Verplichte temperatuurcorrectie in België vaak niet op orde

Bij één op de acht pompen in België is de verplichte temperatuurcorrectie op brandstof niet goed geregeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Fod Economie, het Belgische ministerie van Economische Zaken. Het gaat in totaal om meer dan negenhonderd brandstofpompen die niet in orde zouden zijn bij de zuiderburen.

Belgische tankstations moeten sinds twee jaar brandstof op vijftien graden aan de tankende klant leveren. Brandstof zet namelijk uit als het warmer wordt en krimpt bij kou. Daarom moeten de bedrijven hun pompen voorzien van apparatuur die zorgt voor automatische temperatuurcorrectie op het moment dat er getankt wordt.

Niet ingeschakeld

De controle-instantie van de Fod Economie onderzocht afgelopen jaar 7.644 brandstofpompen. In ruim negenhonderd gevallen was de correctie-apparatuur niet aanwezig of niet ingeschakeld. Dat schrijven diverse Belgische media. Bij soortgelijk onderzoek een jaar eerder bleek ook al dat bij ruim tien procent van de pompen de verplichte correctie niet goed was. In Nederland is het niet verplicht om brandstofpompen uit te rusten met temperatuurcorrectie-apparatuur.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verplichte temperatuurcorrectie in België vaak niet op orde | TankPro.nl

Verplichte temperatuurcorrectie in België vaak niet op orde

Bij één op de acht pompen in België is de verplichte temperatuurcorrectie op brandstof niet goed geregeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Fod Economie, het Belgische ministerie van Economische Zaken. Het gaat in totaal om meer dan negenhonderd brandstofpompen die niet in orde zouden zijn bij de zuiderburen.

Belgische tankstations moeten sinds twee jaar brandstof op vijftien graden aan de tankende klant leveren. Brandstof zet namelijk uit als het warmer wordt en krimpt bij kou. Daarom moeten de bedrijven hun pompen voorzien van apparatuur die zorgt voor automatische temperatuurcorrectie op het moment dat er getankt wordt.

Niet ingeschakeld

De controle-instantie van de Fod Economie onderzocht afgelopen jaar 7.644 brandstofpompen. In ruim negenhonderd gevallen was de correctie-apparatuur niet aanwezig of niet ingeschakeld. Dat schrijven diverse Belgische media. Bij soortgelijk onderzoek een jaar eerder bleek ook al dat bij ruim tien procent van de pompen de verplichte correctie niet goed was. In Nederland is het niet verplicht om brandstofpompen uit te rusten met temperatuurcorrectie-apparatuur.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.