Bouw van Shell Express in Amersfoort voorlopig uitgesteld

Er komt voorlopig nog geen onbemand tankstation van Shell aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort-Noord. Dat heeft de Raad van State bepaald. De hoogste bestuursrechter van Nederland gaat de plannen voor de bouw van de nieuwe tanklocatie opnieuw tegen het licht houden. De zaak is onder meer aangespannen door een onderneemster die in de buurt twee tankstations exploiteert. Zij vreest voor een ‘onaanvaardbare aantasting van haar ondernemersklimaat’.

Hoewel de gemeenteraad eerder dit jaar groen licht gaf voor de plannen om bij een nieuwe woonwijk langs de Rondweg-Noord in Amersfoort een tankstation te bouwen, is daar nu door de Raad van State een stokje voor gestoken. De omgevingsvergunning voor de bouw van de onbemande tanklocatie is aangevraagd door Shell.

Volgens de wethouder van de gemeente Amersfoort is er een verkooppunt van motorbrandstoffen nodig om voldoende inkomsten binnen te krijgen om de kosten voor het bouwproject te kunnen dragen. Een vergunning voor LPG is niet inbegrepen. Buurtbewoners vrezen overlast van het nieuwe tankstation. Een onderneemster, die op 1,5 kilometer van het terrein twee tankstations exploiteert, is bang voor de gevolgen van de nieuwe Shell-locatie bij haar om de hoek.

De voorzieningenrechter stelt vast dat de gemeenteraad de behoefte aan het voorziene tankstation niet in de toelichting en niet in de zitting heeft onderbouwd. De rechter schorst bij wijze van voorlopige voorziening het besluit van de raad van de gemeente Amersfoort en gaat de zaak opnieuw bekijken. Tot die tijd gaat er in elk geval geen schop de grond in op het terrein.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw van Shell Express in Amersfoort voorlopig uitgesteld | TankPro.nl

Bouw van Shell Express in Amersfoort voorlopig uitgesteld

Er komt voorlopig nog geen onbemand tankstation van Shell aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort-Noord. Dat heeft de Raad van State bepaald. De hoogste bestuursrechter van Nederland gaat de plannen voor de bouw van de nieuwe tanklocatie opnieuw tegen het licht houden. De zaak is onder meer aangespannen door een onderneemster die in de buurt twee tankstations exploiteert. Zij vreest voor een ‘onaanvaardbare aantasting van haar ondernemersklimaat’.

Hoewel de gemeenteraad eerder dit jaar groen licht gaf voor de plannen om bij een nieuwe woonwijk langs de Rondweg-Noord in Amersfoort een tankstation te bouwen, is daar nu door de Raad van State een stokje voor gestoken. De omgevingsvergunning voor de bouw van de onbemande tanklocatie is aangevraagd door Shell.

Volgens de wethouder van de gemeente Amersfoort is er een verkooppunt van motorbrandstoffen nodig om voldoende inkomsten binnen te krijgen om de kosten voor het bouwproject te kunnen dragen. Een vergunning voor LPG is niet inbegrepen. Buurtbewoners vrezen overlast van het nieuwe tankstation. Een onderneemster, die op 1,5 kilometer van het terrein twee tankstations exploiteert, is bang voor de gevolgen van de nieuwe Shell-locatie bij haar om de hoek.

De voorzieningenrechter stelt vast dat de gemeenteraad de behoefte aan het voorziene tankstation niet in de toelichting en niet in de zitting heeft onderbouwd. De rechter schorst bij wijze van voorlopige voorziening het besluit van de raad van de gemeente Amersfoort en gaat de zaak opnieuw bekijken. Tot die tijd gaat er in elk geval geen schop de grond in op het terrein.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.