Eerste lng-locaties bij tankstations van DCB Energy geopend

Bij twee tankstations van DCB Energy kan voortaan ook lng getankt worden. Het gaat om TruckEasy tankstations van DCB langs de A4 bij Den Hoorn en de A67 bij Sevenum/Venlo. Voor het realiseren van de stations heeft het bedrijf uit Spijkenisse de handen ineengeslagen met PitPoint.

Afgelopen zomer hebben DCB Energy en PitPoint een contract getekend voor de realisatie van drie lng-tanklocaties. Deze brandstof is ook wel bekend als vloeibaar aardgas. Twee van de locaties zijn inmiddels in gebruik, het derde station in Roosendaal volgt komend voorjaar. Lng wordt gebruikt als brandstof voor zwaar wegtransport en is daarmee een alternatief voor diesel. De uitstoot van zowel NOx als CO2 valt lager uit dan bij gebruik van diesel.

Uitbreiding netwerk

Met de twee nieuwe lng-locaties van DCB Energy erbij telt Nederland inmiddels 24 tankstations waar liquefied natural gas getankt kan worden. Die locaties liggen verspreid over het hele land. “De nieuwe lng-trucks kunnen op een volle tank circa 1500 km rijden. Met het huidige netwerk van lng-tankstations op strategische locaties kunnen we spreken van een landelijke dekking”, aldus Jan Willem Drijver van PitPoint.

Het netwerk van lng-tankstations zal komende jaren verder groeien is de verwachting, ook in onze buurlanden. “PitPoint.LNG werkt aan ontwikkeling en exploitatie van lng-tanklocaties in België en Duitsland. Transporteurs kunnen dan ook in deze landen gebruikmaken van ons netwerk. Er zijn dus geen belemmeringen meer voor transporteurs en hun opdrachtgevers om te investeren in schoon transport,” vertelt Drijver.

De lng-locatie in Den Hoorn ligt centraal in Nederland vlakbij de A4 en is goed bereikbaar vanuit Delft, Den Haag en Rotterdam. Het station in Sevenum/Venlo is gelegen in het zuiden van het land vlakbij de A67 en de A73. De locatie is onder meer gunstig voor vrachtwagens die rijden van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen.

24/7

De tankstations in Den Hoorn en Sevenum/Venlo zijn onbemand en 24/7 geopend. Alle gangbare betaalkaarten worden op deze locaties geaccepteerd, laat het bedrijf weten. Freddy Berkel, directeur en eigenaar van DCB Energy is blij met de uitbreiding van het aanbod brandstoffen aan de pomp op beide locaties. “DCB is verheugd dat haar relaties, naast traditionele brandstoffen, nu ook lng en hoogcalorisch cng kunnen tanken op beide locaties.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste lng-locaties bij tankstations van DCB Energy geopend | TankPro.nl

Eerste lng-locaties bij tankstations van DCB Energy geopend

Bij twee tankstations van DCB Energy kan voortaan ook lng getankt worden. Het gaat om TruckEasy tankstations van DCB langs de A4 bij Den Hoorn en de A67 bij Sevenum/Venlo. Voor het realiseren van de stations heeft het bedrijf uit Spijkenisse de handen ineengeslagen met PitPoint.

Afgelopen zomer hebben DCB Energy en PitPoint een contract getekend voor de realisatie van drie lng-tanklocaties. Deze brandstof is ook wel bekend als vloeibaar aardgas. Twee van de locaties zijn inmiddels in gebruik, het derde station in Roosendaal volgt komend voorjaar. Lng wordt gebruikt als brandstof voor zwaar wegtransport en is daarmee een alternatief voor diesel. De uitstoot van zowel NOx als CO2 valt lager uit dan bij gebruik van diesel.

Uitbreiding netwerk

Met de twee nieuwe lng-locaties van DCB Energy erbij telt Nederland inmiddels 24 tankstations waar liquefied natural gas getankt kan worden. Die locaties liggen verspreid over het hele land. “De nieuwe lng-trucks kunnen op een volle tank circa 1500 km rijden. Met het huidige netwerk van lng-tankstations op strategische locaties kunnen we spreken van een landelijke dekking”, aldus Jan Willem Drijver van PitPoint.

Het netwerk van lng-tankstations zal komende jaren verder groeien is de verwachting, ook in onze buurlanden. “PitPoint.LNG werkt aan ontwikkeling en exploitatie van lng-tanklocaties in België en Duitsland. Transporteurs kunnen dan ook in deze landen gebruikmaken van ons netwerk. Er zijn dus geen belemmeringen meer voor transporteurs en hun opdrachtgevers om te investeren in schoon transport,” vertelt Drijver.

De lng-locatie in Den Hoorn ligt centraal in Nederland vlakbij de A4 en is goed bereikbaar vanuit Delft, Den Haag en Rotterdam. Het station in Sevenum/Venlo is gelegen in het zuiden van het land vlakbij de A67 en de A73. De locatie is onder meer gunstig voor vrachtwagens die rijden van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen.

24/7

De tankstations in Den Hoorn en Sevenum/Venlo zijn onbemand en 24/7 geopend. Alle gangbare betaalkaarten worden op deze locaties geaccepteerd, laat het bedrijf weten. Freddy Berkel, directeur en eigenaar van DCB Energy is blij met de uitbreiding van het aanbod brandstoffen aan de pomp op beide locaties. “DCB is verheugd dat haar relaties, naast traditionele brandstoffen, nu ook lng en hoogcalorisch cng kunnen tanken op beide locaties.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.