Europees geld voor 12 tankstations voor waterstof en stroom

Nederland krijgt van Brussel 14,2 miljoen euro voor verbetering van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Met het geld wil de Rijksoverheid onder meer een praktijkproef uitvoeren met twaalf vulstations voor waterstof en volledig elektrisch aangedreven voertuigen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In totaal krijgt Nederland bijna honderd miljoen euro vanuit Europa voor verbetering van de infrastructuur in ons land. Zo krijgt Rijkswaterstaat 11,6 miljoen euro voor nieuwe grensoverschrijdende projecten waarbij innovatieve verkeerstechnieken worden ingezet om het verkeer vlotter over de snelwegen te laten rijden.

Het gaat onder meer om testen met zelfrijdende vrachtauto’s die in treintjes op de internationale corridors gaan rijden, het zogeheten truck platooning. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en kan zorgen voor een brandstofbesparing van zo’n tien procent. Ook wordt het geld gebruikt voor verbetering van het luchtverkeer en het spoorvervoer.

Waterstof

Nederland krijgt in totaal ook 14,2 miljoen euro voor projecten waarbij infrastructuur wordt gerealiseerd voor alternatieve brandstoffen. Het gaat onder meer om een praktijkproef voor de introductie van twaalf vulstations voor voertuigen die op waterstof rijden en voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen.

De subsidies komen uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen. De projecten zijn door het ministerie van Infrastructuur en Milieu voorgedragen. Vorige week gingen de Europese lidstaten akkoord met het voorgenomen besluit rondom de subsidieverdeling van de Europese Commissie.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europees geld voor 12 tankstations voor waterstof en stroom | TankPro.nl

Europees geld voor 12 tankstations voor waterstof en stroom

Nederland krijgt van Brussel 14,2 miljoen euro voor verbetering van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Met het geld wil de Rijksoverheid onder meer een praktijkproef uitvoeren met twaalf vulstations voor waterstof en volledig elektrisch aangedreven voertuigen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In totaal krijgt Nederland bijna honderd miljoen euro vanuit Europa voor verbetering van de infrastructuur in ons land. Zo krijgt Rijkswaterstaat 11,6 miljoen euro voor nieuwe grensoverschrijdende projecten waarbij innovatieve verkeerstechnieken worden ingezet om het verkeer vlotter over de snelwegen te laten rijden.

Het gaat onder meer om testen met zelfrijdende vrachtauto’s die in treintjes op de internationale corridors gaan rijden, het zogeheten truck platooning. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en kan zorgen voor een brandstofbesparing van zo’n tien procent. Ook wordt het geld gebruikt voor verbetering van het luchtverkeer en het spoorvervoer.

Waterstof

Nederland krijgt in totaal ook 14,2 miljoen euro voor projecten waarbij infrastructuur wordt gerealiseerd voor alternatieve brandstoffen. Het gaat onder meer om een praktijkproef voor de introductie van twaalf vulstations voor voertuigen die op waterstof rijden en voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen.

De subsidies komen uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen. De projecten zijn door het ministerie van Infrastructuur en Milieu voorgedragen. Vorige week gingen de Europese lidstaten akkoord met het voorgenomen besluit rondom de subsidieverdeling van de Europese Commissie.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.