ook de pogingen van de Amerikaanse overheid om de grote olieproducent Iran te isoleren, hebben volgens de experts een aandeel in de prijsstijgingen.

De Amerikaanse regering heeft gezegd de olie-export van Iran te willen verlagen naar nul. Alle kopers van Iraanse olie kunnen vanaf 1 mei sancties verwachten. De Iraanse president Hassan Rouhani zei dinsdag nog dat het land ondanks Amerikaanse tegenwerking zal doorgaan met de export.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.