Neste Oil tankstation

Energieconcern Neste koopt Zeeuwse biodieselfabriek

Het Finse bedrijf Neste heeft een voormalige biodieselfabriek in het Zeeuwse Sluiskil overgenomen. Het gaat om een locatie die momenteel nog in handen is van Electrawinds Refuel. Hoeveel geld Neste neertelt voor de fabriek hebben beide betrokken bedrijven niet bekendgemaakt.

Het bedrijfsonderdeel in Sluiskil is al zo’n twee jaar niet meer in gebruik. De Finnen willen de vestiging heropenen en gaan gebruiken voor opslag en voorbehandeling van grondstoffen voor biodiesel. Naar verwachting wordt de deal afgerond in het eerste kwartaal van 2017. In het tweede kwartaal moet de Zeeuwse fabriek operationeel worden.

Rotterdam

Neste is geen onbekende in de Nederlandse brandstofsector. Het bedrijf heeft een raffinaderij in het Rotterdamse havengebied, waar hernieuwbare brandstoffen worden geproduceerd. Twee jaar geleden werd bekend dat de productiefaciliteit zou worden uitgebreid met een installatie voor biopropaan.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Energieconcern Neste koopt Zeeuwse biodieselfabriek | TankPro.nl
Neste Oil tankstation

Energieconcern Neste koopt Zeeuwse biodieselfabriek

Het Finse bedrijf Neste heeft een voormalige biodieselfabriek in het Zeeuwse Sluiskil overgenomen. Het gaat om een locatie die momenteel nog in handen is van Electrawinds Refuel. Hoeveel geld Neste neertelt voor de fabriek hebben beide betrokken bedrijven niet bekendgemaakt.

Het bedrijfsonderdeel in Sluiskil is al zo’n twee jaar niet meer in gebruik. De Finnen willen de vestiging heropenen en gaan gebruiken voor opslag en voorbehandeling van grondstoffen voor biodiesel. Naar verwachting wordt de deal afgerond in het eerste kwartaal van 2017. In het tweede kwartaal moet de Zeeuwse fabriek operationeel worden.

Rotterdam

Neste is geen onbekende in de Nederlandse brandstofsector. Het bedrijf heeft een raffinaderij in het Rotterdamse havengebied, waar hernieuwbare brandstoffen worden geproduceerd. Twee jaar geleden werd bekend dat de productiefaciliteit zou worden uitgebreid met een installatie voor biopropaan.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.