olie

Grootste oliehandelaar ter wereld maakt zich zorgen over toekomst

Topman Ian Taylor van Vitol heeft grote twijfels over de toekomst van het bedrijf. Het in Nederland opgerichte bedrijf is ’s werelds grootste onafhankelijke oliehandelaar en vraagt zich af wat zijn toekomstige positie is. Dit doordat de vraag naar het zwarte goud fors vermindert door de overstap naar rijden op stroom en op waterstof. Vitol is een van de aandeelhouders van Varo Energy, het bedrijf achter de tankstations van onder meer Argos en Brand Oil.

Taylor verwacht een piek in de vraag naar olie in de periode 2028-2030, zo liet hij aan persbureau Reuters weten. Daarna zal de wereld volgens hem minder afhankelijk worden van olie en breken er andere tijden aan voor de olie-industrie. Om te overleven moet de sector volgens hem op zoek naar nieuwe manieren om in de toekomst aan de weg te kunnen blijven timmeren. Vitol is goed voor zo’n 7 procent van de wereldwijde handel in olie.

Stijging van de olieprijzen

Op dit moment vormen vooral de lage olieprijzen een probleem voor de industrie. Toch maakt de bestuursvoorzitter zich daarover nog niet al te druk. Hij denkt dat de prijzen – die op dit moment tussen de 45 en 55 dollar per vat liggen – komende twee tot drie jaar weer stijgen naar 60 tot 65 dollar per vat. Verder laat de topman weten zich zorgen te maken over de instabiele situatie in de regio Koerdistan, waar Vitol een van de grootste spelers is.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Grootste oliehandelaar ter wereld maakt zich zorgen over toekomst | TankPro.nl
olie

Grootste oliehandelaar ter wereld maakt zich zorgen over toekomst

Topman Ian Taylor van Vitol heeft grote twijfels over de toekomst van het bedrijf. Het in Nederland opgerichte bedrijf is ’s werelds grootste onafhankelijke oliehandelaar en vraagt zich af wat zijn toekomstige positie is. Dit doordat de vraag naar het zwarte goud fors vermindert door de overstap naar rijden op stroom en op waterstof. Vitol is een van de aandeelhouders van Varo Energy, het bedrijf achter de tankstations van onder meer Argos en Brand Oil.

Taylor verwacht een piek in de vraag naar olie in de periode 2028-2030, zo liet hij aan persbureau Reuters weten. Daarna zal de wereld volgens hem minder afhankelijk worden van olie en breken er andere tijden aan voor de olie-industrie. Om te overleven moet de sector volgens hem op zoek naar nieuwe manieren om in de toekomst aan de weg te kunnen blijven timmeren. Vitol is goed voor zo’n 7 procent van de wereldwijde handel in olie.

Stijging van de olieprijzen

Op dit moment vormen vooral de lage olieprijzen een probleem voor de industrie. Toch maakt de bestuursvoorzitter zich daarover nog niet al te druk. Hij denkt dat de prijzen – die op dit moment tussen de 45 en 55 dollar per vat liggen – komende twee tot drie jaar weer stijgen naar 60 tot 65 dollar per vat. Verder laat de topman weten zich zorgen te maken over de instabiele situatie in de regio Koerdistan, waar Vitol een van de grootste spelers is.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.