Audi en Hyundai werken samen aan rijden op waterstof

Audi en Hyundai gaan samenwerken bij de ontwikkeling van de brandstofcel. Beide autofabrikanten zijn van plan om patenten uit te wisselen en elkaar toegang te geven tot niet-concurrentiegevoelige componenten. Het doel van de samenwerking is om brandstofceltechnologie sneller en efficiënter productierijp te maken en de opkomst van rijden op waterstof te versnellen.

Binnen de Volkswagen Group is Audi verantwoordelijk voor de ontwikkeling van brandstofceltechnologie. Aan het begin van het komende decennium introduceert Audi zijn eerste brandstofcelmodel. Dit wordt een grote, sportieve SUV die in beperkte aantallen wordt geproduceerd. De samenwerking met Hyundai is echter al gericht op een volgende ontwikkelingsfase. Daarmee kan een bredere markt worden bediend.

Snel tanken

Door de grote actieradius en de korte tijd die nodig is voor het tanken van waterstof, is deze technologie een interessant alternatief voor elektrische aandrijving met batterijen. Dit geldt vooral voor grote modellen waarbij de gewichtsvoordelen van brandstofceltechnologie zich ook vertalen in pluspunten voor het ontwerp. Naast de verdere ontwikkeling van de technologie zelf, zijn ook de duurzame productie van waterstof en de opzet van een dekkende infrastructuur sleutelfactoren voor het succes van auto’s met brandstofceltechnologie.

Hyundai is een van de voorlopers op gebied van waterstof. De NEXO, die vanaf september leverbaar is, krijgt in Nederland een vanafprijs van 69.995 euro. Hyundai en Toyota (met de Mirai) zijn op dit moment de enige autofabrikanten die al een model met brandstofceltechnologie in de showroom hebben staan.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Audi en Hyundai werken samen aan rijden op waterstof | TankPro.nl

Audi en Hyundai werken samen aan rijden op waterstof

Audi en Hyundai gaan samenwerken bij de ontwikkeling van de brandstofcel. Beide autofabrikanten zijn van plan om patenten uit te wisselen en elkaar toegang te geven tot niet-concurrentiegevoelige componenten. Het doel van de samenwerking is om brandstofceltechnologie sneller en efficiënter productierijp te maken en de opkomst van rijden op waterstof te versnellen.

Binnen de Volkswagen Group is Audi verantwoordelijk voor de ontwikkeling van brandstofceltechnologie. Aan het begin van het komende decennium introduceert Audi zijn eerste brandstofcelmodel. Dit wordt een grote, sportieve SUV die in beperkte aantallen wordt geproduceerd. De samenwerking met Hyundai is echter al gericht op een volgende ontwikkelingsfase. Daarmee kan een bredere markt worden bediend.

Snel tanken

Door de grote actieradius en de korte tijd die nodig is voor het tanken van waterstof, is deze technologie een interessant alternatief voor elektrische aandrijving met batterijen. Dit geldt vooral voor grote modellen waarbij de gewichtsvoordelen van brandstofceltechnologie zich ook vertalen in pluspunten voor het ontwerp. Naast de verdere ontwikkeling van de technologie zelf, zijn ook de duurzame productie van waterstof en de opzet van een dekkende infrastructuur sleutelfactoren voor het succes van auto’s met brandstofceltechnologie.

Hyundai is een van de voorlopers op gebied van waterstof. De NEXO, die vanaf september leverbaar is, krijgt in Nederland een vanafprijs van 69.995 euro. Hyundai en Toyota (met de Mirai) zijn op dit moment de enige autofabrikanten die al een model met brandstofceltechnologie in de showroom hebben staan.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.