Tesla bestverkochte elektrische auto van 2017; aandeel blijft bescheiden

Electric Cars Charging Station Closeup Photo. Vehicle Rechargeable Batteries Charing. Future of Transportation.

De bestverkochte elektrische auto’s van 2017 in Nederland zijn de Tesla Model S en de Tesla Model X. Dat blijkt uit cijfers van voertuiginformatiebedrijf VWE Automotive. De derde plaats is voor de e-Golf, de elektrische versie van Volkswagens compacte middenklasser. Ten opzichte van het aantal verkochte benzine- en dieselauto’s blijft het aandeel auto’s met elektrische aandrijving overigens wel klein.

In totaal werden er vorig jaar 1.683 exemplaren van de Tesla Model S verkocht in Nederland. Daarmee is de volledig elektrische sedan van de Amerikaanse fabrikant de populairste ev van het moment. De Tesla Model X volgt op de tweede plaats; in 2017 werden er 1.043 op kenteken gezet. Het bedrijf van topman Elon Musk is hiermee op het gebied van elektrische auto’s op dit moment koploper in Nederland. Beide modellen kunnen met een volle batterij zo’n vierhonderd kilometer vooruit.

Na de twee Tesla’s volgt Volkswagen met de elektrische uitvoering van de Golf. Daarvan werden er 895 verkocht. De Hyundai Ioniq volgt met 883 registraties. BMW verkocht 785 exemplaren van de compacte i3, achternagezeten door de Renault Zoe (650). De Nissan Leaf verliet 512 keer de showroom. De Opel Ampera-e (179), de elektrische versie van de Kia Soul (74) en de Volkswagen e-Up (71) zijn de overige modellen in de toptien.

Renault Clio lijstaanvoerder

Ten opzichte van het totaal aantal verkochte auto’s blijft het aandeel elektrische modellen relatief klein. Auto’s met een benzine- of een dieselmotor voeren de lijst aan. Uit een prognose van Bovag en RAI Vereniging blijkt dat er in 2017 414.538 nieuwe auto’s geregistreerd zijn, wat neerkomt op een stijging van 8,4 procent ten opzichte van 2016. De Renault Clio is koploper met 11.780 verkochte auto’s, gevolgd door de Volkswagen Golf (11.146) en Volkswagen Up (10.851).

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tesla bestverkochte elektrische auto van 2017; aandeel blijft bescheiden | TankPro.nl

Tesla bestverkochte elektrische auto van 2017; aandeel blijft bescheiden

Electric Cars Charging Station Closeup Photo. Vehicle Rechargeable Batteries Charing. Future of Transportation.

De bestverkochte elektrische auto’s van 2017 in Nederland zijn de Tesla Model S en de Tesla Model X. Dat blijkt uit cijfers van voertuiginformatiebedrijf VWE Automotive. De derde plaats is voor de e-Golf, de elektrische versie van Volkswagens compacte middenklasser. Ten opzichte van het aantal verkochte benzine- en dieselauto’s blijft het aandeel auto’s met elektrische aandrijving overigens wel klein.

In totaal werden er vorig jaar 1.683 exemplaren van de Tesla Model S verkocht in Nederland. Daarmee is de volledig elektrische sedan van de Amerikaanse fabrikant de populairste ev van het moment. De Tesla Model X volgt op de tweede plaats; in 2017 werden er 1.043 op kenteken gezet. Het bedrijf van topman Elon Musk is hiermee op het gebied van elektrische auto’s op dit moment koploper in Nederland. Beide modellen kunnen met een volle batterij zo’n vierhonderd kilometer vooruit.

Na de twee Tesla’s volgt Volkswagen met de elektrische uitvoering van de Golf. Daarvan werden er 895 verkocht. De Hyundai Ioniq volgt met 883 registraties. BMW verkocht 785 exemplaren van de compacte i3, achternagezeten door de Renault Zoe (650). De Nissan Leaf verliet 512 keer de showroom. De Opel Ampera-e (179), de elektrische versie van de Kia Soul (74) en de Volkswagen e-Up (71) zijn de overige modellen in de toptien.

Renault Clio lijstaanvoerder

Ten opzichte van het totaal aantal verkochte auto’s blijft het aandeel elektrische modellen relatief klein. Auto’s met een benzine- of een dieselmotor voeren de lijst aan. Uit een prognose van Bovag en RAI Vereniging blijkt dat er in 2017 414.538 nieuwe auto’s geregistreerd zijn, wat neerkomt op een stijging van 8,4 procent ten opzichte van 2016. De Renault Clio is koploper met 11.780 verkochte auto’s, gevolgd door de Volkswagen Golf (11.146) en Volkswagen Up (10.851).

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.