AED, laadpaal, Delft

Delft onthult eerste openbare laadpaal met defibrillator

Technologiestad Delft is de eerste gemeente ter wereld waar een laadpaal voor elektrisch rijden is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED). De Nederlandse uitvinding wordt gezien als de oplossing voor het schrijnende tekort aan goede AED-locaties. Dinsdagochtend is de laadpaal onder toeziend oog van buurtbewoners, door PvdA-wethouder Karin Schrederhof (portefeuille Wonen, WMO en Sport) onthuld.

AED’s zijn apparaten waarmee hulpverleners een elektrische schok toe kunnen dienen aan een persoon met een hartstilstand zodat diens hart weer het juiste ritme krijgt. Elk jaar kunnen er in Nederland 2500 mensen gered worden van de dodelijke gevolgen van een hartstilstand, als er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt met een AED. De laadpalen krijgen door het apparaat dus een dubbele nuttige toepassing. Door de upgrade kunnen de laadpalen levensreddend worden.

Levensreddende functie

Er is in Nederland een groot gebrek aan openbare locaties voor de plaatsing van AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. De Delftse organisatie City AED pakt dit probleem aan door openbare laadpalen voor elektrisch rijden uit te rusten met AED’s. Deze laadpunten zijn goed zichtbaar en worden op centrale punten in de woonwijk geplaatst, waardoor ze makkelijk bereikbaar zijn. De laadpaal in de woonwijk krijgt zo opeens een levensreddende functie.

City AED werkt samen met laadpalenleverancier EVBox om de AED-paal mogelijk te maken. EVBox levert de laadpaal die met de defibrillator wordt uitgerust. City AED beheert het apparaat en zorgt ervoor dat deze ten allen tijden goed functioneert. De AED functioneert door de ingebouwde accu altijd zelfstandig, dus bijvoorbeeld een stroomuitval heeft geen effect op de defibrillator zelf. De eerste oplaadpaal met AED is geplaatst aan de Willem van Aelststraat 20 in de wijk Vrijenban te Delft.

Lees ook: Total start pilot met AED’s op drie stations

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Delft onthult eerste openbare laadpaal met defibrillator | TankPro.nl
AED, laadpaal, Delft

Delft onthult eerste openbare laadpaal met defibrillator

Technologiestad Delft is de eerste gemeente ter wereld waar een laadpaal voor elektrisch rijden is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED). De Nederlandse uitvinding wordt gezien als de oplossing voor het schrijnende tekort aan goede AED-locaties. Dinsdagochtend is de laadpaal onder toeziend oog van buurtbewoners, door PvdA-wethouder Karin Schrederhof (portefeuille Wonen, WMO en Sport) onthuld.

AED’s zijn apparaten waarmee hulpverleners een elektrische schok toe kunnen dienen aan een persoon met een hartstilstand zodat diens hart weer het juiste ritme krijgt. Elk jaar kunnen er in Nederland 2500 mensen gered worden van de dodelijke gevolgen van een hartstilstand, als er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt met een AED. De laadpalen krijgen door het apparaat dus een dubbele nuttige toepassing. Door de upgrade kunnen de laadpalen levensreddend worden.

Levensreddende functie

Er is in Nederland een groot gebrek aan openbare locaties voor de plaatsing van AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. De Delftse organisatie City AED pakt dit probleem aan door openbare laadpalen voor elektrisch rijden uit te rusten met AED’s. Deze laadpunten zijn goed zichtbaar en worden op centrale punten in de woonwijk geplaatst, waardoor ze makkelijk bereikbaar zijn. De laadpaal in de woonwijk krijgt zo opeens een levensreddende functie.

City AED werkt samen met laadpalenleverancier EVBox om de AED-paal mogelijk te maken. EVBox levert de laadpaal die met de defibrillator wordt uitgerust. City AED beheert het apparaat en zorgt ervoor dat deze ten allen tijden goed functioneert. De AED functioneert door de ingebouwde accu altijd zelfstandig, dus bijvoorbeeld een stroomuitval heeft geen effect op de defibrillator zelf. De eerste oplaadpaal met AED is geplaatst aan de Willem van Aelststraat 20 in de wijk Vrijenban te Delft.

Lees ook: Total start pilot met AED’s op drie stations

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.