Symposium over waterstof op het programma in Hoogeveen

Wat zijn de mogelijkheden van waterstof als brandstof voor personenauto’s en zwaar transport? Die vraag staat centraal tijdens een symposium dat woensdag 23 mei wordt gehouden in Hoogeveen. De themamiddag is een initiatief van tankstation-ondernemer Edward Doorten (Green Planet), Gasunie New Energy en New Energy Coalition. Het symposium vindt plaats in het hoofdkantoor van TVM, één van de grootste verzekeraars in de transportsector.

Het aanbod aan waterstofstations en modellen die uitgerust zijn met een brandstofcel is op dit moment nog gering, maar dat kan komende jaren wel eens snel veranderen, denken de initiatiefnemers. Waterstof combineert namelijk de voordelen van elektrisch rijden met die van traditionele brandstoffen en is daardoor een zeer geschikte brandstof. Personenauto’s en transportvoertuigen die op waterstof rijden hebben immers een grote actieradius en het tanken duurt niet langer dan het tanken van benzine of diesel.

Mogelijkheden en verwachtingen

Tijdens het symposium komen een aantal interessante sprekers aan het woord. Een vertegenwoordiger van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vertelt wat de overheid op dit moment doet om implementatie van waterstof tot een succes te maken. Het ministerie gaat uitgebreid in op de laatste ontwikkelingen en stimuleringsregelingen. Vervolgens vertellen Shell en Gasunie over hun plannen. Welke kansen zien zij voor H2? Professor Ad van Wijk zet uiteen waarom juist waterstof zo’n interessant alternatief is voor de toekomst.

Het aantal waterstofstations is op dit moment nog op een hand te tellen. In het derde deel van het symposium wordt ingegaan op de verwachtingen wat betreft het bouwen van tanklocaties. Wanneer en waar komen er stations in Nederland? Ook wordt op een rijtje gezet welke auto’s op dit moment beschikbaar zijn op waterstof en wat de voordelen zijn. Alleen Toyota (Mirai) en Hyundai (ix35 Fuel Cell / NEXO) bieden overigens nu al een model aan. Tot slot laten een aantal partijen uit de transportwereld zien wat op dit moment de stand van zaken is wat betreft rijden op waterstof.

Het symposium begint om 13.30 en duurt tot 17.00 uur en vindt plaats aan de Van Limburg Stirumstraat 250 in Hoogeveen. Meer informatie is te vinden op deze website.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Symposium over waterstof op het programma in Hoogeveen | TankPro.nl

Symposium over waterstof op het programma in Hoogeveen

Wat zijn de mogelijkheden van waterstof als brandstof voor personenauto’s en zwaar transport? Die vraag staat centraal tijdens een symposium dat woensdag 23 mei wordt gehouden in Hoogeveen. De themamiddag is een initiatief van tankstation-ondernemer Edward Doorten (Green Planet), Gasunie New Energy en New Energy Coalition. Het symposium vindt plaats in het hoofdkantoor van TVM, één van de grootste verzekeraars in de transportsector.

Het aanbod aan waterstofstations en modellen die uitgerust zijn met een brandstofcel is op dit moment nog gering, maar dat kan komende jaren wel eens snel veranderen, denken de initiatiefnemers. Waterstof combineert namelijk de voordelen van elektrisch rijden met die van traditionele brandstoffen en is daardoor een zeer geschikte brandstof. Personenauto’s en transportvoertuigen die op waterstof rijden hebben immers een grote actieradius en het tanken duurt niet langer dan het tanken van benzine of diesel.

Mogelijkheden en verwachtingen

Tijdens het symposium komen een aantal interessante sprekers aan het woord. Een vertegenwoordiger van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vertelt wat de overheid op dit moment doet om implementatie van waterstof tot een succes te maken. Het ministerie gaat uitgebreid in op de laatste ontwikkelingen en stimuleringsregelingen. Vervolgens vertellen Shell en Gasunie over hun plannen. Welke kansen zien zij voor H2? Professor Ad van Wijk zet uiteen waarom juist waterstof zo’n interessant alternatief is voor de toekomst.

Het aantal waterstofstations is op dit moment nog op een hand te tellen. In het derde deel van het symposium wordt ingegaan op de verwachtingen wat betreft het bouwen van tanklocaties. Wanneer en waar komen er stations in Nederland? Ook wordt op een rijtje gezet welke auto’s op dit moment beschikbaar zijn op waterstof en wat de voordelen zijn. Alleen Toyota (Mirai) en Hyundai (ix35 Fuel Cell / NEXO) bieden overigens nu al een model aan. Tot slot laten een aantal partijen uit de transportwereld zien wat op dit moment de stand van zaken is wat betreft rijden op waterstof.

Het symposium begint om 13.30 en duurt tot 17.00 uur en vindt plaats aan de Van Limburg Stirumstraat 250 in Hoogeveen. Meer informatie is te vinden op deze website.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.