Shell neemt aandeel in Arnhems waterstofbedrijf

Shell heeft samen met het Zuid-Afrikaanse platinabedrijf Anglo American Platinum een minderheidsbelang genomen in Hyet Hydrogen. Dit bedrijf, dat gevestigd is in Arnhem, ontwikkelt technologie voor de zuivering en compressie van waterstof.

Shell zet bij de energietransitie in op een groot aantal alternatieven, waarvan waterstof voor de lange termijn een van de meest interessante opties is. De opslag van waterstof en het optimaal comprimeren vormen echter nog wel een uitdaging. En daarbij komt de technologie en expertise van het Arnhemse bedrijf in de toekomst ongetwijfeld goed van pas.

Volgens het FD zijn er geen details bekendgemaakt over de overnameprijs die door beide bedrijven is betaald. De Arnhemse zakenman en oprichter Rombout Swanborn behoudt wel de meerderheid van de aandelen. Anglo American Platinum is marktleider op gebied van platina. Dit metaal wordt gebruikt bij de productie van brandstofcellen. In de brandstofcel wordt waterstof omgezet in elektriciteit. Het enige bijproduct van deze reactie is verder water. Dat maakt brandstofceltechnologie tot een schoon alternatief voor andere brandstoffen, mits de waterstof uiteraard groen is opgewekt.

Flexibele zonnepanelen

Het bedrijf Hyet Hydrogen bestaat inmiddels tien jaar en zit samen met vier andere waterstofbedrijven op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Samen willen de bedrijven werken aan de ontwikkeling van een waterstofeconomie. De Hyet Group houdt zich verder onder meer bezig met het produceren van flexibele zonnepanelen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell neemt aandeel in Arnhems waterstofbedrijf | TankPro.nl

Shell neemt aandeel in Arnhems waterstofbedrijf

Shell heeft samen met het Zuid-Afrikaanse platinabedrijf Anglo American Platinum een minderheidsbelang genomen in Hyet Hydrogen. Dit bedrijf, dat gevestigd is in Arnhem, ontwikkelt technologie voor de zuivering en compressie van waterstof.

Shell zet bij de energietransitie in op een groot aantal alternatieven, waarvan waterstof voor de lange termijn een van de meest interessante opties is. De opslag van waterstof en het optimaal comprimeren vormen echter nog wel een uitdaging. En daarbij komt de technologie en expertise van het Arnhemse bedrijf in de toekomst ongetwijfeld goed van pas.

Volgens het FD zijn er geen details bekendgemaakt over de overnameprijs die door beide bedrijven is betaald. De Arnhemse zakenman en oprichter Rombout Swanborn behoudt wel de meerderheid van de aandelen. Anglo American Platinum is marktleider op gebied van platina. Dit metaal wordt gebruikt bij de productie van brandstofcellen. In de brandstofcel wordt waterstof omgezet in elektriciteit. Het enige bijproduct van deze reactie is verder water. Dat maakt brandstofceltechnologie tot een schoon alternatief voor andere brandstoffen, mits de waterstof uiteraard groen is opgewekt.

Flexibele zonnepanelen

Het bedrijf Hyet Hydrogen bestaat inmiddels tien jaar en zit samen met vier andere waterstofbedrijven op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Samen willen de bedrijven werken aan de ontwikkeling van een waterstofeconomie. De Hyet Group houdt zich verder onder meer bezig met het produceren van flexibele zonnepanelen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.