GoodFuels krijgt groeikapitaal van Social Impact Ventures

Producent van duurzame biobrandstoffen GoodFuels krijgt een financiële injectie van het Nederlandse investeringsfonds Social Impact Ventures. De investering moet een extra boost geven aan de productontwikkeling en de internationale groei versnellen. GoodFuels is onder meer bekend van de synthetische diesel die sinds kort bij zeven openbare tankstations van Sakko verkrijgbaar is.

Beide partijen verwachten een flinke bijdrage te kunnen leveren aan een versnelde transitie naar schone, fossielvrije brandstoffen. Met een reductie in CO2-emissies en een verbetering van de luchtkwaliteit tot gevolg. Directeur Dirk Kronemeijer van GoodFuels: “Social Impact Ventures paste simpelweg het best bij de ambitieuze missie waar wij samen met onze klanten en partners voor staan. Deze investering gaat ons een geweldige impuls geven in het terugdringen van fossiele brandstoffen in de transportsegmenten die de komende 10 jaar nog sterk afhankelijk zullen zijn van vloeibare brandstoffen in reguliere en hybride verbrandingsmotoren.”

Vervanging fossiele brandstoffen

GoodFuels is wereldwijd een van de grotere partijen in de ontwikkeling en levering van duurzame biobrandstoffen voor zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en industriële machines. De brandstoffen van GoodFuels zijn direct inzetbaar als vervanger voor fossiele brandstoffen zonder aanpassingen aan motoren en verminderen de CO2-footprint tot 90 procent. Alle brandstoffen van GoodFuels worden 100 procent uit afval en reststromen gemaakt.

GoodFuels is afgelopen maart gestart met de verkoop van de duurzame dieselvervanger GoodFuels20 bij zeven openbare tankstations van Sakko. Deze brandstof is geschikt voor alle dieselmotoren en een alternatief voor traditionele fossiele diesel. Het resultaat is een fors lagere uitstoot van CO2, NOx en fijnstof. Het alternatief voor diesel bestaat deels uit hydrotreated vegetable oil (HVO).

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GoodFuels krijgt groeikapitaal van Social Impact Ventures | TankPro.nl

GoodFuels krijgt groeikapitaal van Social Impact Ventures

Producent van duurzame biobrandstoffen GoodFuels krijgt een financiële injectie van het Nederlandse investeringsfonds Social Impact Ventures. De investering moet een extra boost geven aan de productontwikkeling en de internationale groei versnellen. GoodFuels is onder meer bekend van de synthetische diesel die sinds kort bij zeven openbare tankstations van Sakko verkrijgbaar is.

Beide partijen verwachten een flinke bijdrage te kunnen leveren aan een versnelde transitie naar schone, fossielvrije brandstoffen. Met een reductie in CO2-emissies en een verbetering van de luchtkwaliteit tot gevolg. Directeur Dirk Kronemeijer van GoodFuels: “Social Impact Ventures paste simpelweg het best bij de ambitieuze missie waar wij samen met onze klanten en partners voor staan. Deze investering gaat ons een geweldige impuls geven in het terugdringen van fossiele brandstoffen in de transportsegmenten die de komende 10 jaar nog sterk afhankelijk zullen zijn van vloeibare brandstoffen in reguliere en hybride verbrandingsmotoren.”

Vervanging fossiele brandstoffen

GoodFuels is wereldwijd een van de grotere partijen in de ontwikkeling en levering van duurzame biobrandstoffen voor zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en industriële machines. De brandstoffen van GoodFuels zijn direct inzetbaar als vervanger voor fossiele brandstoffen zonder aanpassingen aan motoren en verminderen de CO2-footprint tot 90 procent. Alle brandstoffen van GoodFuels worden 100 procent uit afval en reststromen gemaakt.

GoodFuels is afgelopen maart gestart met de verkoop van de duurzame dieselvervanger GoodFuels20 bij zeven openbare tankstations van Sakko. Deze brandstof is geschikt voor alle dieselmotoren en een alternatief voor traditionele fossiele diesel. Het resultaat is een fors lagere uitstoot van CO2, NOx en fijnstof. Het alternatief voor diesel bestaat deels uit hydrotreated vegetable oil (HVO).

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.