Ook Total ziet winst stijgen in tweede kwartaal

Na Shell boekte ook Total een stijging van het nettoresultaat in het voorbije kwartaal. De Fransen hielden onder de streep 2,5 miljard dollar over (2,13 miljard euro, tegen huidige wisselkoersen). Dat is een toename van veertien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Eerder al werd duidelijk dat ook Shell een winstgroei zag tussen begin april en eind juni.

Total-topman Patrick Pouyanne gaf tijdens de persconferentie aan dat het bedrijf beschikt over een sterkere balans. Oorzaak hiervan is de lagere schuldenlast en een toegenomen cashflow. De oliemaatschappij zegt dan ook klaar te zijn voor nieuwe projecten en acquisities.

Pitpoint

Voor Total vormden de afgelopen drie maanden dan ook een ‘excellent’ kwartaal. Het bedrijf zette stappen voor de ontwikkeling van grote energievelden in Iran, Irak en Qatar. Ook werd toestemming verkregen voor de exploratie van offshore velden in onder meer Ierland en Senegal. Tevens werd In mei bekend dat de Fransen Pitpoint hebben overgenomen. Het in Nieuwegein gevestigde bedrijf is de op twee na grootste aanbieder van aardgasbrandstoffen in Europa.

Niet alleen het Franse concern zag zijn nettoresultaat toenemen. Ook Shell maakte donderdag bekend dat zijn winst was gegroeid. Bij de Brits-Nederlandse multinational was zelfs sprake van een ruime verdrievoudiging van de winst. Onder de streep hield Shell 3,6 miljard dollar over. Later vrijdag komen ook de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil met cijfers. BP maakt aanstaande dinsdag zijn resultaten over het voorbije kwartaal bekend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook Total ziet winst stijgen in tweede kwartaal | TankPro.nl

Ook Total ziet winst stijgen in tweede kwartaal

Na Shell boekte ook Total een stijging van het nettoresultaat in het voorbije kwartaal. De Fransen hielden onder de streep 2,5 miljard dollar over (2,13 miljard euro, tegen huidige wisselkoersen). Dat is een toename van veertien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Eerder al werd duidelijk dat ook Shell een winstgroei zag tussen begin april en eind juni.

Total-topman Patrick Pouyanne gaf tijdens de persconferentie aan dat het bedrijf beschikt over een sterkere balans. Oorzaak hiervan is de lagere schuldenlast en een toegenomen cashflow. De oliemaatschappij zegt dan ook klaar te zijn voor nieuwe projecten en acquisities.

Pitpoint

Voor Total vormden de afgelopen drie maanden dan ook een ‘excellent’ kwartaal. Het bedrijf zette stappen voor de ontwikkeling van grote energievelden in Iran, Irak en Qatar. Ook werd toestemming verkregen voor de exploratie van offshore velden in onder meer Ierland en Senegal. Tevens werd In mei bekend dat de Fransen Pitpoint hebben overgenomen. Het in Nieuwegein gevestigde bedrijf is de op twee na grootste aanbieder van aardgasbrandstoffen in Europa.

Niet alleen het Franse concern zag zijn nettoresultaat toenemen. Ook Shell maakte donderdag bekend dat zijn winst was gegroeid. Bij de Brits-Nederlandse multinational was zelfs sprake van een ruime verdrievoudiging van de winst. Onder de streep hield Shell 3,6 miljard dollar over. Later vrijdag komen ook de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil met cijfers. BP maakt aanstaande dinsdag zijn resultaten over het voorbije kwartaal bekend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.