Finco Fuel vraagt toestemming voor overname Licorne Petroleum

Finco Fuel heeft zijn oog laten vallen op de in Rotterdam gevestigde groothandel Licorne Petroleum. Samen met Vidol wil Finco bovendien gezamenlijke zeggenschap krijgen over Vidol Fuel. Beide bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd.

De groothandel is gespecialiseerd in gasolie, diesel en maritieme smeermiddelen. Finco Fuel, dat actief is in de opslag, handel en distributie van olie en oliegerelateerde producten in Noordwest-Europa, wil zowel de activa als passiva van Licorne Petroleum overnemen. Samen met Vidol wil Finco bovendien zeggenschap krijgen over Vidol Fuel, dat maritieme gasolie verkoopt en op dit moment nog onderdeel is van de Vidol-groep.

Change XL

Finco Fuels maakte onlangs bekend dat het begin 2019 ook plannen heeft voor uitbreiding naar Duitsland. Het bedrijf is in 2013 opgericht en onderdeel van het bedrijf Coloured Finches. Aan het roer staan twee bekenden uit de sector, Peter Nohlmans en Jan-Willem van der Velden. Het bedrijf is afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler op de brandstofmarkt. Het levert op dit moment aan nagenoeg alle oliemaatschappijen en top 25-handelaren van Nederland.

De brandstoffenleverancier introduceerde begin dit jaar een nieuwe brandstof met plantaardige enzymtechnologie waarmee een aanzienlijke reductie van uitstoot behaald kan worden. De nieuwe ChangeXL-benzine en -diesel zijn sinds februari verkrijgbaar bij de terminals van FinCo.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig over ontwikkelingen in de autowasbranche voor vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.