PitPoint.LNG stelt bouw van drie nieuwe LNG-stations voorlopig uit

De afschaffing van de accijnsteruggaafregeling op LNG per 2019 heeft gevolgen voor het aantal nieuwe LNG-tankstations dat volgend jaar gebouwd wordt in Nederland. PitPoint.LNG heeft besloten de plannen voor drie nieuwe locaties voorlopig uit te stellen. Volgens het bedrijf worden door het niet verlengen van de regeling investeringen in zowel de infrastructuur als in LNG-trucks ontmoedigd.

PitPoint.LNG bouwt en exploiteert op dit moment vier LNG-tankstations in Nederland en was van plan om daar in 2019 nog minimaal drie LNG-locaties aan toe te voegen. Maar het niet doorzetten van de regeling, die het rijden en varen op LNG moet stimuleren, is voor het bedrijf reden om de plannen voorlopig in de ijskast te zetten.

“Voor de korte en middellange termijn geldt LNG als de enige realistische verduurzamingsoptie voor het zware weg- en watertransport. Vanuit de Europese Unie wordt actief gestuurd op het stimuleren van LNG als brandstof voor weg- en watervervoer, als alternatief voor voornamelijk diesel. Door de afschaffing van de accijnsteruggaafregeling voor LNG worden investeringen in LNG-tankinfrastructuur en –trucks echter ontmoedigd, keert de dieseltruck terug als enige alternatief en dreigt Nederland zijn Europese koploperpositie kwijt te raken”, laat het bedrijf weten.

Teleurstelling

PitPoint.LNG maakt zich grote zorgen over het vestigingsklimaat voor LNG-infrastructuur in Nederland. Het bedrijf onderzoekt, als gevolg van de afschaffing van deze belangrijke stimuleringsregeling, de mogelijkheid om minimaal drie geplande LNG-stations niet langer in Nederland te hoeven bouwen. PitPoint.LNG is een joint venture gevormd door PitPoint clean fuels en Primagaz Nederland. Dit partnerschap richt zich volledig op de realisatie en exploitatie van LNG-infrastructuur voor vrachtwagens en schepen.

Truckfabrikanten en organisaties uit de transportsector reageerden eerder al zeer teleurgesteld op het besluit van Staatssecretaris van Financiën Menno Snel om de teruggaafregeling, die eind dit jaar afloopt, in 2019 niet door te zetten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint.LNG stelt bouw van drie nieuwe LNG-stations voorlopig uit | TankPro.nl

PitPoint.LNG stelt bouw van drie nieuwe LNG-stations voorlopig uit

De afschaffing van de accijnsteruggaafregeling op LNG per 2019 heeft gevolgen voor het aantal nieuwe LNG-tankstations dat volgend jaar gebouwd wordt in Nederland. PitPoint.LNG heeft besloten de plannen voor drie nieuwe locaties voorlopig uit te stellen. Volgens het bedrijf worden door het niet verlengen van de regeling investeringen in zowel de infrastructuur als in LNG-trucks ontmoedigd.

PitPoint.LNG bouwt en exploiteert op dit moment vier LNG-tankstations in Nederland en was van plan om daar in 2019 nog minimaal drie LNG-locaties aan toe te voegen. Maar het niet doorzetten van de regeling, die het rijden en varen op LNG moet stimuleren, is voor het bedrijf reden om de plannen voorlopig in de ijskast te zetten.

“Voor de korte en middellange termijn geldt LNG als de enige realistische verduurzamingsoptie voor het zware weg- en watertransport. Vanuit de Europese Unie wordt actief gestuurd op het stimuleren van LNG als brandstof voor weg- en watervervoer, als alternatief voor voornamelijk diesel. Door de afschaffing van de accijnsteruggaafregeling voor LNG worden investeringen in LNG-tankinfrastructuur en –trucks echter ontmoedigd, keert de dieseltruck terug als enige alternatief en dreigt Nederland zijn Europese koploperpositie kwijt te raken”, laat het bedrijf weten.

Teleurstelling

PitPoint.LNG maakt zich grote zorgen over het vestigingsklimaat voor LNG-infrastructuur in Nederland. Het bedrijf onderzoekt, als gevolg van de afschaffing van deze belangrijke stimuleringsregeling, de mogelijkheid om minimaal drie geplande LNG-stations niet langer in Nederland te hoeven bouwen. PitPoint.LNG is een joint venture gevormd door PitPoint clean fuels en Primagaz Nederland. Dit partnerschap richt zich volledig op de realisatie en exploitatie van LNG-infrastructuur voor vrachtwagens en schepen.

Truckfabrikanten en organisaties uit de transportsector reageerden eerder al zeer teleurgesteld op het besluit van Staatssecretaris van Financiën Menno Snel om de teruggaafregeling, die eind dit jaar afloopt, in 2019 niet door te zetten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.