OrangeGas gaat inspringen op de opkomst van waterstof

OrangeGas wil in 2019 het eerste waterstofstation openen. Dat heeft de aanbieder van alternatieve brandstoffen bekendgemaakt. Er zijn plannen voor tanklocaties voor waterstof in onder meer de regio’s Utrecht, Amsterdam en Den Haag. OrangeGas is op dit moment te vinden op tachtig locaties in Nederland en veertig in Duitsland. Binnenkort komen daar twee CNG-tankstations in België bij.

OrangeGas is afgelopen jaren vooral bekend geworden door de focus op groengas, maar het bedrijf gaat zich ook meer richten op andere alternatieven. Onlangs werd een subsidie toegekend van 800.000 euro voor de ontwikkeling van een laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Het gaat hierbij om het Europees Benefic-project. Met deze subsidie worden zeven laadpalen in Amsterdam, Utrecht en Brussel, twee CNG-tankstations in Brussel en twee waterstoftankstations in Amsterdam en Utrecht gerealiseerd.

Groene waterstof

Naast het exploiteren van schone brandstoffen houdt het bedrijf zich tevens bezig met het produceren van brandstoffen. Zo beschikt OrangeGas over twee productielocaties voor biogas. Dat aantal moet in de toekomst worden uitgebreid naar tien locaties. Ook ziet het bedrijf kansen voor zonnepaneelparken. Een van de tankstations waar in 2019/2020 groen waterstof getankt kan worden, is de locatie aan de Australiëhavenweg in Amsterdam. Het station in het Westelijk Havengebied werd geopend in 2012. Bij de vestiging is onder meer vloeibare CO2 verkrijgbaar, bedoeld voor de koeling voor trucks.

Ook is er een snellaadpaal geplaatst. Het gaat om een ChadeMo snellader, die tot stand is gekomen in samenwerking met Nissan en taxiondernemers. Elektrische auto’s kunnen binnen 20 minuten tot 80 procent worden opgeladen. In de toekomst gaat OrangeGas naast deze oplaadpalen ook meer universele laadmogelijkheden plaatsen, laat het bedrijf weten.

OrangeGas beschikt momenteel over drie laadplekken in de regio Amsterdam, op korte termijn komen er daar nog zeven bij, in Amsterdam, Utrecht en Brussel. Er zijn verder ideeën om in de toekomst mogelijk ook blauwe diesel (HVO) en eventueel LBG te gaan exploiteren. Dit is een duurzame versie van LNG.

Nationaal Tankstation Congres

In welke brandstoffen moet je investeren om een succesvol tankstation te kunnen exploiteren, nu maar vooral ook in de toekomst? Het Nationaal Tankstation Congres 2018 tijdens de Tankstation Vakbeurs op woensdag 21 november staat volledig in het teken van dit thema. Een van de sprekers is Marcel Borger, oprichter en directeur van OrangeGas. Hij geeft zijn visie op de ontwikkeling van de brandstofmix. Meer informatie over het programma is op de website van de Tankstation Vakbeurs te vinden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OrangeGas gaat inspringen op de opkomst van waterstof | TankPro.nl

OrangeGas gaat inspringen op de opkomst van waterstof

OrangeGas wil in 2019 het eerste waterstofstation openen. Dat heeft de aanbieder van alternatieve brandstoffen bekendgemaakt. Er zijn plannen voor tanklocaties voor waterstof in onder meer de regio’s Utrecht, Amsterdam en Den Haag. OrangeGas is op dit moment te vinden op tachtig locaties in Nederland en veertig in Duitsland. Binnenkort komen daar twee CNG-tankstations in België bij.

OrangeGas is afgelopen jaren vooral bekend geworden door de focus op groengas, maar het bedrijf gaat zich ook meer richten op andere alternatieven. Onlangs werd een subsidie toegekend van 800.000 euro voor de ontwikkeling van een laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Het gaat hierbij om het Europees Benefic-project. Met deze subsidie worden zeven laadpalen in Amsterdam, Utrecht en Brussel, twee CNG-tankstations in Brussel en twee waterstoftankstations in Amsterdam en Utrecht gerealiseerd.

Groene waterstof

Naast het exploiteren van schone brandstoffen houdt het bedrijf zich tevens bezig met het produceren van brandstoffen. Zo beschikt OrangeGas over twee productielocaties voor biogas. Dat aantal moet in de toekomst worden uitgebreid naar tien locaties. Ook ziet het bedrijf kansen voor zonnepaneelparken. Een van de tankstations waar in 2019/2020 groen waterstof getankt kan worden, is de locatie aan de Australiëhavenweg in Amsterdam. Het station in het Westelijk Havengebied werd geopend in 2012. Bij de vestiging is onder meer vloeibare CO2 verkrijgbaar, bedoeld voor de koeling voor trucks.

Ook is er een snellaadpaal geplaatst. Het gaat om een ChadeMo snellader, die tot stand is gekomen in samenwerking met Nissan en taxiondernemers. Elektrische auto’s kunnen binnen 20 minuten tot 80 procent worden opgeladen. In de toekomst gaat OrangeGas naast deze oplaadpalen ook meer universele laadmogelijkheden plaatsen, laat het bedrijf weten.

OrangeGas beschikt momenteel over drie laadplekken in de regio Amsterdam, op korte termijn komen er daar nog zeven bij, in Amsterdam, Utrecht en Brussel. Er zijn verder ideeën om in de toekomst mogelijk ook blauwe diesel (HVO) en eventueel LBG te gaan exploiteren. Dit is een duurzame versie van LNG.

Nationaal Tankstation Congres

In welke brandstoffen moet je investeren om een succesvol tankstation te kunnen exploiteren, nu maar vooral ook in de toekomst? Het Nationaal Tankstation Congres 2018 tijdens de Tankstation Vakbeurs op woensdag 21 november staat volledig in het teken van dit thema. Een van de sprekers is Marcel Borger, oprichter en directeur van OrangeGas. Hij geeft zijn visie op de ontwikkeling van de brandstofmix. Meer informatie over het programma is op de website van de Tankstation Vakbeurs te vinden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.