OrangeGas richt pijlen op Duitsland en neemt 13 cng-stations over

Met de aankoop van dertien cng-tankstations in de Duitse regio Noordrijn-Westfalen heeft OrangeGas de eerste stappen buiten Nederland gezet. Het bedrijf wil komende jaren in Duitsland nog eens honderdvijftig stations realiseren waar aardgas getankt kan worden.

Eind 2019 wil het bedrijf zelfs de grootste exploitant van duurzame brandstoffen van Europa zijn, laat oprichter en directeur Marcel Borger van OrangeGas weten. De Duitse markt is daarbij van groot belang, benadrukt hij. De nieuwe Duitse stations waar aardgas/cng getankt kan worden, zijn inmiddels operationeel. “Wij hebben het volste vertrouwen dat wij de komende 2 tot 3 jaar fors kunnen groeien in Duitsland naar honderd tot honderdvijftig aardgastankstations. De volgende dertig tot vijftig stations zitten al in de pijplijn”, vertelt Borger. Het bedrijf heeft een eigen directeur voor de Duitse markt aangesteld.

Uitbreiding naar België

Met de aankoop van de dertien tankstations was circa 1 miljoen euro gemoeid. De totale omzet van OrangeGas stijgt door de uitbreiding naar Duitsland met 10 procent. Bij onze oosterburen zet onder meer Volkswagen flink in op cng, onder meer met steun van de Duitse politiek. OrangeGas laat verder weten concrete plannen te hebben om ook stations in België te openen. Verder zijn Zweden en Engeland interessant, laat Borger weten. Doel is om uiteindelijk duizend tankstations in Europa te realiseren.

In Nederland verkoopt het bedrijf groen gas op zeventig locaties. Dit is een duurzame variant van aardgas en biogas geproduceerd uit rioolwaterzuivering, GFT en stortgas. In Duitsland start het bedrijf in eerste instantie met aardgas en wordt het percentage de komende 5 jaar naar 100 procent groen gebracht. OrangeGas exploiteert daarnaast ook elektrische snelladers in Amsterdam. Uitbreiding naar andere locaties staat op het programma. In 2019 wil het bedrijf zijn eerste waterstoftankstation openen in de regio Amsterdam.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OrangeGas richt pijlen op Duitsland en neemt 13 cng-stations over | TankPro.nl

OrangeGas richt pijlen op Duitsland en neemt 13 cng-stations over

Met de aankoop van dertien cng-tankstations in de Duitse regio Noordrijn-Westfalen heeft OrangeGas de eerste stappen buiten Nederland gezet. Het bedrijf wil komende jaren in Duitsland nog eens honderdvijftig stations realiseren waar aardgas getankt kan worden.

Eind 2019 wil het bedrijf zelfs de grootste exploitant van duurzame brandstoffen van Europa zijn, laat oprichter en directeur Marcel Borger van OrangeGas weten. De Duitse markt is daarbij van groot belang, benadrukt hij. De nieuwe Duitse stations waar aardgas/cng getankt kan worden, zijn inmiddels operationeel. “Wij hebben het volste vertrouwen dat wij de komende 2 tot 3 jaar fors kunnen groeien in Duitsland naar honderd tot honderdvijftig aardgastankstations. De volgende dertig tot vijftig stations zitten al in de pijplijn”, vertelt Borger. Het bedrijf heeft een eigen directeur voor de Duitse markt aangesteld.

Uitbreiding naar België

Met de aankoop van de dertien tankstations was circa 1 miljoen euro gemoeid. De totale omzet van OrangeGas stijgt door de uitbreiding naar Duitsland met 10 procent. Bij onze oosterburen zet onder meer Volkswagen flink in op cng, onder meer met steun van de Duitse politiek. OrangeGas laat verder weten concrete plannen te hebben om ook stations in België te openen. Verder zijn Zweden en Engeland interessant, laat Borger weten. Doel is om uiteindelijk duizend tankstations in Europa te realiseren.

In Nederland verkoopt het bedrijf groen gas op zeventig locaties. Dit is een duurzame variant van aardgas en biogas geproduceerd uit rioolwaterzuivering, GFT en stortgas. In Duitsland start het bedrijf in eerste instantie met aardgas en wordt het percentage de komende 5 jaar naar 100 procent groen gebracht. OrangeGas exploiteert daarnaast ook elektrische snelladers in Amsterdam. Uitbreiding naar andere locaties staat op het programma. In 2019 wil het bedrijf zijn eerste waterstoftankstation openen in de regio Amsterdam.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.