Duitse fabrikanten pompen tientallen miljarden in elektrisch rijden

Diverse Duitse autoproducenten zetten de komende jaren vol in op elektrische voertuigen. Volkswagen, BMW en Mercedes willen alle drie veel nieuwe stekkerauto’s op de markt brengen. Daarnaast wil eerstgenoemde zelfs vijftig miljard euro investeren in het ontwikkelen van betere accu’s voor elektrische auto’s.

Volkswagen is de grootste producent van Duitsland en wil in 2030 van elk model een elektrische variant in de showroom hebben staan. Om dat mogelijk te maken, trekt het bedrijf zo’n twintig miljoen euro uit, bovenop de vijftig miljoen voor accu’s. De afgelopen jaren hebben de Duitsers zich vooral op diesel gericht. Maar mede door het sjoemelschandaal twee jaar geleden besloot het bedrijf uit Wolfsburg het roer om te gooien.

Mercedes-Benz

Branchegenoot Mercedes-Benz zet soortgelijke stappen als Volkswagen. Echter, het tempo waarin dat gebeurt, ligt aanmerkelijk hoger. Het bedrijf uit Stuttgart wil al in 2022 voor elk model een stekkervariant hebben. Dit betekent dat binnen vijf jaar minstens vijftig elektrische modellen op de markt moeten verschijnen. Een ander merk uit de Mercedes-stal, namelijk Smart moet over drie jaar al overgaan op een volledig elektrisch gamma.

De concurrent uit München, namelijk BMW, maakte onlangs ook bekend zich meer te richten op elektrisch rijden. Tot 2025 wil het Beierse bedrijf 25 nieuwe modellen op de markt brengen die op stroom rijden. Daarbij wordt zowel gekeken naar volledig elektrisch als naar hybride.

Dieselverbod

De stap van de diverse producenten komt gedeeltelijk voort uit het beleid van veel grote Duitse steden om een toegangsverbod voor dieselvoertuigen in het leven roepen. Daardoor kiezen de oosterburen steeds vaker voor een andere aandrijflijn. Tevens bestaat vrees dat als nu niet fors geïnvesteerd wordt in alternatieve brandstoffen, de Duitse auto-industrie de boot de komende jaren gaat missen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse fabrikanten pompen tientallen miljarden in elektrisch rijden | TankPro.nl

Duitse fabrikanten pompen tientallen miljarden in elektrisch rijden

Diverse Duitse autoproducenten zetten de komende jaren vol in op elektrische voertuigen. Volkswagen, BMW en Mercedes willen alle drie veel nieuwe stekkerauto’s op de markt brengen. Daarnaast wil eerstgenoemde zelfs vijftig miljard euro investeren in het ontwikkelen van betere accu’s voor elektrische auto’s.

Volkswagen is de grootste producent van Duitsland en wil in 2030 van elk model een elektrische variant in de showroom hebben staan. Om dat mogelijk te maken, trekt het bedrijf zo’n twintig miljoen euro uit, bovenop de vijftig miljoen voor accu’s. De afgelopen jaren hebben de Duitsers zich vooral op diesel gericht. Maar mede door het sjoemelschandaal twee jaar geleden besloot het bedrijf uit Wolfsburg het roer om te gooien.

Mercedes-Benz

Branchegenoot Mercedes-Benz zet soortgelijke stappen als Volkswagen. Echter, het tempo waarin dat gebeurt, ligt aanmerkelijk hoger. Het bedrijf uit Stuttgart wil al in 2022 voor elk model een stekkervariant hebben. Dit betekent dat binnen vijf jaar minstens vijftig elektrische modellen op de markt moeten verschijnen. Een ander merk uit de Mercedes-stal, namelijk Smart moet over drie jaar al overgaan op een volledig elektrisch gamma.

De concurrent uit München, namelijk BMW, maakte onlangs ook bekend zich meer te richten op elektrisch rijden. Tot 2025 wil het Beierse bedrijf 25 nieuwe modellen op de markt brengen die op stroom rijden. Daarbij wordt zowel gekeken naar volledig elektrisch als naar hybride.

Dieselverbod

De stap van de diverse producenten komt gedeeltelijk voort uit het beleid van veel grote Duitse steden om een toegangsverbod voor dieselvoertuigen in het leven roepen. Daardoor kiezen de oosterburen steeds vaker voor een andere aandrijflijn. Tevens bestaat vrees dat als nu niet fors geïnvesteerd wordt in alternatieve brandstoffen, de Duitse auto-industrie de boot de komende jaren gaat missen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.