Eerste waterstofstation voor Shell in Groot-Brittannië

Shell heeft in Groot-Brittannië de eerste van drie waterstofstations geopend. Het vulpunt is gevestigd bij een regulier tankstation aan snelweg M25 bij de plaats Cobham. Later dit jaar moeten er in hetzelfde land nog twee waterstofpunten komen. Het energieconcern kijkt ook naar mogelijkheden om de duurzame energiedrager aan te bieden in andere landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Het tankstation in Cobham is in 2012 geopend en wordt jaarlijks meer dan een miljoen keer bezocht. De waterstof bij het Britse snelwegstation wordt ter plekke geproduceerd. Het is de derde plek in Groot-Brittannië waar de energiedrager getankt kan worden, en de eerste plek van Shell. In andere landen heeft de multinational ook waterstoflocaties. Zo zijn er in de Verenigde Staten twee vulpunten en in Duitsland vier. Dat moeten er nog veel meer worden.

Landelijk dekkend netwerk

Bij de oosterburen wil de oliemaatschappij de komende jaren een landelijk dekkend netwerk realiseren van vierhonderd locaties. Dat gebeurt in samenwerking met diverse andere bedrijven, waaronder Total en Air Liquide. Laatstgenoemde is producent van industriële gassen en exploiteert een van de weinige waterstofstations in ons land, in Rhoon.

Shell heeft ook plannen met andere duurzame energiedragers. Het bedrijf meldde eerder dit jaar dat het laadpalen wil plaatsen bij diverse tankstations in Nederland. Ook in andere landen moeten er faciliteiten komen voor elektrische auto’s. Deze en andere initiatieven moeten bijdragen aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf. Zo wil de multinational dat in 2025 zo’n twintig procent van de brandstoffen op Shell-stations afkomstig is van uitstootarme energiebronnen.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste waterstofstation voor Shell in Groot-Brittannië | TankPro.nl

Eerste waterstofstation voor Shell in Groot-Brittannië

Shell heeft in Groot-Brittannië de eerste van drie waterstofstations geopend. Het vulpunt is gevestigd bij een regulier tankstation aan snelweg M25 bij de plaats Cobham. Later dit jaar moeten er in hetzelfde land nog twee waterstofpunten komen. Het energieconcern kijkt ook naar mogelijkheden om de duurzame energiedrager aan te bieden in andere landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Het tankstation in Cobham is in 2012 geopend en wordt jaarlijks meer dan een miljoen keer bezocht. De waterstof bij het Britse snelwegstation wordt ter plekke geproduceerd. Het is de derde plek in Groot-Brittannië waar de energiedrager getankt kan worden, en de eerste plek van Shell. In andere landen heeft de multinational ook waterstoflocaties. Zo zijn er in de Verenigde Staten twee vulpunten en in Duitsland vier. Dat moeten er nog veel meer worden.

Landelijk dekkend netwerk

Bij de oosterburen wil de oliemaatschappij de komende jaren een landelijk dekkend netwerk realiseren van vierhonderd locaties. Dat gebeurt in samenwerking met diverse andere bedrijven, waaronder Total en Air Liquide. Laatstgenoemde is producent van industriële gassen en exploiteert een van de weinige waterstofstations in ons land, in Rhoon.

Shell heeft ook plannen met andere duurzame energiedragers. Het bedrijf meldde eerder dit jaar dat het laadpalen wil plaatsen bij diverse tankstations in Nederland. Ook in andere landen moeten er faciliteiten komen voor elektrische auto’s. Deze en andere initiatieven moeten bijdragen aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf. Zo wil de multinational dat in 2025 zo’n twintig procent van de brandstoffen op Shell-stations afkomstig is van uitstootarme energiebronnen.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.