Shell Green Planet: waterstof aan de pomp vanaf eind 2019

Green Planet langs de A28 bij de Drentse plaats Pesse is zonder twijfel een van de meest opvallende tankstations van Nederland. Niet alleen door de bijzondere architectuur, maar ook door de veelheid aan brandstoffen die wordt aangeboden. Voor het eind van het jaar kan op deze locatie waterstof getankt worden. Initiatiefnemer Edward Doorten is daarmee een van de eerste tankstation-ondernemers in Nederland die deze stap gaat zetten.

Het is dringen geblazen op het parkeerterrein van het tankstation. De lunch is in volle gang en klanten genieten van een vers broodje bij de Delifrance-corner of een goed gestapelde burger bij de Big Burger Bar. Niet alleen om hun tank vol te gooien komen klanten in groten getale naar deze locatie, zoveel is wel duidelijk. Binnen en buiten is een groot aantal zitplekken gecreëerd waar klanten rustig kunnen genieten van hun broodje, snack of uitgebreide maaltijd. Boven de shop kunnen flexplekken en vergaderruimtes worden gehuurd en rechts naast de immense shop staan twee grote wasmachines, een kluisjeswand van De Buren en kunnen mountainbikes worden schoongespoten. “Als je een bemand tankstation exploiteert, dan moet je ervoor zorgen dat het jouw klanten aan niets ontbreekt”, vindt Doorten.

Sinds 2013 is het tankstation van Green Planet te vinden langs de snelweg A28. Het opvallende ontwerp loopt naadloos over in de groenrijke omgeving eromheen. Op het ovaalvormige dak prijkt een aantal windmolens. “Vanaf het allereerste moment speelde groen denken een prominente rol”, vertelt Doorten. “We willen traditionele brandstoffen voorlopig echt nog niet uitbannen. Maar we proberen wel om continu zo goed mogelijk in te spelen op het aanbieden van een breed aanbod aan alternatieven. Voor elk wat wils.”

Volop alternatieven

Op het immense terrein worden tal van alternatieven aangeboden. Naast benzine en diesel zijn er aan de pomp mogelijkheden voor het tanken van E10, E85, B20, B100, CNG, GTL, LPG en AdBlue. Op het parkeerterrein staat een snellaadpaal, waar elektrische auto’s met maximaal 50 kW kunnen worden opgeladen. Eind 2019 voegt Green Planet waterstof toe aan het aanbod. Samen met Jan Paul Kerkhof van het BP-station (tot voor kort Shell, red.) aan de Binckhorst in Den Haag, is Doorten daarmee een van de voorlopers in de markt.

Benieuwd naar het complete verhaal? In TankPro Magazine nummer 2 2019 vind je een uitgebreid interview met Edward Doorten. Het blad ligt deze week in de brievenbus. Ook interesse in TankPro Magazine? Sluit dan direct een abonnement af.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell Green Planet: waterstof aan de pomp vanaf eind 2019 | TankPro.nl

Shell Green Planet: waterstof aan de pomp vanaf eind 2019

Green Planet langs de A28 bij de Drentse plaats Pesse is zonder twijfel een van de meest opvallende tankstations van Nederland. Niet alleen door de bijzondere architectuur, maar ook door de veelheid aan brandstoffen die wordt aangeboden. Voor het eind van het jaar kan op deze locatie waterstof getankt worden. Initiatiefnemer Edward Doorten is daarmee een van de eerste tankstation-ondernemers in Nederland die deze stap gaat zetten.

Het is dringen geblazen op het parkeerterrein van het tankstation. De lunch is in volle gang en klanten genieten van een vers broodje bij de Delifrance-corner of een goed gestapelde burger bij de Big Burger Bar. Niet alleen om hun tank vol te gooien komen klanten in groten getale naar deze locatie, zoveel is wel duidelijk. Binnen en buiten is een groot aantal zitplekken gecreëerd waar klanten rustig kunnen genieten van hun broodje, snack of uitgebreide maaltijd. Boven de shop kunnen flexplekken en vergaderruimtes worden gehuurd en rechts naast de immense shop staan twee grote wasmachines, een kluisjeswand van De Buren en kunnen mountainbikes worden schoongespoten. “Als je een bemand tankstation exploiteert, dan moet je ervoor zorgen dat het jouw klanten aan niets ontbreekt”, vindt Doorten.

Sinds 2013 is het tankstation van Green Planet te vinden langs de snelweg A28. Het opvallende ontwerp loopt naadloos over in de groenrijke omgeving eromheen. Op het ovaalvormige dak prijkt een aantal windmolens. “Vanaf het allereerste moment speelde groen denken een prominente rol”, vertelt Doorten. “We willen traditionele brandstoffen voorlopig echt nog niet uitbannen. Maar we proberen wel om continu zo goed mogelijk in te spelen op het aanbieden van een breed aanbod aan alternatieven. Voor elk wat wils.”

Volop alternatieven

Op het immense terrein worden tal van alternatieven aangeboden. Naast benzine en diesel zijn er aan de pomp mogelijkheden voor het tanken van E10, E85, B20, B100, CNG, GTL, LPG en AdBlue. Op het parkeerterrein staat een snellaadpaal, waar elektrische auto’s met maximaal 50 kW kunnen worden opgeladen. Eind 2019 voegt Green Planet waterstof toe aan het aanbod. Samen met Jan Paul Kerkhof van het BP-station (tot voor kort Shell, red.) aan de Binckhorst in Den Haag, is Doorten daarmee een van de voorlopers in de markt.

Benieuwd naar het complete verhaal? In TankPro Magazine nummer 2 2019 vind je een uitgebreid interview met Edward Doorten. Het blad ligt deze week in de brievenbus. Ook interesse in TankPro Magazine? Sluit dan direct een abonnement af.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.