Waterstof Duitsland

Aantal waterstofstations in Duitsland groeit gestaag verder

In Duitsland breidt het netwerk van waterstofstations zich gestaag uit. Recentelijk zijn weer twee vestigingen geopend, in Pforzheim en Sindelfingen in de deelstaat Baden-Württemberg. Door de opening zijn er alleen al in deze zuidwestelijke deelstaat negen vulpunten. Als alles volgens planning verloopt, moeten er eind volgend jaar honderd locaties zijn bij de oosterburen.

Opdrachtgever voor de bouw van de twee recent geopende locaties is autofabrikant Daimler, terwijl de techniek wordt geleverd door gasproducent Linde. Beide bedrijven hebben samen met onder andere Shell en Total een joint venture gevormd, die moet zorgen voor een landelijk dekkend netwerk van zo’n vierhonderd vulpunten verspreid over Duitsland.

Nederland

Eerder dit jaar werden al vestigingen geopend in Wiesbaden en Frankfurt. Later dit jaar moeten nog locaties volgen in onder andere Wendlingen, Karlsruhe, München, Bremen en Kassell, meldt het Duitse vakblad Sprit+. Ook de politiek heeft zich verbonden aan dit initiatief.

In Nederland blijft de groei van waterstofstations voorlopig uit. Momenteel zijn er enkele locaties in onder meer Helmond en Rhoon. Tevens zijn er plannen voor stations in onder meer het noorden van het land en in Den Haag. In dit laatste geval gaat het om tankstation-ondernemer Jan-Paul Kerkhof, die binnen afzienbare tijd op zijn Shell-locatie een waterstofpunt wil openen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal waterstofstations in Duitsland groeit gestaag verder | TankPro.nl
Waterstof Duitsland

Aantal waterstofstations in Duitsland groeit gestaag verder

In Duitsland breidt het netwerk van waterstofstations zich gestaag uit. Recentelijk zijn weer twee vestigingen geopend, in Pforzheim en Sindelfingen in de deelstaat Baden-Württemberg. Door de opening zijn er alleen al in deze zuidwestelijke deelstaat negen vulpunten. Als alles volgens planning verloopt, moeten er eind volgend jaar honderd locaties zijn bij de oosterburen.

Opdrachtgever voor de bouw van de twee recent geopende locaties is autofabrikant Daimler, terwijl de techniek wordt geleverd door gasproducent Linde. Beide bedrijven hebben samen met onder andere Shell en Total een joint venture gevormd, die moet zorgen voor een landelijk dekkend netwerk van zo’n vierhonderd vulpunten verspreid over Duitsland.

Nederland

Eerder dit jaar werden al vestigingen geopend in Wiesbaden en Frankfurt. Later dit jaar moeten nog locaties volgen in onder andere Wendlingen, Karlsruhe, München, Bremen en Kassell, meldt het Duitse vakblad Sprit+. Ook de politiek heeft zich verbonden aan dit initiatief.

In Nederland blijft de groei van waterstofstations voorlopig uit. Momenteel zijn er enkele locaties in onder meer Helmond en Rhoon. Tevens zijn er plannen voor stations in onder meer het noorden van het land en in Den Haag. In dit laatste geval gaat het om tankstation-ondernemer Jan-Paul Kerkhof, die binnen afzienbare tijd op zijn Shell-locatie een waterstofpunt wil openen.

Auteur: Tom van Gurp