GoodFuels start verkoop synthetische diesel op zeven locaties

GoodFuels is gestart met de verkoop van de duurzame dieselvervanger GoodFuels20 bij zeven openbare tankstations van Sakko. Deze brandstof is geschikt voor alle dieselmotoren en een alternatief voor traditionele fossiele diesel. Het resultaat is een fors lagere uitstoot van CO2, NOx en fijnstof. Komende tijd wordt het netwerk van tanklocaties voor deze brandstof verder uitgebreid.

Het alternatief voor diesel bestaat deels uit hydrotreated vegetable oil (HVO). Deze biobrandstof is gemaakt van afval- en reststromen die niet concurreren met de voedselketen en niet leiden tot ontbossing. De duurzame brandstof zorgt niet alleen voor een CO2-reductie, maar dankzij het terugdringen van schadelijke uitlaatgassen ook voor een betere luchtkwaliteit. Dit effect is het sterkst bij oudere motoren.

Fossielvrij

“Brede beschikbaarheid van GoodFuels20 is een belangrijke stap richting onze uiteindelijke ambitie: een fossielvrije wereld. Bedrijven en gemeenten die afhankelijk zijn van openbare tankstations kunnen nu heel eenvoudig hun ecologische voetafdruk verminderen. Ik ben ervan overtuigd dat velen hun weg naar ‘de blauwe slang’ zullen weten te vinden”, aldus Willem van Waes van GoodFuels.

Sinds donderdag is de brandstof verkrijgbaar op Sakko Tankstation Leidschendam. De duurzame dieselvervanger is op deze locaties goed herkenbaar aan de blauwe slang. GoodFuels20 tanken kan verder in Hazerswoude-dorp, Rozenburg, Goes, Stellendam, Bergen op Zoom en Oud-Beijerland. Het aanbod wordt komende tijd uitgebreid naar locaties langs de snelweg waar ook trucks kunnen tanken.

Verduurzamen

“Verduurzamen móet en wij hebben ervoor gekozen om dit met GoodFuels te doen. De hoge kwaliteit en de échte duurzaamheid van de biobrandstoffen van GoodFuels hebben daarbij de doorslag gegeven. Wij zijn er trots op dat we onze klanten GoodFuels20 kunnen aanbieden”, vertelt directeur Stephan Mangnus van Sakko Tankstations.

Ook TLN, de ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven. ondersteunt het initiatief van GoodFuels en Sakko. “TLN ziet HVO als belangrijk onderdeel van haar ‘GreenTruckFuel’-programma om haar duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van goederenvervoer over de weg te realiseren”, aldus Rob Aarse van Transport & Logistiek Nederland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GoodFuels start verkoop synthetische diesel op zeven locaties | TankPro.nl

GoodFuels start verkoop synthetische diesel op zeven locaties

GoodFuels is gestart met de verkoop van de duurzame dieselvervanger GoodFuels20 bij zeven openbare tankstations van Sakko. Deze brandstof is geschikt voor alle dieselmotoren en een alternatief voor traditionele fossiele diesel. Het resultaat is een fors lagere uitstoot van CO2, NOx en fijnstof. Komende tijd wordt het netwerk van tanklocaties voor deze brandstof verder uitgebreid.

Het alternatief voor diesel bestaat deels uit hydrotreated vegetable oil (HVO). Deze biobrandstof is gemaakt van afval- en reststromen die niet concurreren met de voedselketen en niet leiden tot ontbossing. De duurzame brandstof zorgt niet alleen voor een CO2-reductie, maar dankzij het terugdringen van schadelijke uitlaatgassen ook voor een betere luchtkwaliteit. Dit effect is het sterkst bij oudere motoren.

Fossielvrij

“Brede beschikbaarheid van GoodFuels20 is een belangrijke stap richting onze uiteindelijke ambitie: een fossielvrije wereld. Bedrijven en gemeenten die afhankelijk zijn van openbare tankstations kunnen nu heel eenvoudig hun ecologische voetafdruk verminderen. Ik ben ervan overtuigd dat velen hun weg naar ‘de blauwe slang’ zullen weten te vinden”, aldus Willem van Waes van GoodFuels.

Sinds donderdag is de brandstof verkrijgbaar op Sakko Tankstation Leidschendam. De duurzame dieselvervanger is op deze locaties goed herkenbaar aan de blauwe slang. GoodFuels20 tanken kan verder in Hazerswoude-dorp, Rozenburg, Goes, Stellendam, Bergen op Zoom en Oud-Beijerland. Het aanbod wordt komende tijd uitgebreid naar locaties langs de snelweg waar ook trucks kunnen tanken.

Verduurzamen

“Verduurzamen móet en wij hebben ervoor gekozen om dit met GoodFuels te doen. De hoge kwaliteit en de échte duurzaamheid van de biobrandstoffen van GoodFuels hebben daarbij de doorslag gegeven. Wij zijn er trots op dat we onze klanten GoodFuels20 kunnen aanbieden”, vertelt directeur Stephan Mangnus van Sakko Tankstations.

Ook TLN, de ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven. ondersteunt het initiatief van GoodFuels en Sakko. “TLN ziet HVO als belangrijk onderdeel van haar ‘GreenTruckFuel’-programma om haar duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van goederenvervoer over de weg te realiseren”, aldus Rob Aarse van Transport & Logistiek Nederland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.