Eneco en SET Ventures investeren miljoenen in GreenFlux

Energiebedrijf Eneco en investeringsfonds SET Ventures steken samen miljoenen euro’s in het laadbedrijf GreenFlux. Beide partijen hebben een minderheidsbelang verworven met een omvang van 11 miljoen euro. Twee bestaande aandeelhouders, BOM Brabant Ventures en ICT Group, investeren opnieuw in het Amsterdamse bedrijf, dat zich bezighoudt met oplossingen en het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Het Amsterdamse bedrijf is actief in twaalf landen en ondersteunt energiebedrijven, netbeheerders en partijen in de automotive-sector om laadpalen op afstand te beheren, transacties te verwerken en het laadproces af te stemmen op de capaciteit van het elektriciteitsnet.

Oprichters van GreenFlux, Hans de Boer en Jurjen de Jong, zijn blij met de investering. “Het geeft ons de kans om onze positie bij de belangrijkste spelers op het gebied van elektrisch vervoer in Europa, Amerika en Azië verder te versterken. Een belangrijke stap bij de realisatie van onze ambitie om alle auto’s in de wereld op duurzame energie te laten rijden.”

Energietransitie

Volgens Joeri Kamp van Eneco Smart Energy past deze stap uitstekend bij de doelstelling die Eneco heeft om de transitie naar duurzame energie te versnellen. “E-mobility en slim laden van elektrische auto’s met energie uit hernieuwbare bronnen zijn onmisbare onderdelen van deze transitie. Dit is een doelstelling die we delen met het team van GreenFlux. Met deze investering willen we GreenFlux helpen om hun vooruitstrevende serviceplatform en -controller naar het volgende niveau te brengen en de internationale uitrol te versnellen.”

Eneco Groep is een groep van bedrijven die internationaal actief is op het gebied van energie en innovatie. Eneco investeert onder meer in windparken, biomassacentrales, warmte- en zonneparken om het aanbod van duurzame energie te vergroten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eneco en SET Ventures investeren miljoenen in GreenFlux | TankPro.nl

Eneco en SET Ventures investeren miljoenen in GreenFlux

Energiebedrijf Eneco en investeringsfonds SET Ventures steken samen miljoenen euro’s in het laadbedrijf GreenFlux. Beide partijen hebben een minderheidsbelang verworven met een omvang van 11 miljoen euro. Twee bestaande aandeelhouders, BOM Brabant Ventures en ICT Group, investeren opnieuw in het Amsterdamse bedrijf, dat zich bezighoudt met oplossingen en het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Het Amsterdamse bedrijf is actief in twaalf landen en ondersteunt energiebedrijven, netbeheerders en partijen in de automotive-sector om laadpalen op afstand te beheren, transacties te verwerken en het laadproces af te stemmen op de capaciteit van het elektriciteitsnet.

Oprichters van GreenFlux, Hans de Boer en Jurjen de Jong, zijn blij met de investering. “Het geeft ons de kans om onze positie bij de belangrijkste spelers op het gebied van elektrisch vervoer in Europa, Amerika en Azië verder te versterken. Een belangrijke stap bij de realisatie van onze ambitie om alle auto’s in de wereld op duurzame energie te laten rijden.”

Energietransitie

Volgens Joeri Kamp van Eneco Smart Energy past deze stap uitstekend bij de doelstelling die Eneco heeft om de transitie naar duurzame energie te versnellen. “E-mobility en slim laden van elektrische auto’s met energie uit hernieuwbare bronnen zijn onmisbare onderdelen van deze transitie. Dit is een doelstelling die we delen met het team van GreenFlux. Met deze investering willen we GreenFlux helpen om hun vooruitstrevende serviceplatform en -controller naar het volgende niveau te brengen en de internationale uitrol te versnellen.”

Eneco Groep is een groep van bedrijven die internationaal actief is op het gebied van energie en innovatie. Eneco investeert onder meer in windparken, biomassacentrales, warmte- en zonneparken om het aanbod van duurzame energie te vergroten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.