Tankey-app kan nu worden gebruikt op 400 benzinestations

Het aantal tankstations in Nederland waar klanten de Tankey-app kunnen gebruiken, is uitgebreid naar 400. Gebruikers van de loyaliteitsapp ontvangen een extra korting bovenop de actuele pompprijs en kunnen CO2 compenseren. De korting met de app is afhankelijk of iemand klant is van een van de Tankey-partners. Zo krijgen klanten van energiedirect.nl altijd 5 cent korting per liter brandstof en standaard CO2-compensatie.

Overigens gebeurt de betaling niet via de smartphone. Klanten kunnen gewoon betalen met hun bankpas, creditcard of contant. Na het downloaden van de app zien gebruikers waar het dichtstbijzijnde tankstation is gevonden dat is verbonden met Tankey. Partners van de app zijn Varo Energy, bekend van de Argos-locaties, Tamoil, GP Groot, OK en Van Kessel.

Aangekomen bij een deelnemend tankstation, herkent de app de locatie. De klant selecteert vervolgens het pompnummer in de app. Daarna wordt de korting automatisch verrekend bij het uitvoeren van de betaling. Het overzicht van tankbeurten – inclusief het bespaarde bedrag – is te vinden in de app.

Spin-out

Tankey werd in 2018 opgericht als een spin-out van Essent. Met de loyalty-app willen de initiatiefnemers reageren op de veranderende markt. “We begonnen vanaf nul. Na een testperiode schalen we nu verder op”, zegt medeoprichter Paul Akass. Hij begon Tankey samen met Eva Oudshoorn, ook een voormalig medewerker van Essent. Volgens Akass bieden apps in de snel veranderende mobiliteitsmarkt grote kansen. Hij denkt dat Tankey een verbinding is tussen de klanten van grote bedrijven zoals energiedirect.nl en de brandstofmarkt. “Tankey is interessant voor zowel de aangesloten partners als klanten, en we hebben als doel verder te groeien naar 750 benzinestations in Nederland.”

Gebruikers van de app die geen klant zijn van een van de Tankey-partners ontvangen een welkomstkorting van 5 cent per liter bovenop de pompprijs tijdens de eerste twee tankbeurten. Daarna is een basiskorting van 1 cent per liter van toepassing. Deze kortingen zijn een jaar geldig na het aanmaken van de Tankey-account.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

2 reacties op “Tankey-app kan nu worden gebruikt op 400 benzinestations”

Fred Dijkstra|28.04.19|08:13

Is op de Tankey app ook de Gtl of Xtl verkrijgbaar, 0f is daar een andere app voor.

Fred Dijkstra|28.04.19|08:15

Zit in de Tankey app ook de brandstof Gtl of Xtl? Of is hier een andere app voor.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankey-app kan nu worden gebruikt op 400 benzinestations | TankPro.nl

Tankey-app kan nu worden gebruikt op 400 benzinestations

Het aantal tankstations in Nederland waar klanten de Tankey-app kunnen gebruiken, is uitgebreid naar 400. Gebruikers van de loyaliteitsapp ontvangen een extra korting bovenop de actuele pompprijs en kunnen CO2 compenseren. De korting met de app is afhankelijk of iemand klant is van een van de Tankey-partners. Zo krijgen klanten van energiedirect.nl altijd 5 cent korting per liter brandstof en standaard CO2-compensatie.

Overigens gebeurt de betaling niet via de smartphone. Klanten kunnen gewoon betalen met hun bankpas, creditcard of contant. Na het downloaden van de app zien gebruikers waar het dichtstbijzijnde tankstation is gevonden dat is verbonden met Tankey. Partners van de app zijn Varo Energy, bekend van de Argos-locaties, Tamoil, GP Groot, OK en Van Kessel.

Aangekomen bij een deelnemend tankstation, herkent de app de locatie. De klant selecteert vervolgens het pompnummer in de app. Daarna wordt de korting automatisch verrekend bij het uitvoeren van de betaling. Het overzicht van tankbeurten – inclusief het bespaarde bedrag – is te vinden in de app.

Spin-out

Tankey werd in 2018 opgericht als een spin-out van Essent. Met de loyalty-app willen de initiatiefnemers reageren op de veranderende markt. “We begonnen vanaf nul. Na een testperiode schalen we nu verder op”, zegt medeoprichter Paul Akass. Hij begon Tankey samen met Eva Oudshoorn, ook een voormalig medewerker van Essent. Volgens Akass bieden apps in de snel veranderende mobiliteitsmarkt grote kansen. Hij denkt dat Tankey een verbinding is tussen de klanten van grote bedrijven zoals energiedirect.nl en de brandstofmarkt. “Tankey is interessant voor zowel de aangesloten partners als klanten, en we hebben als doel verder te groeien naar 750 benzinestations in Nederland.”

Gebruikers van de app die geen klant zijn van een van de Tankey-partners ontvangen een welkomstkorting van 5 cent per liter bovenop de pompprijs tijdens de eerste twee tankbeurten. Daarna is een basiskorting van 1 cent per liter van toepassing. Deze kortingen zijn een jaar geldig na het aanmaken van de Tankey-account.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

2 reacties op “Tankey-app kan nu worden gebruikt op 400 benzinestations”

Fred Dijkstra|28.04.19|08:13

Is op de Tankey app ook de Gtl of Xtl verkrijgbaar, 0f is daar een andere app voor.

Fred Dijkstra|28.04.19|08:15

Zit in de Tankey app ook de brandstof Gtl of Xtl? Of is hier een andere app voor.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.