Rol van biobrandstoffen centraal tijdens kennissessie in Den Haag

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van motortechniek en biobrandstoffen komen aan bod tijdens een kennissessie die op woensdag 17 januari gehouden wordt in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst geven Bart Somers (TU Eindhoven), Jaap Tuinstra (Pon Groep) en Eric van den Heuvel (Platform Duurzame Biobrandstoffen) antwoord op de vraag met welke brandstoffen op korte termijn de CO2-uitstoot kan worden teruggedrongen. 

Het aantal elektrische auto’s met stekker is bescheiden en auto’s die rijden op waterstof worden nog nauwelijks verkocht. Toch moet de uitstoot van CO2 in het verkeer komende jaren flink omlaag. Op dit moment is verplicht bijmengen van biobrandstoffen in fossiele brandstoffen aan de pomp al verplicht. Maar om echt stappen te zetten moet het aandeel biobrandstoffen verder worden opgeschroefd, zeggen de organisatoren. De sprekers zetten op een rij welke biobrandstoffen in bestaande motoren kunnen worden toegepast en welke een motoraanpassing nodig hebben. Ook wordt een overzicht gegeven van CO2-reductie en bijbehorende kosten.

Mogelijkheden biobrandstoffen

Bart Somers is werkzaam bij de TU Eindhoven. Hij gaat in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van het terugbrengen van emissies van verbrandingsmotoren. Namens Pon Groep – importeur van onder meer Volkswagen, Audi, Seat en Skoda – vertelt Jaap Tuinstra over innovaties vanuit het perspectief van de autofabrikant. Eric van den Heuvel van het Platform Duurzame Biobrandstoffen zet op een rijtje welke mogelijkheden op het gebied van duurzame biobrandstoffen op dit moment al beschikbaar zijn.

De kennissessie, een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Platform Duurzame Biobrandstoffen, wordt gehouden in het gebouw van de RVO aan de Prinses Beatrixlaan 2 in De Haag en begint om 09.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het platform.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rol van biobrandstoffen centraal tijdens kennissessie in Den Haag | TankPro.nl

Rol van biobrandstoffen centraal tijdens kennissessie in Den Haag

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van motortechniek en biobrandstoffen komen aan bod tijdens een kennissessie die op woensdag 17 januari gehouden wordt in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst geven Bart Somers (TU Eindhoven), Jaap Tuinstra (Pon Groep) en Eric van den Heuvel (Platform Duurzame Biobrandstoffen) antwoord op de vraag met welke brandstoffen op korte termijn de CO2-uitstoot kan worden teruggedrongen. 

Het aantal elektrische auto’s met stekker is bescheiden en auto’s die rijden op waterstof worden nog nauwelijks verkocht. Toch moet de uitstoot van CO2 in het verkeer komende jaren flink omlaag. Op dit moment is verplicht bijmengen van biobrandstoffen in fossiele brandstoffen aan de pomp al verplicht. Maar om echt stappen te zetten moet het aandeel biobrandstoffen verder worden opgeschroefd, zeggen de organisatoren. De sprekers zetten op een rij welke biobrandstoffen in bestaande motoren kunnen worden toegepast en welke een motoraanpassing nodig hebben. Ook wordt een overzicht gegeven van CO2-reductie en bijbehorende kosten.

Mogelijkheden biobrandstoffen

Bart Somers is werkzaam bij de TU Eindhoven. Hij gaat in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van het terugbrengen van emissies van verbrandingsmotoren. Namens Pon Groep – importeur van onder meer Volkswagen, Audi, Seat en Skoda – vertelt Jaap Tuinstra over innovaties vanuit het perspectief van de autofabrikant. Eric van den Heuvel van het Platform Duurzame Biobrandstoffen zet op een rijtje welke mogelijkheden op het gebied van duurzame biobrandstoffen op dit moment al beschikbaar zijn.

De kennissessie, een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Platform Duurzame Biobrandstoffen, wordt gehouden in het gebouw van de RVO aan de Prinses Beatrixlaan 2 in De Haag en begint om 09.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het platform.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.