‘Inkopen via Platts zorgt daadwerkelijk voor betere marge’

Door brandstof in te kopen bij De Vrije Pomp neemt de marge per liter daadwerkelijk toe. Dat merken ondernemers die al enige tijd gebruikmaken van DVP. De organisatie koopt in via Platts-noteringen, waardoor de aangesloten tankstation-uitbaters meer marge overhouden op brandstoffen. Door de komst van de inkoopcoöperatie zijn oliemaatschappijen ook flexibeler geworden bij contractonderhandelingen.

“De ondernemers van DVP hebben door intensief samen te werken de markt opgeschud en veranderd”, aldus tankstation-ondernemer Erik Lagendijk. “Veel brandstofleveranciers bieden inmiddels ook het inkoopmodel van De Vrije Pomp aan. Het blijft echter voordeliger om via DVP in te kopen.”

Oorzaken hiervan zijn de platte organisatie met minimale overhead, het rechtstreeks inkopen via de raffinaderij en het achterwege blijven van een dure merkfee. “Daarbij is DVP van ons (de zelfstandige tankstation-ondernemer) en stroomt alle winst ook terug in onze zakken, in plaats van naar de oliemaatschappijen en/of de handelaren”, voegt Lagendijk daaraan toe.

Wereldmarkt

Dagelijks monitoren de medewerkers van de coöperatie de brandstof- en oliemarkt. Zij zorgen ervoor dat de inkoopcondities kloppen en scherp blijven. Elk DVP-lid heeft daardoor direct inzicht in de ontwikkelingen op de wereldmarkt en dus de inkoopprijs van de brandstof.

“We zijn blij dat de markt van de brandstoffen dus weer meer in evenwicht is door de komst van DVP en zorgen ervoor dat de markt voor de zelfstandige ondernemer gezond blijft, mede geholpen door het continu doorgroeien van ons eigen merk Peut.”

Contract

Voor iedere zelfstandige tankstation-ondernemer die nog geen lid is, raadt DVP aan om dit direct te doen. Ook als sprake is van een contract dat nog doorloopt. DVP biedt iedereen namelijk altijd voordeel door de modulaire opzet. Bijvoorbeeld door de DVP-tankpas, de scherpe inkoop van smeermiddelen en ruitensproeiervloeistof, het exclusieve spaarprogramma Tank & Schenk of met de kennis van Platts. “Zo wordt je volgende contract met Peut of je vertrouwde oliemaatschappij veel ‘waardevoller’.” Een lidmaatschap kost slechts 250 euro per jaar.

Meer informatie over DVP en de verschillende modules is te vinden op de website www.devrijepomp.nl of via het telefoonnummer 010 – 281 91 92.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Inkopen via Platts zorgt daadwerkelijk voor betere marge’ | TankPro.nl

‘Inkopen via Platts zorgt daadwerkelijk voor betere marge’

Door brandstof in te kopen bij De Vrije Pomp neemt de marge per liter daadwerkelijk toe. Dat merken ondernemers die al enige tijd gebruikmaken van DVP. De organisatie koopt in via Platts-noteringen, waardoor de aangesloten tankstation-uitbaters meer marge overhouden op brandstoffen. Door de komst van de inkoopcoöperatie zijn oliemaatschappijen ook flexibeler geworden bij contractonderhandelingen.

“De ondernemers van DVP hebben door intensief samen te werken de markt opgeschud en veranderd”, aldus tankstation-ondernemer Erik Lagendijk. “Veel brandstofleveranciers bieden inmiddels ook het inkoopmodel van De Vrije Pomp aan. Het blijft echter voordeliger om via DVP in te kopen.”

Oorzaken hiervan zijn de platte organisatie met minimale overhead, het rechtstreeks inkopen via de raffinaderij en het achterwege blijven van een dure merkfee. “Daarbij is DVP van ons (de zelfstandige tankstation-ondernemer) en stroomt alle winst ook terug in onze zakken, in plaats van naar de oliemaatschappijen en/of de handelaren”, voegt Lagendijk daaraan toe.

Wereldmarkt

Dagelijks monitoren de medewerkers van de coöperatie de brandstof- en oliemarkt. Zij zorgen ervoor dat de inkoopcondities kloppen en scherp blijven. Elk DVP-lid heeft daardoor direct inzicht in de ontwikkelingen op de wereldmarkt en dus de inkoopprijs van de brandstof.

“We zijn blij dat de markt van de brandstoffen dus weer meer in evenwicht is door de komst van DVP en zorgen ervoor dat de markt voor de zelfstandige ondernemer gezond blijft, mede geholpen door het continu doorgroeien van ons eigen merk Peut.”

Contract

Voor iedere zelfstandige tankstation-ondernemer die nog geen lid is, raadt DVP aan om dit direct te doen. Ook als sprake is van een contract dat nog doorloopt. DVP biedt iedereen namelijk altijd voordeel door de modulaire opzet. Bijvoorbeeld door de DVP-tankpas, de scherpe inkoop van smeermiddelen en ruitensproeiervloeistof, het exclusieve spaarprogramma Tank & Schenk of met de kennis van Platts. “Zo wordt je volgende contract met Peut of je vertrouwde oliemaatschappij veel ‘waardevoller’.” Een lidmaatschap kost slechts 250 euro per jaar.

Meer informatie over DVP en de verschillende modules is te vinden op de website www.devrijepomp.nl of via het telefoonnummer 010 – 281 91 92.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.