Shell opent eerste snellaadpunten bij tankstation langs de A12

Bij tankstation De Andel langs de snelweg A12 bij Gouda, heeft Shell twee snellaadpunten voor elektrische auto’s neergezet. De keuze om hier laadpalen te plaatsen is opvallend; ook concurrent Fastned is namelijk op deze locatie actief.

Shell gaat komende tijd flink investeren in het realiseren van snellaadpunten. Komende maand worden er ook bij de Shell-locaties Hellevliet bij Harmelen en Peulwijk Oost bij Den Hoorn laadpunten neergezet. Shell wil met de nieuwe oplaadservice Shell Recharge inspelen op de groei van het aantal elektrische auto’s in ons land.

Netwerk van 25 laadpunten

“We werken in Nederland aan een snellaadpuntennetwerk”, zegt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux & France. “Hiermee willen we voorzien in de behoefte van een groeiend aantal automobilisten met een elektrisch voertuig dat ook onderweg wil kunnen laden. We hebben de ambitie om een eerste netwerk van 25 laadpalen te realiseren, waarvan de eerste snellaadpunten in de Randstad zullen komen.”

De nieuwe oplaadservice kreeg de naam Shell Recharge. Volgens het olieconcern is de elektriciteit die klanten afnemen, afkomstig van groene, Nederlandse energiebronnen. De Haan: “Wij willen er zijn voor alle automobilisten. Daarom zorgen we ervoor dat onze producten en diensten steeds zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van onze gasten. Met het aanbieden van snellaaddiensten zetten we hierin een volgende stap.”

Samenwerking in Europa en overname NewMotion

Shell wil volgens president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoekt daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. “Elektrische mobiliteit is hier een voorbeeld van. Naast het Shell Recharge-netwerk werken we met Ionity aan een Europees netwerk van snellaadpunten. Samen met de recent aangekondigde overname van NewMotion, dat inzet op laadpalen thuis en op het werk, ontwikkelen we zo een breed aanbod dat nodig is om het initiële succes van elektrische voertuigen voort te zetten.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell opent eerste snellaadpunten bij tankstation langs de A12 | TankPro.nl

Shell opent eerste snellaadpunten bij tankstation langs de A12

Bij tankstation De Andel langs de snelweg A12 bij Gouda, heeft Shell twee snellaadpunten voor elektrische auto’s neergezet. De keuze om hier laadpalen te plaatsen is opvallend; ook concurrent Fastned is namelijk op deze locatie actief.

Shell gaat komende tijd flink investeren in het realiseren van snellaadpunten. Komende maand worden er ook bij de Shell-locaties Hellevliet bij Harmelen en Peulwijk Oost bij Den Hoorn laadpunten neergezet. Shell wil met de nieuwe oplaadservice Shell Recharge inspelen op de groei van het aantal elektrische auto’s in ons land.

Netwerk van 25 laadpunten

“We werken in Nederland aan een snellaadpuntennetwerk”, zegt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux & France. “Hiermee willen we voorzien in de behoefte van een groeiend aantal automobilisten met een elektrisch voertuig dat ook onderweg wil kunnen laden. We hebben de ambitie om een eerste netwerk van 25 laadpalen te realiseren, waarvan de eerste snellaadpunten in de Randstad zullen komen.”

De nieuwe oplaadservice kreeg de naam Shell Recharge. Volgens het olieconcern is de elektriciteit die klanten afnemen, afkomstig van groene, Nederlandse energiebronnen. De Haan: “Wij willen er zijn voor alle automobilisten. Daarom zorgen we ervoor dat onze producten en diensten steeds zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van onze gasten. Met het aanbieden van snellaaddiensten zetten we hierin een volgende stap.”

Samenwerking in Europa en overname NewMotion

Shell wil volgens president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoekt daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. “Elektrische mobiliteit is hier een voorbeeld van. Naast het Shell Recharge-netwerk werken we met Ionity aan een Europees netwerk van snellaadpunten. Samen met de recent aangekondigde overname van NewMotion, dat inzet op laadpalen thuis en op het werk, ontwikkelen we zo een breed aanbod dat nodig is om het initiële succes van elektrische voertuigen voort te zetten.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.