Total neemt lng-tak over van Engie; Shell blijft koploper

De lng-divisie van energiemaatschappij Engie komt definitief in handen van Total. Daarmee wordt het olieconcern na de overname de tweede speler wereldwijd op het gebied van liquefied natural gas (vloeibaar aardgas). De Franse oliereus moet op deze markt alleen Shell nog voor zich dulden.

De Fransen betalen 1,5 miljard dollar voor het Engie-onderdeel. Mocht de markt komende jaren verbeteren, dan mag de verkopende partij nog eens een bedrag van zo’n 550 miljoen dollar op de rekening laten bijschrijven. De deal zal naar verwachting afgerond worden halverwege volgend jaar. De ingangsdatum van de overname zal op 1 januari 2018 zijn. In totaal neemt Total 180 medewerkers over.

Total ziet kansen op lng-markt

Volgens Total biedt het verder betreden van de lng-markt – die elk jaar zo’n 5 tot 6 procent groeit – volop kansen. Met een marktaandeel van 10 procent en een volume van 40 miljoen ton, is Total volgens topman Patrick Pouyanné in 2020 de tweede speler op de markt van vloeibaar aardgas wereldwijd. Met deze brandstof kunnen onder meer vrachtwagens uit de voeten. De CO2- en NOx-uitstoot vallen bij lng gunstiger uit dan bij diesel.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total neemt lng-tak over van Engie; Shell blijft koploper | TankPro.nl

Total neemt lng-tak over van Engie; Shell blijft koploper

De lng-divisie van energiemaatschappij Engie komt definitief in handen van Total. Daarmee wordt het olieconcern na de overname de tweede speler wereldwijd op het gebied van liquefied natural gas (vloeibaar aardgas). De Franse oliereus moet op deze markt alleen Shell nog voor zich dulden.

De Fransen betalen 1,5 miljard dollar voor het Engie-onderdeel. Mocht de markt komende jaren verbeteren, dan mag de verkopende partij nog eens een bedrag van zo’n 550 miljoen dollar op de rekening laten bijschrijven. De deal zal naar verwachting afgerond worden halverwege volgend jaar. De ingangsdatum van de overname zal op 1 januari 2018 zijn. In totaal neemt Total 180 medewerkers over.

Total ziet kansen op lng-markt

Volgens Total biedt het verder betreden van de lng-markt – die elk jaar zo’n 5 tot 6 procent groeit – volop kansen. Met een marktaandeel van 10 procent en een volume van 40 miljoen ton, is Total volgens topman Patrick Pouyanné in 2020 de tweede speler op de markt van vloeibaar aardgas wereldwijd. Met deze brandstof kunnen onder meer vrachtwagens uit de voeten. De CO2- en NOx-uitstoot vallen bij lng gunstiger uit dan bij diesel.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.