Vopak gaat verder inspelen op groeiende LNG-markt

Hoewel de halfjaarresultaten van tankopslagbedrijf Vopak wat lager uitvielen dan verwacht, is topman Eelco Hoekstra vol vertrouwen over de toekomst. De onrust die er op dit moment is in de wereld, creëert volgens hem mogelijkheden voor het Rotterdamse bedrijf. Ook speelt Vopak, ‘s werelds grootste aanbieder van terminals, verder in op de groeiende LNG-markt.

De markt is moeilijk, maar biedt volop mogelijkheden. Dat is de boodschap die de topman van het Rotterdamse tankopslagbedrijf uitsprak. Dat de omzet, het bedrijfsresultaat en de bezettingsgraad in het eerste halfjaar van 2018 wat tegenvielen, had onder meer te maken met de goedkope dollar. Voor komende tijd lijken de omstandigheden echter gunstig voor Vopak. Een onrustige markt en snel wisselende prijzen, zorgen immers voor een toenemende vraag naar opslag.

Groeiende markt

Volgens Hoekstra stemmen de resultaten tot tevredenheid. De uitbreiding van de opslagcapaciteit en de hogere kostenbesparingen zorgen ervoor dat Vopak goede vooruitzichten heeft voor 2019. Ook de ontwikkeling op gebied van gasterminals is volgens de topman positief. Het tankopslagbedrijf gaat onder meer inspelen op de groeiende LNG-markt in Pakistan en is twee nieuwe joint ventures aangegaan om LNG-terminals in Duitsland en China te ontwikkelen.

In totaal heeft Vopak op dit moment 3 miljoen kubieke meter van zijn capaciteit in ontwikkeling. Volgens Hoekstra is dit het moment voor een strategische herziening. Ook gaat het Rotterdamse bedrijf de strategie voor de terminals in Amsterdam, Hamburg, Tallinn en Algeciras te heroverwegen. In de Amsterdamse haven heeft Vopak terminals staan voor benzine en diesel.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vopak gaat verder inspelen op groeiende LNG-markt | TankPro.nl

Vopak gaat verder inspelen op groeiende LNG-markt

Hoewel de halfjaarresultaten van tankopslagbedrijf Vopak wat lager uitvielen dan verwacht, is topman Eelco Hoekstra vol vertrouwen over de toekomst. De onrust die er op dit moment is in de wereld, creëert volgens hem mogelijkheden voor het Rotterdamse bedrijf. Ook speelt Vopak, ‘s werelds grootste aanbieder van terminals, verder in op de groeiende LNG-markt.

De markt is moeilijk, maar biedt volop mogelijkheden. Dat is de boodschap die de topman van het Rotterdamse tankopslagbedrijf uitsprak. Dat de omzet, het bedrijfsresultaat en de bezettingsgraad in het eerste halfjaar van 2018 wat tegenvielen, had onder meer te maken met de goedkope dollar. Voor komende tijd lijken de omstandigheden echter gunstig voor Vopak. Een onrustige markt en snel wisselende prijzen, zorgen immers voor een toenemende vraag naar opslag.

Groeiende markt

Volgens Hoekstra stemmen de resultaten tot tevredenheid. De uitbreiding van de opslagcapaciteit en de hogere kostenbesparingen zorgen ervoor dat Vopak goede vooruitzichten heeft voor 2019. Ook de ontwikkeling op gebied van gasterminals is volgens de topman positief. Het tankopslagbedrijf gaat onder meer inspelen op de groeiende LNG-markt in Pakistan en is twee nieuwe joint ventures aangegaan om LNG-terminals in Duitsland en China te ontwikkelen.

In totaal heeft Vopak op dit moment 3 miljoen kubieke meter van zijn capaciteit in ontwikkeling. Volgens Hoekstra is dit het moment voor een strategische herziening. Ook gaat het Rotterdamse bedrijf de strategie voor de terminals in Amsterdam, Hamburg, Tallinn en Algeciras te heroverwegen. In de Amsterdamse haven heeft Vopak terminals staan voor benzine en diesel.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.