Volkswagen

Duitsland gaat belastingvoordeel op diesel niet afschaffen

Het Duitse ministerie van Financiën wil de voordelen op diesel niet afschaffen. Met het oog op de toekomst en het verbeteren van het milieu wil het Duitse Federaal Milieuagentschap dieselrijders zwaarder belasten. Ze willen dit doen door de belastingvoordelen op diesel te korten. Momenteel is diesel 18,4 cent goedkoper dan benzine, iets dat de Duitse staat jaarlijks 7,8 miljard euro kost. 

Diesel is goedkoper dan benzine als gevolg van een lagere brandstofaccijns. Daar staat volgens het ministerie van Financiën tegenover dat voor dieselvoertuigen meer motorrijtuigenbelasting moet worden afgedragen, zo meldt Nieuwsblad Transport. Het Federaal Milieuagentschap pleit er al langere tijd voor dat alle subsidies die schadelijk zijn voor het milieu worden afgeschaft. Daarbij hoort ook de lagere belasting op diesel.

Uitlaatgassen

De auto-industrie in Duitsland staat op dit moment onder hoge druk. Veel steden worstelen met hoge stikstofniveaus als gevolg van uitlaatgassen, voornamelijk veroorzaakt door dieselauto’s. Het aantal nieuw verkochte dieselwagens slinkt. Begin augustus is op de Diesel Summit afgesproken dat fabrieken dieselvoertuigen moeten updaten om ze minder vervuilend te maken. Fabrikanten willen de aanschaf van een nieuwe dieselwagen bevorderen om zo de oude, vervuilende diesels te vervangen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitsland gaat belastingvoordeel op diesel niet afschaffen | TankPro.nl
Volkswagen

Duitsland gaat belastingvoordeel op diesel niet afschaffen

Het Duitse ministerie van Financiën wil de voordelen op diesel niet afschaffen. Met het oog op de toekomst en het verbeteren van het milieu wil het Duitse Federaal Milieuagentschap dieselrijders zwaarder belasten. Ze willen dit doen door de belastingvoordelen op diesel te korten. Momenteel is diesel 18,4 cent goedkoper dan benzine, iets dat de Duitse staat jaarlijks 7,8 miljard euro kost. 

Diesel is goedkoper dan benzine als gevolg van een lagere brandstofaccijns. Daar staat volgens het ministerie van Financiën tegenover dat voor dieselvoertuigen meer motorrijtuigenbelasting moet worden afgedragen, zo meldt Nieuwsblad Transport. Het Federaal Milieuagentschap pleit er al langere tijd voor dat alle subsidies die schadelijk zijn voor het milieu worden afgeschaft. Daarbij hoort ook de lagere belasting op diesel.

Uitlaatgassen

De auto-industrie in Duitsland staat op dit moment onder hoge druk. Veel steden worstelen met hoge stikstofniveaus als gevolg van uitlaatgassen, voornamelijk veroorzaakt door dieselauto’s. Het aantal nieuw verkochte dieselwagens slinkt. Begin augustus is op de Diesel Summit afgesproken dat fabrieken dieselvoertuigen moeten updaten om ze minder vervuilend te maken. Fabrikanten willen de aanschaf van een nieuwe dieselwagen bevorderen om zo de oude, vervuilende diesels te vervangen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.