Foto: PitPoint

PitPoint.LNG opent in 2019 nieuw LNG-tankstation in België

Foto: PitPoint

Na de opening van vier tankstations voor LNG in Nederland, gaat PitPoint.LNG volgend jaar ook een station in België neerzetten. De tanklocatie komt bij een bestaand Total-tankstation op het industriegebied LAR Menen, vlak aan de E17 tussen Kortrijk en Lille. Klanten kunnen naar verwachting in april 2019 terecht voor het tanken van LNG.

Het eerste LNG-tankstation van PitPoint.LNG in België biedt volgens het bedrijf heel wat voordelen voor de transportsector. De locatie ligt vlak aan de snelweg E17/A14 op de doorgaande route, slechts 2 kilometer van de Franse grens. Er komen bij het Total-station twee LNG-pompen en drie opstelplaatsen voor LNG-trucks.

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ofwel vloeibaar aardgas. LNG is een interessant alternatief voor diesel, onder meer voor vrachtverkeer. De uitstoot van schadelijke stoffen valt lager uit dan bij diesel en er is minder geluidsoverlast. Een groot aantal truckfabrikanten biedt modellen aan die rijden op LNG.

Accijns

In België wordt er geen accijns geheven op LNG. In Nederland bestond er een accijnsteruggaafregeling, maar Staatssecretaris van Financiën Menno Snel besloot deze regeling, die eind dit jaar afloopt, in 2019 niet door te zetten.

De afschaffing heeft waarschijnlijk gevolgen voor het aantal nieuwe LNG-tankstations dat volgend jaar gebouwd wordt in Nederland. PitPoint.LNG besloot onlangs al om de plannen voor drie nieuwe locaties voorlopig uit te stellen. Volgens het bedrijf worden door het niet verlengen van de regeling investeringen in zowel de infrastructuur als in LNG-trucks ontmoedigd.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint.LNG opent in 2019 nieuw LNG-tankstation in België | TankPro.nl
Foto: PitPoint

PitPoint.LNG opent in 2019 nieuw LNG-tankstation in België

Foto: PitPoint

Na de opening van vier tankstations voor LNG in Nederland, gaat PitPoint.LNG volgend jaar ook een station in België neerzetten. De tanklocatie komt bij een bestaand Total-tankstation op het industriegebied LAR Menen, vlak aan de E17 tussen Kortrijk en Lille. Klanten kunnen naar verwachting in april 2019 terecht voor het tanken van LNG.

Het eerste LNG-tankstation van PitPoint.LNG in België biedt volgens het bedrijf heel wat voordelen voor de transportsector. De locatie ligt vlak aan de snelweg E17/A14 op de doorgaande route, slechts 2 kilometer van de Franse grens. Er komen bij het Total-station twee LNG-pompen en drie opstelplaatsen voor LNG-trucks.

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ofwel vloeibaar aardgas. LNG is een interessant alternatief voor diesel, onder meer voor vrachtverkeer. De uitstoot van schadelijke stoffen valt lager uit dan bij diesel en er is minder geluidsoverlast. Een groot aantal truckfabrikanten biedt modellen aan die rijden op LNG.

Accijns

In België wordt er geen accijns geheven op LNG. In Nederland bestond er een accijnsteruggaafregeling, maar Staatssecretaris van Financiën Menno Snel besloot deze regeling, die eind dit jaar afloopt, in 2019 niet door te zetten.

De afschaffing heeft waarschijnlijk gevolgen voor het aantal nieuwe LNG-tankstations dat volgend jaar gebouwd wordt in Nederland. PitPoint.LNG besloot onlangs al om de plannen voor drie nieuwe locaties voorlopig uit te stellen. Volgens het bedrijf worden door het niet verlengen van de regeling investeringen in zowel de infrastructuur als in LNG-trucks ontmoedigd.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.