OrangeGas, groengas, aardgas, tankstation, pomp

ABN AMRO’s EFT neemt meerderheidsbelang in OrangeGas

ABN AMRO Energy Transition Fund (ETF) is meerderheidsaandeelhouder van OrangeGas geworden. Met deze nieuwe aandeelhouder heeft OrangeGas de ambitie om binnen vijf jaar uit te groeien tot de grootste schone brandstoffen aanbieder van Noord-West Europa.

OrangeGas krijgt de mogelijkheid om haar netwerk substantieel uit te breiden en actief te worden in nieuwe landen. Voor ETF is deze investering een mooie aanvulling van haar bestaande portefeuille die momenteel vooral bestaat uit investeringen in de zon-PV- en windenergiemarkten.

Investeringsfonds Meewind en oprichter Marcel Borger van OrangeGas blijven aandeelhouder van OrangeGas en ETF en Meewind bieden samen de groeifinanciering aan voor de groei van het bedrijf. Verder is financieel directeur Jeroen Meiberg van OrangeGas aandeelhouder geworden en toegetreden als CFO om de directie te versterken.

Wagenpark verduurzamen

“Met ETF hebben wij een aandeelhouder gevonden die vertrouwen heeft in onze midden- en langetermijnvisie en hierdoor krijgen wij de middelen om onze ambities te realiseren”, aldus Borger. Als oprichter blijft hij aandeelhouder naast ETF, Meewind en Meiberg. “Naast de middelen kijken wij ook naar de directe samenwerking met ETF.”

Frederik Deutman van ETF vult hem aan: “We hebben de afgelopen tijd veel partijen gesproken die bezig zijn om het wagenpark te verduurzamen. Naast de snelle groei van elektrische auto’s zien wij ook een belangrijke rol weggelegd voor groengas als schone brandstof en op langere termijn waterstof. OrangeGas heeft in deze sectoren een mooie positie opgebouwd en wij hebben veel vertrouwen in het team van OrangeGas om de verdere groei in goede banen te leiden.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ABN AMRO’s EFT neemt meerderheidsbelang in OrangeGas | TankPro.nl
OrangeGas, groengas, aardgas, tankstation, pomp

ABN AMRO’s EFT neemt meerderheidsbelang in OrangeGas

ABN AMRO Energy Transition Fund (ETF) is meerderheidsaandeelhouder van OrangeGas geworden. Met deze nieuwe aandeelhouder heeft OrangeGas de ambitie om binnen vijf jaar uit te groeien tot de grootste schone brandstoffen aanbieder van Noord-West Europa.

OrangeGas krijgt de mogelijkheid om haar netwerk substantieel uit te breiden en actief te worden in nieuwe landen. Voor ETF is deze investering een mooie aanvulling van haar bestaande portefeuille die momenteel vooral bestaat uit investeringen in de zon-PV- en windenergiemarkten.

Investeringsfonds Meewind en oprichter Marcel Borger van OrangeGas blijven aandeelhouder van OrangeGas en ETF en Meewind bieden samen de groeifinanciering aan voor de groei van het bedrijf. Verder is financieel directeur Jeroen Meiberg van OrangeGas aandeelhouder geworden en toegetreden als CFO om de directie te versterken.

Wagenpark verduurzamen

“Met ETF hebben wij een aandeelhouder gevonden die vertrouwen heeft in onze midden- en langetermijnvisie en hierdoor krijgen wij de middelen om onze ambities te realiseren”, aldus Borger. Als oprichter blijft hij aandeelhouder naast ETF, Meewind en Meiberg. “Naast de middelen kijken wij ook naar de directe samenwerking met ETF.”

Frederik Deutman van ETF vult hem aan: “We hebben de afgelopen tijd veel partijen gesproken die bezig zijn om het wagenpark te verduurzamen. Naast de snelle groei van elektrische auto’s zien wij ook een belangrijke rol weggelegd voor groengas als schone brandstof en op langere termijn waterstof. OrangeGas heeft in deze sectoren een mooie positie opgebouwd en wij hebben veel vertrouwen in het team van OrangeGas om de verdere groei in goede banen te leiden.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.