PitPoint neemt waterstoftankstation in Antwerpen over

Laat ons die belangrijke bedrijfsfoto's nemen zodat je met je bedrijf kan uitpakken. Marcvanraes.be - Kletscopter.be +32(0)475/31.74.12

PitPoint heeft een waterstoftankstation voor bussen overgenomen in Antwerpen. Het station is een niet-publieke vestiging met de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn als enige klant. De vestiging bevindt zich momenteel in de Antwerpse haven, maar verhuist op termijn naar het busdepot van De Lijn in Antwerpen. PitPoint heeft producent van industriële gassen Air Liquide gecontracteerd om de waterstof te leveren.

De overname is gerealiseerd onder de vlag van het project High V.LO City, een Europees initiatief om het gebruik van waterstof in steden te bevorderen. Oskar Voorsmit, Business Development Manager bij PitPoint legt uit: “De overname van dit station is een volgende stap om onze rol in het project te intensiveren. De inzet van waterstofvoertuigen verbetert de luchtkwaliteit en is daarom een belangrijke stap om volledig schoon vervoer in 2030 te realiseren. Onze ervaring met het leveren van schone brandstoffen maakt ons de uitgelezen partner om het waterstofstation in Antwerpen op een optimale manier te positioneren en te ontwikkelen.”

Naast België, is het bedrijf ook in Nederland actief bij diverse waterstofprojecten. Zo presenteerde vervoerbedrijf Qbuzz onlangs de eerste van twee waterstofbussen die gaan rijden in de provincie Groningen. PitPoint is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van het waterstoftankstation waar Qbuzz waterstof gaat tanken.

Waterstofbus

De aanbieder van alternatieve brandstoffen heeft daarvoor met het OV-bureau Groningen-Drenthe, Qbuzz, AkzoNobel en Groningen Seaports een samenwerkingsverband opgericht. De Groningse waterstofbussen en een toekomstig tankstation worden medegefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het in Nieuwegein gevestigde bedrijf heeft ook elders in het land een waterstofstation gerealiseerd. Het gaat om een locatie in Helmond.

PitPoint clean fuels is leverancier van schone brandstoffen zoals groengas, cng, (compressed natural gas) en lng (liquefied natural gas). Daarnaast biedt het bedrijf andere alternatieve brandstoffen: waterstof en elektriciteit. Om deze schone brandstoffen bereikbaar en betaalbaar te maken voor bedrijven, overheden en particulieren opent PitPoint, op eigen initiatief en in opdracht, steeds weer nieuwe tankpunten en faciliteert zij elektrische oplaadpalen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint neemt waterstoftankstation in Antwerpen over | TankPro.nl

PitPoint neemt waterstoftankstation in Antwerpen over

Laat ons die belangrijke bedrijfsfoto's nemen zodat je met je bedrijf kan uitpakken. Marcvanraes.be - Kletscopter.be +32(0)475/31.74.12

PitPoint heeft een waterstoftankstation voor bussen overgenomen in Antwerpen. Het station is een niet-publieke vestiging met de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn als enige klant. De vestiging bevindt zich momenteel in de Antwerpse haven, maar verhuist op termijn naar het busdepot van De Lijn in Antwerpen. PitPoint heeft producent van industriële gassen Air Liquide gecontracteerd om de waterstof te leveren.

De overname is gerealiseerd onder de vlag van het project High V.LO City, een Europees initiatief om het gebruik van waterstof in steden te bevorderen. Oskar Voorsmit, Business Development Manager bij PitPoint legt uit: “De overname van dit station is een volgende stap om onze rol in het project te intensiveren. De inzet van waterstofvoertuigen verbetert de luchtkwaliteit en is daarom een belangrijke stap om volledig schoon vervoer in 2030 te realiseren. Onze ervaring met het leveren van schone brandstoffen maakt ons de uitgelezen partner om het waterstofstation in Antwerpen op een optimale manier te positioneren en te ontwikkelen.”

Naast België, is het bedrijf ook in Nederland actief bij diverse waterstofprojecten. Zo presenteerde vervoerbedrijf Qbuzz onlangs de eerste van twee waterstofbussen die gaan rijden in de provincie Groningen. PitPoint is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van het waterstoftankstation waar Qbuzz waterstof gaat tanken.

Waterstofbus

De aanbieder van alternatieve brandstoffen heeft daarvoor met het OV-bureau Groningen-Drenthe, Qbuzz, AkzoNobel en Groningen Seaports een samenwerkingsverband opgericht. De Groningse waterstofbussen en een toekomstig tankstation worden medegefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het in Nieuwegein gevestigde bedrijf heeft ook elders in het land een waterstofstation gerealiseerd. Het gaat om een locatie in Helmond.

PitPoint clean fuels is leverancier van schone brandstoffen zoals groengas, cng, (compressed natural gas) en lng (liquefied natural gas). Daarnaast biedt het bedrijf andere alternatieve brandstoffen: waterstof en elektriciteit. Om deze schone brandstoffen bereikbaar en betaalbaar te maken voor bedrijven, overheden en particulieren opent PitPoint, op eigen initiatief en in opdracht, steeds weer nieuwe tankpunten en faciliteert zij elektrische oplaadpalen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.