HBTT breidt terminal uit met zes tanks voor biobrandstoffen

HES Botlek Tank Terminal heeft de Rotterdamse tankbouwer SJR Tank Construction opdracht gegeven voor de bouw van zes extra tanks bestemd voor de opslag van biobrandstoffen. De tankopslag bij deze Rotterdamse terminal wordt komende tijd flink uitgebreid. Met de oplevering van de zes tanks wordt de totale opslagcapaciteit verhoogd naar 510.000 cbm.

Elk van de zes opslagtanks heeft een inhoud van 3.400 cbm, een diameter van 12 meter en een hoogte van 30 meter. De eerste vier tanks worden momenteel in de geconditioneerde productieloods gebouwd en zullen snel worden gevolgd door de laatste twee tanks. De compleet afgebouwde tanks zullen vervolgens over het water worden getransporteerd en bij HBTT in de Botlek worden geplaatst.

Beide partijen gingen ook in 2017 al een samenwerking aan. Destijds werden zeven tanks met een gezamenlijke capaciteit van 70.000 cbm opgeleverd. De civiele werkzaamheden zijn aanbesteed aan De Vries en Verburg Bouw en ondertussen in volle gang.

Verhogen opslagcapaciteit

“De eerdere opdracht in 2017 is volledig binnen budget en tijdspad opgeleverd. Voor ons was het dan ook een logische stap om de opdracht voor deze nieuwe uitbreiding van onze terminal aan SJR te gunnen”, legt Charles Smissaert, algemeen directeur van HBTT uit. “De tanks zullen worden gebruikt voor de opslag van biobrandstoffen. We kijken ernaar uit deze tanks in augustus 2019 te verwelkomen en zo onze opslagcapaciteit te verhogen naar 510.000 cbm.”

Robert Sloot, eigenaar van SJR Group: “Ook voor deze uitbreiding kunnen we de bouw volledig off-site realiseren. Hiermee wordt de overlast op de terminal tot het minimum beperkt en kunnen we op een veilige manier kwalitatief hoogwaardige tanks bouwen en leveren.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

HBTT breidt terminal uit met zes tanks voor biobrandstoffen | TankPro.nl

HBTT breidt terminal uit met zes tanks voor biobrandstoffen

HES Botlek Tank Terminal heeft de Rotterdamse tankbouwer SJR Tank Construction opdracht gegeven voor de bouw van zes extra tanks bestemd voor de opslag van biobrandstoffen. De tankopslag bij deze Rotterdamse terminal wordt komende tijd flink uitgebreid. Met de oplevering van de zes tanks wordt de totale opslagcapaciteit verhoogd naar 510.000 cbm.

Elk van de zes opslagtanks heeft een inhoud van 3.400 cbm, een diameter van 12 meter en een hoogte van 30 meter. De eerste vier tanks worden momenteel in de geconditioneerde productieloods gebouwd en zullen snel worden gevolgd door de laatste twee tanks. De compleet afgebouwde tanks zullen vervolgens over het water worden getransporteerd en bij HBTT in de Botlek worden geplaatst.

Beide partijen gingen ook in 2017 al een samenwerking aan. Destijds werden zeven tanks met een gezamenlijke capaciteit van 70.000 cbm opgeleverd. De civiele werkzaamheden zijn aanbesteed aan De Vries en Verburg Bouw en ondertussen in volle gang.

Verhogen opslagcapaciteit

“De eerdere opdracht in 2017 is volledig binnen budget en tijdspad opgeleverd. Voor ons was het dan ook een logische stap om de opdracht voor deze nieuwe uitbreiding van onze terminal aan SJR te gunnen”, legt Charles Smissaert, algemeen directeur van HBTT uit. “De tanks zullen worden gebruikt voor de opslag van biobrandstoffen. We kijken ernaar uit deze tanks in augustus 2019 te verwelkomen en zo onze opslagcapaciteit te verhogen naar 510.000 cbm.”

Robert Sloot, eigenaar van SJR Group: “Ook voor deze uitbreiding kunnen we de bouw volledig off-site realiseren. Hiermee wordt de overlast op de terminal tot het minimum beperkt en kunnen we op een veilige manier kwalitatief hoogwaardige tanks bouwen en leveren.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.