GP Groot opent derde NXT-station op bedrijventerrein in Dronten

Op bedrijventerrein Poort van Dronten heeft GP Groot een nieuwe NXT-locatie geopend. Met dit futuristisch ogende tankstation speelt het Noord-Hollandse bedrijf in op de veranderende vraag naar brandstoffen. In eerste instantie kunnen klanten er – naast benzine en diesel – ook aankloppen voor E10, GTL en AdBlue. In het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding met duurzame brandstoffen als snelladers voor elektrische auto’s, CNG en waterstof.

Het nieuwe tankstation is gevestigd aan de Koornmarktpoort in Dronten. De locatie past volgens de initiatiefnemers perfect op het duurzame en toekomstbestendige bedrijventerrein Poort van Dronten. Het station heeft een duurzaam karakter dat tot uiting komt in de aangeboden brandstoffen en de natuurlijke samensmelting van het tankstation met de directe omgeving. De energie die nodig is voor het station is afkomstig van de zonnepanelen die op de parasolluifels liggen.

Inspelen op de toekomst

Het tankstation is door modulair te plaatsen luifels bovendien schaalbaar, waardoor het aanbod aan brandstoffen eenvoudig kan worden uitgebreid als daar behoefte aan is. Dat maakt het NXT-station volgens GP Groot tot het tankstation van de toekomst. De NXT-locatie is gelegen bij de entree van het bedrijventerrein Poort van Dronten – langs de vernieuwde N307, de oost-westverbinding tussen Alkmaar en Zwolle.

Particulieren kunnen bij NXT Dronten terecht voor benzine, diesel en de duurzamere brandstoffen E10 en GTL, transporteurs voor diesel, GTL (beide high speed) en Adblue. NXT Dronten is het derde NXT-tankstation in Nederland. Alkmaar had in juni 2017 de primeur, in mei 2018 volgde NXT Hoogtij Westzaan. Het tankstation wordt in september feestelijk geopend waarbij klanten onder meer kans maken op een gratis tank brandstof.

GP Groot tankpas

Zakelijke rijders kunnen bij NXT Dronten tanken met de GP Groot-tankpas. Met deze tankpas kan op driehonderd locaties in Nederland worden getankt. De bijbehorende gratis GP Groot tanklocatie-app navigeert de gebruiker gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde locatie. Naast de eigen tankpas van GP Groot worden op NXT Dronten onder meer de volgende tankpassen geaccepteerd: Go Tankpas, GO the easy way, Argos, Routex, DKV en UTA.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GP Groot opent derde NXT-station op bedrijventerrein in Dronten | TankPro.nl

GP Groot opent derde NXT-station op bedrijventerrein in Dronten

Op bedrijventerrein Poort van Dronten heeft GP Groot een nieuwe NXT-locatie geopend. Met dit futuristisch ogende tankstation speelt het Noord-Hollandse bedrijf in op de veranderende vraag naar brandstoffen. In eerste instantie kunnen klanten er – naast benzine en diesel – ook aankloppen voor E10, GTL en AdBlue. In het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding met duurzame brandstoffen als snelladers voor elektrische auto’s, CNG en waterstof.

Het nieuwe tankstation is gevestigd aan de Koornmarktpoort in Dronten. De locatie past volgens de initiatiefnemers perfect op het duurzame en toekomstbestendige bedrijventerrein Poort van Dronten. Het station heeft een duurzaam karakter dat tot uiting komt in de aangeboden brandstoffen en de natuurlijke samensmelting van het tankstation met de directe omgeving. De energie die nodig is voor het station is afkomstig van de zonnepanelen die op de parasolluifels liggen.

Inspelen op de toekomst

Het tankstation is door modulair te plaatsen luifels bovendien schaalbaar, waardoor het aanbod aan brandstoffen eenvoudig kan worden uitgebreid als daar behoefte aan is. Dat maakt het NXT-station volgens GP Groot tot het tankstation van de toekomst. De NXT-locatie is gelegen bij de entree van het bedrijventerrein Poort van Dronten – langs de vernieuwde N307, de oost-westverbinding tussen Alkmaar en Zwolle.

Particulieren kunnen bij NXT Dronten terecht voor benzine, diesel en de duurzamere brandstoffen E10 en GTL, transporteurs voor diesel, GTL (beide high speed) en Adblue. NXT Dronten is het derde NXT-tankstation in Nederland. Alkmaar had in juni 2017 de primeur, in mei 2018 volgde NXT Hoogtij Westzaan. Het tankstation wordt in september feestelijk geopend waarbij klanten onder meer kans maken op een gratis tank brandstof.

GP Groot tankpas

Zakelijke rijders kunnen bij NXT Dronten tanken met de GP Groot-tankpas. Met deze tankpas kan op driehonderd locaties in Nederland worden getankt. De bijbehorende gratis GP Groot tanklocatie-app navigeert de gebruiker gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde locatie. Naast de eigen tankpas van GP Groot worden op NXT Dronten onder meer de volgende tankpassen geaccepteerd: Go Tankpas, GO the easy way, Argos, Routex, DKV en UTA.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.