BP investeert in snellaadbedrijf, opladen in vijf minuten mogelijk

Het Britse olieconcern BP gaat in zee met de Israëlische startup StoreDot en investeert 17 miljoen euro in dit bedrijf. BP gelooft dat het ultrasnelladen van groot belang is voor de acceptatie en het succes van elektrisch rijden. StoreDot werkt aan technologie om batterijen in 5 minuten op te laden.

Het bedrijf heeft een lithium-ion batterij ontwikkeld die zeer snel opgeladen kan worden. Op dit moment is deze geschikt voor smartphones en verschillende industriële toepassingen. De technologie wordt nu ook toegepast om een nieuwe batterij voor elektrische auto’s te ontwikkelen, die in 5 minuten opgeladen kan worden. Samenwerken met een wereldwijde speler is een belangrijke mijlpaal voor het Israëlische bedrijf, vertelt oprichter Doron Myerdorf. De combinatie van BP’s grote aanwezigheid en slagkracht en de technologie van StoreDot maakt een snellere implementatie van ultrasnelladen mogelijk. En daar plukken de klanten uiteindelijk de vruchten van, laat Myerdorf weten.

Verbeteren technologie

Volgens Tufan Erginbilgic van BP laat de technologie van StoreDot zien dat er nog volop verbeteringen mogelijk zijn op gebied van batterijtechnologie en oplaadtijden. “Het opladen duurt in dat geval niet langer dan het vullen van je tank. We willen ook in de toekomst brandstofleverancier van al onze klanten blijven, ongeacht in wat voor soort auto er gereden wordt.”

BP kiest – net als een aantal grote concurrenten – voor een strategie waarbij geïnvesteerd wordt in bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling van elektrisch rijden. Begin 2018 ging het Britse olieconcern al een samenwerking aan met FreeWire Technologies, een producent van mobiele oplaadsystemen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP investeert in snellaadbedrijf, opladen in vijf minuten mogelijk | TankPro.nl

BP investeert in snellaadbedrijf, opladen in vijf minuten mogelijk

Het Britse olieconcern BP gaat in zee met de Israëlische startup StoreDot en investeert 17 miljoen euro in dit bedrijf. BP gelooft dat het ultrasnelladen van groot belang is voor de acceptatie en het succes van elektrisch rijden. StoreDot werkt aan technologie om batterijen in 5 minuten op te laden.

Het bedrijf heeft een lithium-ion batterij ontwikkeld die zeer snel opgeladen kan worden. Op dit moment is deze geschikt voor smartphones en verschillende industriële toepassingen. De technologie wordt nu ook toegepast om een nieuwe batterij voor elektrische auto’s te ontwikkelen, die in 5 minuten opgeladen kan worden. Samenwerken met een wereldwijde speler is een belangrijke mijlpaal voor het Israëlische bedrijf, vertelt oprichter Doron Myerdorf. De combinatie van BP’s grote aanwezigheid en slagkracht en de technologie van StoreDot maakt een snellere implementatie van ultrasnelladen mogelijk. En daar plukken de klanten uiteindelijk de vruchten van, laat Myerdorf weten.

Verbeteren technologie

Volgens Tufan Erginbilgic van BP laat de technologie van StoreDot zien dat er nog volop verbeteringen mogelijk zijn op gebied van batterijtechnologie en oplaadtijden. “Het opladen duurt in dat geval niet langer dan het vullen van je tank. We willen ook in de toekomst brandstofleverancier van al onze klanten blijven, ongeacht in wat voor soort auto er gereden wordt.”

BP kiest – net als een aantal grote concurrenten – voor een strategie waarbij geïnvesteerd wordt in bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling van elektrisch rijden. Begin 2018 ging het Britse olieconcern al een samenwerking aan met FreeWire Technologies, een producent van mobiele oplaadsystemen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.