Sakko zet in op uitbreiding netwerk, 50 tankstations vóór 2020

Bergen op Zoom van Konijnenburgweg 40 Sakko

Sakko Commercial heeft per 1 januari de exploitatie van het Peut-tankstation in Harskamp overgenomen. De bemande locatie aan de Dorpsstraat gaat over naar de kleuren van het Total-merk. Op korte termijn voegt de tankstation-exploitant uit Bergen op Zoom nog eens minimaal vijf tanklocaties toe aan het netwerk. “We hebben heel wat interessante zaken lopen op dit moment”, reageert directeur Stephan Mangnus van Sakko.

Het zijn drukke tijden aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De eerste nieuwe locatie in 2019 is inmiddels aan het netwerk van Sakko toegevoegd, per 1 april komt daar nog een Tamoil-station in Oisterwijk bij. Welke kleur er op de luifel van deze vestiging komt, is nog een verrassing. “Daarnaast volgen er binnenkort nog eens vier tanklocaties, waarmee het aantal op 46 uitkomt.” Tegelijkertijd neemt Sakko ook afscheid van vier stations in Zuid-Holland, die overgaan naar Total. “We zijn heel goed aan het kijken hoe en waar we zo optimaal mogelijk kunnen doorgroeien.”

Sakko gooide onlangs voor de tweede keer op rij hoge ogen in de Nationale Tanktest van De Kampioen van de ANWB. Daarbij kwam het Noord-Brabantse bedrijf in de categorie ‘goedkoopste tankstationketen’ als tweede uit de bus, na Fieten Olie. Mangnus: “Dit strookt met onze filosofie om een hoge kwaliteit voor een lage prijs te bieden. Onze tweede plaats is derhalve een bevestiging van onze aanpak. Het onderzoek is uitgevoerd door de ANWB, een onafhankelijke partij, die de prijzen van vrijwel alle tankstations in Nederland onder de loep nam. We zijn daarom heel tevreden met dit resultaat.”

Kopen of huren

In de markt weten partijen Sakko ondertussen wel te vinden, merkt Mangnus. “Door onze snelheid van handelen, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn we interessant voor partijen die hun tankstation willen verkopen of verhuren. Daarbij vallen we in positieve zin op. Sakko is vooral begonnen in het zuiden en het westen van het land, langzaam kruipen we verder omhoog. We zijn regionaal actief, maar ook steeds vaker nationaal te vinden.”

Doel van de tankstation-exploitant is onder meer om minimaal vijftig locaties op te bouwen vóór 2020. Alles wijst er op dat dit gaat lukken. In 2005 verkocht Sakko het gehele retailnetwerk van negentig tankstations (AVIA en Shell) aan Tamoil. In 2010 werd de eerste locatie van het vernieuwde Sakko geopend. Afgelopen jaren werd flink ingezet op uitbreiding van het netwerk. In 2015 werd de 25ste locatie geopend, op dit moment staat de teller al op 46. Naast het eigen Sakko-merk worden de stations geëxploiteerd onder de merken Shell, BP/BP Express en Total/Total Express.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sakko zet in op uitbreiding netwerk, 50 tankstations vóór 2020 | TankPro.nl

Sakko zet in op uitbreiding netwerk, 50 tankstations vóór 2020

Bergen op Zoom van Konijnenburgweg 40 Sakko

Sakko Commercial heeft per 1 januari de exploitatie van het Peut-tankstation in Harskamp overgenomen. De bemande locatie aan de Dorpsstraat gaat over naar de kleuren van het Total-merk. Op korte termijn voegt de tankstation-exploitant uit Bergen op Zoom nog eens minimaal vijf tanklocaties toe aan het netwerk. “We hebben heel wat interessante zaken lopen op dit moment”, reageert directeur Stephan Mangnus van Sakko.

Het zijn drukke tijden aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De eerste nieuwe locatie in 2019 is inmiddels aan het netwerk van Sakko toegevoegd, per 1 april komt daar nog een Tamoil-station in Oisterwijk bij. Welke kleur er op de luifel van deze vestiging komt, is nog een verrassing. “Daarnaast volgen er binnenkort nog eens vier tanklocaties, waarmee het aantal op 46 uitkomt.” Tegelijkertijd neemt Sakko ook afscheid van vier stations in Zuid-Holland, die overgaan naar Total. “We zijn heel goed aan het kijken hoe en waar we zo optimaal mogelijk kunnen doorgroeien.”

Sakko gooide onlangs voor de tweede keer op rij hoge ogen in de Nationale Tanktest van De Kampioen van de ANWB. Daarbij kwam het Noord-Brabantse bedrijf in de categorie ‘goedkoopste tankstationketen’ als tweede uit de bus, na Fieten Olie. Mangnus: “Dit strookt met onze filosofie om een hoge kwaliteit voor een lage prijs te bieden. Onze tweede plaats is derhalve een bevestiging van onze aanpak. Het onderzoek is uitgevoerd door de ANWB, een onafhankelijke partij, die de prijzen van vrijwel alle tankstations in Nederland onder de loep nam. We zijn daarom heel tevreden met dit resultaat.”

Kopen of huren

In de markt weten partijen Sakko ondertussen wel te vinden, merkt Mangnus. “Door onze snelheid van handelen, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn we interessant voor partijen die hun tankstation willen verkopen of verhuren. Daarbij vallen we in positieve zin op. Sakko is vooral begonnen in het zuiden en het westen van het land, langzaam kruipen we verder omhoog. We zijn regionaal actief, maar ook steeds vaker nationaal te vinden.”

Doel van de tankstation-exploitant is onder meer om minimaal vijftig locaties op te bouwen vóór 2020. Alles wijst er op dat dit gaat lukken. In 2005 verkocht Sakko het gehele retailnetwerk van negentig tankstations (AVIA en Shell) aan Tamoil. In 2010 werd de eerste locatie van het vernieuwde Sakko geopend. Afgelopen jaren werd flink ingezet op uitbreiding van het netwerk. In 2015 werd de 25ste locatie geopend, op dit moment staat de teller al op 46. Naast het eigen Sakko-merk worden de stations geëxploiteerd onder de merken Shell, BP/BP Express en Total/Total Express.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.