PitPoint en Biobrandstoffabriek Hardenberg slaan handen ineen

PitPoint en Biobrandstoffabriek Hardenberg zijn een samenwerking aangegaan voor de productie van groengas. De fabriek gaat op termijn ongeveer 42 miljoen kubieke meter groengas per jaar produceren.

Samen met Bio Rights, een onderneming die duurzame energiefabrieken ontwikkelt, zetten beide partijen de fabriek op met als doel om versneld de productiecapaciteit van biobrandstoffen uit afval, zogenaamde tweede generatie biobrandstoffen, in Nederland uit te bouwen tegen kostprijzen die op termijn kunnen concurreren met fossiele brandstoffen.

“Wij zijn verheugd met deze samenwerking. Het is een belangrijke stap in de goede richting om de grootste speler te worden in de Europese clean fuels markt”, aldus Jan Theo Hoefakker van PitPoint. De reden dat er in de productie van groengas wordt geïnvesteerd, is de groeiende behoefte aan groengas in de transportsector. In het klimaatakkoord is een duidelijke rol voor biobrandstoffen weggelegd.

Inspelen op toekomstige vraag

Groengas is volgens PitPoint één van de meest effectieve methodes om klimaatverandering tegen te gaan en de luchtkwaliteit te verbeteren op een kosten-efficiënte manier. “Om aan de toekomstige vraag te voldoen is het van belang dat we investeren in de hele keten zodat we onze klanten regionaal geproduceerde groengas kunnen leveren”, aldus Hoefakker. De fabriek in Hardenberg zal uiteindelijk zo’n zeventig arbeidsplaatsen opleveren. Het productieproces bestaat uit een aantal bewezen technologieën die zijn gecombineerd op industriële schaal. Het groengas wordt gemaakt door de vergisting van een mengsel van bewerkte mest en bermgras dat uit de omgeving rond Hardenberg komt.

De biobrandstoffenfabriek is de eerste fabriek die Bio Rights ontwikkelt. De vraag naar groengas wordt vanwege de energietransitie in de toekomst alleen maar groter en daarmee ook de behoefte aan schaalbare en repliceerbare productiecapaciteit. Wim Obbens van Bio Rights: “We verwachten daarom in de toekomst meerdere fabrieken op te zetten op basis van hetzelfde concept. Deze doelstelling is de reden dat Bio Rights en PitPoint zo goed op elkaar aansluiten.”

Uitbreiding locaties

Onlangs opende PitPoint in samenwerking met familiebedrijf Kreijne de 71ste openbare locatie van PitPoint waar  CNG/groengas getankt kan worden. Het gaat hierbij om een Esso-tankstation aan de Bunschoterstraat in Hoogland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint en Biobrandstoffabriek Hardenberg slaan handen ineen | TankPro.nl

PitPoint en Biobrandstoffabriek Hardenberg slaan handen ineen

PitPoint en Biobrandstoffabriek Hardenberg zijn een samenwerking aangegaan voor de productie van groengas. De fabriek gaat op termijn ongeveer 42 miljoen kubieke meter groengas per jaar produceren.

Samen met Bio Rights, een onderneming die duurzame energiefabrieken ontwikkelt, zetten beide partijen de fabriek op met als doel om versneld de productiecapaciteit van biobrandstoffen uit afval, zogenaamde tweede generatie biobrandstoffen, in Nederland uit te bouwen tegen kostprijzen die op termijn kunnen concurreren met fossiele brandstoffen.

“Wij zijn verheugd met deze samenwerking. Het is een belangrijke stap in de goede richting om de grootste speler te worden in de Europese clean fuels markt”, aldus Jan Theo Hoefakker van PitPoint. De reden dat er in de productie van groengas wordt geïnvesteerd, is de groeiende behoefte aan groengas in de transportsector. In het klimaatakkoord is een duidelijke rol voor biobrandstoffen weggelegd.

Inspelen op toekomstige vraag

Groengas is volgens PitPoint één van de meest effectieve methodes om klimaatverandering tegen te gaan en de luchtkwaliteit te verbeteren op een kosten-efficiënte manier. “Om aan de toekomstige vraag te voldoen is het van belang dat we investeren in de hele keten zodat we onze klanten regionaal geproduceerde groengas kunnen leveren”, aldus Hoefakker. De fabriek in Hardenberg zal uiteindelijk zo’n zeventig arbeidsplaatsen opleveren. Het productieproces bestaat uit een aantal bewezen technologieën die zijn gecombineerd op industriële schaal. Het groengas wordt gemaakt door de vergisting van een mengsel van bewerkte mest en bermgras dat uit de omgeving rond Hardenberg komt.

De biobrandstoffenfabriek is de eerste fabriek die Bio Rights ontwikkelt. De vraag naar groengas wordt vanwege de energietransitie in de toekomst alleen maar groter en daarmee ook de behoefte aan schaalbare en repliceerbare productiecapaciteit. Wim Obbens van Bio Rights: “We verwachten daarom in de toekomst meerdere fabrieken op te zetten op basis van hetzelfde concept. Deze doelstelling is de reden dat Bio Rights en PitPoint zo goed op elkaar aansluiten.”

Uitbreiding locaties

Onlangs opende PitPoint in samenwerking met familiebedrijf Kreijne de 71ste openbare locatie van PitPoint waar  CNG/groengas getankt kan worden. Het gaat hierbij om een Esso-tankstation aan de Bunschoterstraat in Hoogland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.