BP-tankstation-bemand

BP en Shell schrijven positieve cijfers in 2018

Een bemand BP-tankstation

BP en Shell kunnen terugkijken op een zeer positief laatste kwartaal van vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers die beide olieconcerns presenteerden. Ze profiteerden onder meer van slimme investeringen en efficiënte bedrijfsvoering. Vooral BP wist te verrassen. De nettowinst van het Britse concern kwam aanzienlijk hoger uit dan verwacht.

Het gaat BP voor de wind, zoveel is wel duidelijk. Het olie- en gasbedrijf maakte deze week bekend dat de jaarwinst in 2018 verdubbeld is ten opzichte van 2017. De aangepaste nettowinst in het vierde kwartaal bedroeg 3,5 miljard dollar, zo’n 3,1 miljard euro. Over het hele jaar kwam de winst uit op 12,7 miljard dollar, omgerekend 11,2 miljard euro.

“Onze strategie werkt overduidelijk en zal ervoor zorgen dat het bedrijf en onze aandeelhouders goed door de energietransitie komen”, reageert topman Bob Dudley. BP wist ten opzichte van 2017 meer olie en gas te verkopen. Ook werden bestaande bronnen efficiënter benut.

Ook Shell, dat eerder zijn cijfers bekendmaakte, kan tevreden zijn over de genoteerde cijfers. De winst kwam – exclusief eenmalige posten – uit op 21,4 miljard dollar, zo’n 18,6 miljard euro. Dat was 6 miljard dollar meer dan in 2017. Vooral bij de upstream-tak, dat zich bezighoudt met de exploratie en het winnen van olie, werden goede zaken gedaan. Ook de uitbreiding in LNG-activiteiten werpt duidelijk z’n vruchten af.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP en Shell schrijven positieve cijfers in 2018 | TankPro.nl
BP-tankstation-bemand

BP en Shell schrijven positieve cijfers in 2018

Een bemand BP-tankstation

BP en Shell kunnen terugkijken op een zeer positief laatste kwartaal van vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers die beide olieconcerns presenteerden. Ze profiteerden onder meer van slimme investeringen en efficiënte bedrijfsvoering. Vooral BP wist te verrassen. De nettowinst van het Britse concern kwam aanzienlijk hoger uit dan verwacht.

Het gaat BP voor de wind, zoveel is wel duidelijk. Het olie- en gasbedrijf maakte deze week bekend dat de jaarwinst in 2018 verdubbeld is ten opzichte van 2017. De aangepaste nettowinst in het vierde kwartaal bedroeg 3,5 miljard dollar, zo’n 3,1 miljard euro. Over het hele jaar kwam de winst uit op 12,7 miljard dollar, omgerekend 11,2 miljard euro.

“Onze strategie werkt overduidelijk en zal ervoor zorgen dat het bedrijf en onze aandeelhouders goed door de energietransitie komen”, reageert topman Bob Dudley. BP wist ten opzichte van 2017 meer olie en gas te verkopen. Ook werden bestaande bronnen efficiënter benut.

Ook Shell, dat eerder zijn cijfers bekendmaakte, kan tevreden zijn over de genoteerde cijfers. De winst kwam – exclusief eenmalige posten – uit op 21,4 miljard dollar, zo’n 18,6 miljard euro. Dat was 6 miljard dollar meer dan in 2017. Vooral bij de upstream-tak, dat zich bezighoudt met de exploratie en het winnen van olie, werden goede zaken gedaan. Ook de uitbreiding in LNG-activiteiten werpt duidelijk z’n vruchten af.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.