Petrotec koopt Britse brandstofpompendivisie van Wayne

De Portugese pompenproducent Petrotec heeft de Britse divisie van branchegenoot Wayne overgenomen. Laatstgenoemde is dit jaar gekocht door het Amerikaanse Dover, maar uit mededingingsoverwegingen moest het Britse deel worden verkocht. De Portugezen hebben toegehapt en gaan de Wayne-onderdelen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland integreren in hun bestaande activiteiten in de betreffende landen. Petrotec en Wayne zijn beide ook actief op de Nederlandse tankstationmarkt.

De Britse tak van Wayne is gevestigd in het Schotse Edinburgh en heeft 75 medewerkers. Het bedrijf is al zo’n negentig jaar actief op de Britse eilanden. Het werd dit jaar overgenomen door Dover, dat recentelijk de overname afrondde. Laatstgenoemde is zeer actief met uitbreidingen in de brandstofpompensector. Het kocht in 2015 belangrijke onderdelen van Tokheim.

OPW

Dover voegt de aangekochte activiteiten van Tokheim en Wayne toe aan zijn reeds bestaande pompenonderdeel, dat functioneert onder de naam OPW. Hoeveel geld met de diverse transacties is gemoeid, hebben de betrokken bedrijven niet bekendgemaakt.

Lees ook: Pompenproducent Wayne definitief overgenomen door Amerikanen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Petrotec koopt Britse brandstofpompendivisie van Wayne | TankPro.nl

Petrotec koopt Britse brandstofpompendivisie van Wayne

De Portugese pompenproducent Petrotec heeft de Britse divisie van branchegenoot Wayne overgenomen. Laatstgenoemde is dit jaar gekocht door het Amerikaanse Dover, maar uit mededingingsoverwegingen moest het Britse deel worden verkocht. De Portugezen hebben toegehapt en gaan de Wayne-onderdelen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland integreren in hun bestaande activiteiten in de betreffende landen. Petrotec en Wayne zijn beide ook actief op de Nederlandse tankstationmarkt.

De Britse tak van Wayne is gevestigd in het Schotse Edinburgh en heeft 75 medewerkers. Het bedrijf is al zo’n negentig jaar actief op de Britse eilanden. Het werd dit jaar overgenomen door Dover, dat recentelijk de overname afrondde. Laatstgenoemde is zeer actief met uitbreidingen in de brandstofpompensector. Het kocht in 2015 belangrijke onderdelen van Tokheim.

OPW

Dover voegt de aangekochte activiteiten van Tokheim en Wayne toe aan zijn reeds bestaande pompenonderdeel, dat functioneert onder de naam OPW. Hoeveel geld met de diverse transacties is gemoeid, hebben de betrokken bedrijven niet bekendgemaakt.

Lees ook: Pompenproducent Wayne definitief overgenomen door Amerikanen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.