OrangeGas en Vollenhoven Olie openen nieuwe groengas-locaties

Bij het AVIA-tankstation van Vollenhoven Olie aan de Henri Blomjoustraat 1 in Tilburg kan voortaan ook groengas worden getankt. De Noord-Brabantse brandstofhandelaar is daarvoor een samenwerking aangegaan met OrangeGas. Aan de Emma Goldmanweg 4 in Tilburg zal vanaf komende zomer ook groengas aangeboden worden aan de pomp.

Aanleiding voor de nieuwe samenwerking is een aanbesteding van het leerlingen- en regiovervoer in de omgeving Tilburg en omliggende gemeenten, die in 2017 is gegund. De taxibedrijven die het werk inmiddels uitvoeren rijden grotendeels op groengas. Het aanbod van tanklocaties was echter nog nihil. Door de nieuwe groengas-locaties kunnen de taxi’s op de route tanken, waarmee tijd en geld wordt bespaard.

AVIA-vlag

De groengas-tankstations zijn gesitueerd op locaties van Vollenhoven Olie die onder de AVIA-vlag geëxploiteerd worden. Het bedrijf is al 123 jaar actief in de smeerolie- en brandstoffenbranche en een van de grotere zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland. Naast AVIA-locaties heeft Vollenhoven Olie ook een aantal tankstations van De Meeuw in handen. In maart 2015 werden deze stations van het familiebedrijf overgenomen.

Het aantal tankstations waar OrangeGas groengas aanbiedt, ligt inmiddels op 85. Naast Nederland ligt de focus ook op Duitsland. Het bedrijf beschikt over twee eigen productielocaties, in Beverwijk en Mijdrecht, waar biogas wordt geproduceerd. Ook houdt OrangeGas zich bezig met exploitatie van snellaadpalen, vloeibaar biogas (de duurzame variant van LNG) en waterstof.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OrangeGas en Vollenhoven Olie openen nieuwe groengas-locaties | TankPro.nl

OrangeGas en Vollenhoven Olie openen nieuwe groengas-locaties

Bij het AVIA-tankstation van Vollenhoven Olie aan de Henri Blomjoustraat 1 in Tilburg kan voortaan ook groengas worden getankt. De Noord-Brabantse brandstofhandelaar is daarvoor een samenwerking aangegaan met OrangeGas. Aan de Emma Goldmanweg 4 in Tilburg zal vanaf komende zomer ook groengas aangeboden worden aan de pomp.

Aanleiding voor de nieuwe samenwerking is een aanbesteding van het leerlingen- en regiovervoer in de omgeving Tilburg en omliggende gemeenten, die in 2017 is gegund. De taxibedrijven die het werk inmiddels uitvoeren rijden grotendeels op groengas. Het aanbod van tanklocaties was echter nog nihil. Door de nieuwe groengas-locaties kunnen de taxi’s op de route tanken, waarmee tijd en geld wordt bespaard.

AVIA-vlag

De groengas-tankstations zijn gesitueerd op locaties van Vollenhoven Olie die onder de AVIA-vlag geëxploiteerd worden. Het bedrijf is al 123 jaar actief in de smeerolie- en brandstoffenbranche en een van de grotere zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland. Naast AVIA-locaties heeft Vollenhoven Olie ook een aantal tankstations van De Meeuw in handen. In maart 2015 werden deze stations van het familiebedrijf overgenomen.

Het aantal tankstations waar OrangeGas groengas aanbiedt, ligt inmiddels op 85. Naast Nederland ligt de focus ook op Duitsland. Het bedrijf beschikt over twee eigen productielocaties, in Beverwijk en Mijdrecht, waar biogas wordt geproduceerd. Ook houdt OrangeGas zich bezig met exploitatie van snellaadpalen, vloeibaar biogas (de duurzame variant van LNG) en waterstof.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.