TinQ opent nieuwe locaties en blijft grootste onbemande keten

De onbemande formule TinQ heeft drie nieuwe locaties geopend. Het gaat om tankstations in Santpoort, Andelst en Koewacht. De prijsvechter is op dit moment veruit de grootste speler op het gebied van onbemande tanklocaties in Nederland met meer dan driehonderd stations. De topvijf bestaat verder uit Tango, AVIA Xpress, Firezone en Tamoil Express.

De verhouding tussen het aantal bemande en onbemande tankstations is afgelopen jaren in rap tempo veranderd. In 2003 waren er nog 3.661 bemande locaties en slechts 575 onbemande stations. Anno 2018 is het aantal onbemande locaties in de meerderheid. Het totaal aantal tankstations lag bij de laatste meting van BOVAG (mei 2018) op 4.121, 2.098 daarvan zijn onbemand.

Volop concurrentie

De concurrentie op het gebied van onbemande prijsvechters is de afgelopen jaren snel groter geworden. Ketens van het eerste uur zoals Tango, Firezone en TinQ, die net na de eeuwwisseling de markt betraden, moeten de strijd niet alleen aangaan met Express-locaties van de grote maatschappijen, maar ook met nieuwe kleinere spelers. TinQ werd in 2001 door Shell gelanceerd. Drie jaar na de oprichting werd de onbemande formule verkocht, de stations vallen inmiddels onder Enviem Retail. Shell ging daarop verder met het opzetten van Shell Express.

Het wordt binnenkort nog drukker aan het front. Er komt namelijk nog een nieuwe onbemande prijsvechter bij in Nederland. Op de Tankstation Vakbeurs op woensdag 21 en donderdag 22 november staat de lancering van deze formule op het programma. De initiatiefnemers willen in twee jaar tijd honderd locaties openen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TinQ opent nieuwe locaties en blijft grootste onbemande keten | TankPro.nl

TinQ opent nieuwe locaties en blijft grootste onbemande keten

De onbemande formule TinQ heeft drie nieuwe locaties geopend. Het gaat om tankstations in Santpoort, Andelst en Koewacht. De prijsvechter is op dit moment veruit de grootste speler op het gebied van onbemande tanklocaties in Nederland met meer dan driehonderd stations. De topvijf bestaat verder uit Tango, AVIA Xpress, Firezone en Tamoil Express.

De verhouding tussen het aantal bemande en onbemande tankstations is afgelopen jaren in rap tempo veranderd. In 2003 waren er nog 3.661 bemande locaties en slechts 575 onbemande stations. Anno 2018 is het aantal onbemande locaties in de meerderheid. Het totaal aantal tankstations lag bij de laatste meting van BOVAG (mei 2018) op 4.121, 2.098 daarvan zijn onbemand.

Volop concurrentie

De concurrentie op het gebied van onbemande prijsvechters is de afgelopen jaren snel groter geworden. Ketens van het eerste uur zoals Tango, Firezone en TinQ, die net na de eeuwwisseling de markt betraden, moeten de strijd niet alleen aangaan met Express-locaties van de grote maatschappijen, maar ook met nieuwe kleinere spelers. TinQ werd in 2001 door Shell gelanceerd. Drie jaar na de oprichting werd de onbemande formule verkocht, de stations vallen inmiddels onder Enviem Retail. Shell ging daarop verder met het opzetten van Shell Express.

Het wordt binnenkort nog drukker aan het front. Er komt namelijk nog een nieuwe onbemande prijsvechter bij in Nederland. Op de Tankstation Vakbeurs op woensdag 21 en donderdag 22 november staat de lancering van deze formule op het programma. De initiatiefnemers willen in twee jaar tijd honderd locaties openen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.